עבור לתוכן

בעיה עם לוח אם GA965P-DS3P

Featured Replies

פורסם

שלום,

היום קיבלתי (סוף סןף) את החלקים האחרונים למחשב החדש שלי. בין ביתר - לוח אם GA965PDS3P ומאוורר Zalman 7700CU.

הכל מורכב, עובד יופי, חוץ מדבר אחד מוזר בנוגע למאוורר:

המאוורר מגיע עם מכשיר שליטה בעצמה. אם המאוורר מחובר בעזרת המכשיר לחיבור של הCPU FAN בלוח, הוא לא עובד.

אם הוא מחובר ללא המכשיר, הוא מחכה כמה שנית, מתחיל לעבוד אבל רק במהירות של 600-800 RPM.

אם הוא מחובר לחיבור הPOWER FAN, הוא עובד רגיל (לפחות נראה כך), אבל הלוח מוריד את מהירות המעבד (לחצי!!!) בגלל זה! למרות שחום המעבד עומד על 12 מעלות וטמפרטורת הלוח על 44.

מישהו יכול בבקשה להסביר לי מה הולך פה?

פורסם

זה נשמע כמו משהו שקשור לספק....

פורסם

בקושי הבנתי אבל בכל זאת..

קודם כל מעבד על 12 מעלות זה לא הגיוני..

בקשר למאוורר.. ללוח יש שליטה אוטומטית על מהירות המאוורר שלך.. אם אתה רוצה שהלוח לא יתערב בפעולת המאוורר כנס לביוס ותכבה את השליטה במאווררים speed fan control... יכול להיות שזה גורם לבעייה..

פורסם
  • מחבר

אני בספק גדול שהספק הוא הבעיה, Thermaltake Toughpower 750 נראה כמו משהו מספיק ביותר מחברה איכותית.

בקשר לטמפרטורה - שמע, גם אני לא האמנתי, אבל הBIOS אמר 12, התוכנה של ג'יגהבייט אמרה 12, אוורסט אמר הפוך: 44 למעבד ו12 ללוח אם משום מה... אבל אני משתמש במשחה תרמית טובה (Arctic silver 5) ומאוורר טוב, ולא העמסתי עליו עדיין כלום.

אני אנסה לשחק עם ההגדרות של השליטה האוטומטית, אולי זה באמת עושה לו בעיות.

פורסם

גם אצלי זה ככה בדיוק עם ה DS3.

כשאני מחבר אותו ל CPU_FAN הוא נדלק רק אחרי 10 שניות ופועל על 800RPM ואם נוגעים בו נגיעה קטנה הוא מפסיק לעבוד,

ושאני שם אותו בחיבור של ה POWER FAN הוא עובד מצויין (מהירות רגילה ולא מפסיק לעבוד אחרי נגיעה קטנה)..

התקשרתי לחנות ואמרו לי שאני אבוא והם יבדקו את זה...

ותתחדש ;)

פורסם

אני עומד לקנות מחשב עם אותו לוח אם, אולי כדאי לשנות ללוח אחר?

מישהו כתב פה בעבר על בעיה דומה, כנראה שזה לא חד פעמי..

מה אתם אומרים?

פורסם

זה לא מפריע, אני עובד עם המחשב כבר שבוע והכל טוב...

פורסם

לא לא לא.. הרכבתי לחבר שלי מחשב עם הלוח הזה וזה לוח מצויין!

מה שקורה זה שהמעבד קריר ואין צורך במאוורר שיפעל בעוצמה מלאה לכן הלוח מוריד את המהירות שלו.. זה נקרא speed fan control

האפשרות הזו מצויינת מכיוון שהיא מונעת רעש לא רצוי מהמאווררים

אם זה באמת כל כך מפריע לכם פשוט תכבו את השליטה האוטומטית במאווררים ואז המאוורר יפעל בעוצמה מלאה..

פורסם

אצלנו יש בעיה שהמאוורר מתחיל לפעול 10 שניות בערך אחרי שמפעילים את המחשב.

ואצלי שאני נותן לו נגיעה קטנה הוא מפסיק לעבוד...

פורסם

זה מוזר..

אצלי המאוורר פועל בעוצמה מלאה למשך שנייה עד נכנסת לפעולה בקרת המאווררים ואז המאוורר פועל ב800 סלד...

בכללי ה10 שניות האלו לא משמעותיות בכלל..

בקשר לזה שאתה נוגע והוא עוצר.. זה תלוי במאורר, זה כנראה מאוורר שצריך "כוח" כדי להפעיל אותו והלוח מספק רמת וולט נמוכה מדי..

אז או שפשוט אל תיגע בו.. או שתכבה את הבקרת מאווררים..

פורסם

מניסיון אני אומר לך, כנראה בעיה בBIOS.

אתה צריך להגדיר את הכוח שהמאוורר יקבל.

בכול מקרה בינתיים אני מניח שאם תנתק את המאוורר ותחבר אותו לSYS FAN (במקום CPU FAN) או לFAN אחר זה יעבוד, ככה אני עשיתי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים