עבור לתוכן

מחשב לעריכת וידאו עם AVID ב-6000 שקל

Featured Replies

פורסם

לא. כי יש דווחים על בעיות עם SETUPS של AMD לתוכנות האלה, כנראה בגלל הציפסט:

We are always building new systems for after effects/Liquid, and have used every combination out there Dual AMD, Dual Opteron (QUAD), Dual xeon (noccona), and core2 etc

After alot of testing we would say that the worst systems are AMD, infact with certain chipsets AMD 64 (via/nvidia) we found it impossible to run Liquid at all! We had one system that ran the timeline at double speed all the time! We were also very shocked at how poorly the quad core dual Opteron system ran anything! We were forced build it for a Matrox AXIO system, and it feels very slow compared to intel systems. We have found that a good fast Core 2 system will walk over a dual xeon system (noccona)we feel that a single core 2 is better because not only is the chip faster and better at everything, it can use very fast memory (ddr800 upwards), you will find that any xeon system is going to use slower ECC registered ram which is more expensive and slower, but better for servers rather than fast workstations.

This might be true with the latest dual xeon core2 systems, remember that even with a single slot mobo you can already get 4 core core2 chips. One thing that we have found makes a system run faster than using faster cpu's or more memory and thats using a fast system drive (10k such as a Rapror hard drive or scsi 10k drive. I cant confirm this but i have heard from a competitor that they have used most of there best pc apps like 3dmax etc onto an intel mac with bootcamp and it flys over the standard xeon pc's they used to use! i will have to see this myself, but could be interesting if you had final cut pro/liquid/ premier all on the same machine

!

http://forums.creativecow.net/readthread/125/857583/857583

http://www.avid.com/exchange/forums/1/215419/ShowThread.aspx

פורסם

"ידוע שאינטל עדיפה לעריכת וידאו"? איפה אתה חי? על בנצ'ים שמעת? אני יכול להראות לך בקלות איך עדיף Athlon X2 על Pentium D, ואיך הוא בבירור יותר משתלם מאשר Core 2 Duo

אחי זה לא רק בנצ'ים .. יש לי חברים שמתעסקים בדברים האלו ואמרו לי שamd פשוט עובדת לא טוב עם התוכנות האלו- ויש גם המון אנשים שאומרים את זה.. לא סתם אומרים כאלו דברים- זה ברור שamd יותר משתלמת למערכת - אבל לא לשימוש הזה..

פורסם

בהרבה מהתוכנות האלה הביצועים מושפעים מאוד מהאופטימיזציה של הקומפילר. האופטימיזציה למעבדי AMD ואינטל היא לא תמיד אותו דבר ככה שמאוד יכול להיות, שגם אם תאורתית מעבדי AMD היו יכולים להיות טובים (אם היו עושים את האופטימיזציה המתאימה) , עדיין יש עדיפות למעבדי אינטל

פורסם

אני חייב להתערב פה לתת דעתי:

כמה דברים שמייד עולים לי-

1. מערכת של אוויד ב 6000? אתה רציני? מערכת "נורמלית" של אוויד היום עולה מינימום 15 אלף.

2. מעבד -רק אינטל.

3. זה שנתן מפרט לכרטיס מסך משולב- לא מבין בתחום. אתה צריך כרטיס מסך חזק, עדיף מבוסס ATI- הוא ייתן לך כוח מה GPU שלו לשם עריכה בריל טיים.

X700 ומעלה יהיו מעולים. רק בדוק תאימות עם הכרטיסים החדשים מהסדרה החדשה (לי יש מערכת של CANOPUS ויש בעיות תאימות עם ה X1X00 החדשים).

4. דיסקים- דיסק אחד קטן-80 למערכת ולתוכנות. שם יהיו מותקנות כולם.

דיסקים אחרים נוספים- לשיקלך. תתחיל עם אחד של 250... תמיד תוכל להוסיף כי אחד כזה לא יספיק לכלום... (בקושי 19 שעות של וידאו יכנסו שם).

אסור לעבוד עם חומרים שחולקים אותו דיסק פיזי עם המערכת הפעלה/עריכה.

5. מה עם התוכנה? לא עולה כסף..........? אוויד יקרה מאוד- זה גם נכלל בתקציב?

6. יש דיון שפתחתי , נכון להיום עומד על 33 עמודים- תאמין לי שאם תקרא את כולו- תלמד המון !

אל תתעצל- יש שם תשובות לכל שאלה שרק עולה לך בראש:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=97123.0

בהצלחה

אגב- בעריכת וידאו לא ניתן לערוך עם מסך אחד. צריך מינימום 2 מסכים, כך שתכין עוד כסף...

פורסם

אוקיי שמע עשיתי מפרט חדש תגיד מה דעתך.

מסך : DELL LCD 19" E197FP VALUE FLAT PANEL MIDNIGHT GREY MONITOR ¤ 1289

מעבד : INTEL CORE 2 DUO S775 1.86GHz(E6300) 1066MHz/FSB 2MB - BOX ¤ 1024

זיכרון : TWINMOS 2048MB (1024X2) DDR2 667MHz CL5 ¤ 751

זיכרון : TWINMOS 1024MB DDR2 667MHz CL5 ¤ 386

לוח אם : ASUS P5LD2 ¤ 535

כרטיס מסך : SAPPHIRE PCI-EX RADEON X1300XT 256MB DDR2 TV/O DVI - RETAIL ¤ 465

כרטיס קול : CREATIVE SB DIGITAL MUSIC LX ¤ 217

דיסק קשיח : WD 80GB 8MB SATA2 7200 RPM - WD800JD ¤ 258

דיסק קשיח : WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS ¤ 391

מארז : RAIDMAX NINJA BLACK + 400W PFC PSU ¤ 497

צורב DVD : LG DVDRW GSA-H30N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA ¤ 217

סט מקלדת ועכבר : LOGITECH CORDLESS DESKTOP LX500 ¤ 347

סה"כ כל המוצרים (כולל מע"מ) : ¤ 6377 (חרגתי ב300 שקל מהתקציב כי הוספתי עוד ג'יגה זיכרון מכיוון שחשוב לעריכת וידאו כמות זיכרון גבוה, אתה יכול להוריד)

פורסם

ואיפה פה עוד מסך?

X1300 חלש מידי. אמרתי X700 ומעלה.

כרטיס קול לדעתי מיותר. אין שום רע בON BORD שיש לאסוס.

פורסם

אין בנאדם התקציב פשוט לא מאפשר.

אם אני יכניס פה עוד מסך לתקציב המחשב יהפוך למחשב רגיל שכל ילד שעכשיו קונה מחשב בתקציב הזה יהיה לו, אבל המטרה היא פה לעיבוד סרטים.

והוא לא אמר שהוא צריך 2 מסכים, אחרי הכל היא לא עורכת מקצועית לפי מה שהבנתי.

מה אתה אומר על לוותר על הכרטיס קול ועל הזיכרון 1 GB ולשפר תכ' מסך לפי דעתי השיפור היחיד שאפשר לעשות פה ..

פורסם

קח את המארז+ספק הזה:

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu2.asp?id=2146

למה צריך עכבר ומקלדת אופטיים?

תרד לשני גיגה זכרון - תמיד תוכל להוסיף

אם תסתדר בלי כרטיס הקול יהיה מצויין

אפשר לקחת את כרטיס המסך הבא:

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu2.asp?id=1248

קנה את המסך הבא:

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=489935

פורסם

2 גיגה יספיק בהחלט. אחרי תהיא תעבוד קצת היא תוכל להוסיף עוד...

למה 2 מסכים? כי עם מסך אחד לא ניתן לערוך וידאו.

יש לך טיים ליין, שהוא אמור להיות כמה שיותר ארוך- על שני המסכים. יש לך עוד 5-10 חלונות קטנים, שאמורים להיות פתוחים גם. איפה תמקם אותם?

בד"כ באוויד עובדים עם 3 מסכים, אני עוד אומר 2...

לפותח התרד:

באוויד לא משחקים, אז אני מניח שהיא מתכוונת לעבוד בזה בתור מקצוע- אם כן - אין מה לעשות - בציוד עבודה משקיעים גם כשאין, ואז הכסף חוזר.

פורסם
  • מחבר

בוודאי שאני יודע שצריך 2-3 מסכים לעריכת וידאו..

העניין היא שהיא בתחילת דרכה והיא כרגע מתחילה עם מסך אחד.

ואני מכיר לא מעט אנשים שעובדים עם מסך אחד בזמן הלימודים לפחות.

כל מקרה הייתי מעוניין לקבל מפרט סופי של הכל של מה שאתם ממליצים.

ה X700 יספק אותה למה שהיא צריכה ?

על איזה מסך אתה ממליץ? לא כדי כבר ללכת 19 אינצ' ?

וסבבה נוותר על הכרטיס קול.. אני מעריך של- ASUS יש ONBOARD בסדר, מקסימום קונים כרטיס נוסף במקרה הכי גרוע.

מקלדת ועכבר אופטים מיותר כמו שאמרת.

שני ג'יגה גם מה שחשבתי.

כדי ללכת על מעבד 1.86 ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים