עבור לתוכן

בעיית ניתוקים ודילמה בנוגע להחלפת מודם (ADSL)

Featured Replies

פורסם

היי,

כבר חודשיים +\- שאני סובל מבעיות ניתוקים.

המצב לפני חודשיים:

וינדוס אקס פי פרו

מודם אלקטל ספיד טאץ הום@פרו כנתב

חיבור 1.5 בבזק בינלאומי

היו פה ושם בעיות ניתוקים (אם כי התוכנה של הנתב עזרה לחיבור אוטומטי, אבל זה לקח כמה שניות ולפעמים זה היה דיי מטריד).

קראתי לבזק, היו אצלי 2 ביקורים, אף אחד לא מצא בעיה חוץ מ"החוטים בגג נראים קצת לא בסדר.."

בכל מקרה, חזרתי לגרסאת תוכנה "הום" של המודם (בלי ראוטר) בשביל לשלול את האפשרות שזה מה שגורם לניתוקים, בלי קשר גם עברתי לחבילה 5מגה אצל אותה ספקית.

לפני מספר שבועות כבר התחילו בעיות של איבוד סנכרון וניתוקים לאורך זמן, נשבר לי וקראתי שוב לטכנאי

פה הוא כבר החליף את החיווט על הגג ולא רק אמר "נראה רע",

הבעיות של האיבוד סנכרון נפסקו ובבדיקה עם בזק הקו נשמע להם נקי הרבה יותר.

הבעיות של הניתוקים ממשיכות ופעם בכמה שעות החייגן מתנתק.

מכוון שהחזרתי אותו חזרה לגרסאת מודם הום בלי נתב, אז פה אני כבר צריך לשחק עם החייגן ולפעמים זה לא מתחבר שוב במכה ראשונה וצריך לחכות כמה דקות.

בימים האחרונים נוספה בעיה נוספת, שברגע שאני מאבד קישוריות לאינטרנט משום מה אני גם מאבד פינג למודם במשך כמה שניות

ניסיתי להחליף כ.רשת (יש לי 2 מובנים בלוח, אחד של NVIDIA ואחד של MARVELL, שניהם עם דרייברים טובים).

בשניהם הבעיות ממשיכות, איבוד קישוריות עם המודם עצמו, בזמן ניתוק מהאינטרנט גם אי אפשר לגשת לממשק WEB, לפעמים דווקא כן אפשר ואפשר להתחבר ישר מחדש.

אבל זה ממש מטריד, בדקתי את זה גם עם הנציגים של בזק וגם של בזק בינלאומי, ניסינו מלא שטויות במחשב כמו הגדרת חייגן חדש, איפוד המודם משורת פקודה NETSH כיבוי החסכון בחשמל של הכ.רשת וכו וכו.. שום דבר לא עוזר..

בסופו של דבר נמאס לנציג והוא אמר "טוב, כנראה שאין כבר מה לעשות, המודם שלך עשה את שלו, הוא יותר מ5 שנים אצלך כנראה נמאס לו".

אני מבחינתי ממממממממממש לא רוצה לוותר על האלקטל האהוב שלי ולהכנע לכפיה הזוועתית של בזק (aka eci, aztech & samsung).

מה עושים? הבנתי שגם את ה510 אי אפשר להשיג, אז בכלל את הספידטאץ אפשר רק לחלום...

אני ממש ממש ממש בדילמה ומתחיל להתחרפן פה...

תודה רבה !!

פורסם

הניתוקים שיש לך עכשיו, האם יש עדיין נפילות מסנכרון?

אם לא במקום ללכת והלחליף מודם אני ההיתי משאיל מחבר מודם חדש יותר ובודק מה קורה.

ברוב המודמים שיש עכשיו בבזק אפשר גם לבדוק איכות קו ולראות אם הבעיה היא בקו או לא.

האלקטל הוא באמת אחד המודמים הטובים יותר שהיו לבזק, אני ההיתי ממליץ לבדוק עם מודם אחר ולראות מה קורה, במידה והניתוקים נפסקים יכול להיות שבאמת המודם דפוק.

במידה וזה באמת המודם, אתה יכול לקנות אחד אחר ב- www.ebay.com

פורסם

נשמע לי שהמודם מת באמת, ואני לא כ"כ מבין מה הבעיה בלהחליף אותו במודם שבזק תביא לך עם טכנאי עד הבית בחינם.

זה לא שהוא עשה עבורך משהו מיוחד מאוד, שאף מודם לא יעשה עבורך יותר לעולם... תחשוב בהגיון רגע.

בסה"כ הוא חיבר אותך לאינטרנט.

נכון, הוא יודע "להחזיק" חיבור ADSL יותר טוב משאר המודמים, אבל די נדיר שיש צורך בזה.

מילא אם זה היה איזה מוטורולה 4200 פרוץ בכבלים :silly:

אגב, יש לו אפשרות ל HARD RESET ? אם כן זה משהו שהייתי מנסה.

פורסם

כמו קודמיי בשרשור,באמת יש מצב שהבעיה היא מהמודם.

1-תנסה באמת לבדוק בעזרת מודם-רשת אחר האם יש לך עדין ניתוקים או בעיות סינכרון.בדוק גם האם אצל חבר,המודם שלך תקלע לבעיות סינכרון או ניתוקים.

2-דרך איזה פרוטוקול חיוג אתה עובד pptp או pppoe?

נסה להעביר את המודם לתצורת חיוג pppoe ואז לבדוק האם יש לך עדין ניתוקים..

מדריך:

http://www.netcheif.com/Articles/STHPPPOE/STHPPPOE.htm

3-האם במקרה יש לך פקס או אזעקה שמחוברים על אותו קו טלפון?

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

דה ג'ה וו ;D

אני אנסה עם מודם אחר, אבל כואב לי לעקוץ מישהו לכמה ימים שהוא יהיה מנותק...

כל מקרה,

כרגע בניתוקים אין בעיות סנכרון

במידה וכן להחליף את המודם, אז לאיזה דגם? (משהו שזמין בבזק, כי אם הם כבר נותנים לי חינם חבל לקנות מחו"ל ועוד להיות בעייתי עם האחריות, זה מטופש...)

מה זה HARD RESET? יש לו את הכפתור האידיוטי מאחורה... לזה הכוונה?

אין פקס

ואני אנסה לעבור ל PPPOE למרות שנשמע לי קצת לא הגיוני שאני כבר 5 שנים גולש ב PPTP ופתאום זה גורם לבעיות...

תודה רבה לכולכם.

פורסם

אם יש מצב ל-510 תלחם עליו..הוא באמת דבר מעולה.

תקח eci 312 או את אזטק(יש לו גרסה חדשה) והוא בסדר גמור..

שניהם יעשו את העבודה.

פורסם
  • מחבר

אין מצב גם ל510 ניסיתי התקשרתי לסניפים של בזקסטור בחיפה מה לא...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים