עבור לתוכן

דו"ח OC - עצות וכו'

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אז זהו - יש לי אחלה לוח אם לOC, אבל אין לי שליטה על באס, רק על הFSB והMHZ של הזיכרון.

אז זה 1:1, אז זה אומר (לדוגמה, כך היה בסטוק) 800 FSB, כלומר 1.8GHZ, ו800MHZ בזכרון אפקטיבי (400MHZ למעשה, כלומר המקסימום שהזכרון יכול לעשות בכל מקרה ללא OC).

אם אני מעלה ל1334 את הFSB (שוב, אין לי שליטה על הבאס!), אז גם הMHZ האפקטיבי של הזכרון עולה ביחד איתו ל1334MHZ אפקטיבי, ואני בספק רב אם אפילו באיזה מתח של 2.5+ הזכרון הזה יגיע ל1334MHZ....

לכן עשיתי UNLINKED, והוא גם ככה עכשיו ב800MHZ אפקטיבי (הזכרון)... אין שום סיבה לעשות יחסים, פשוט להשאיר על 800 עד שאני אגיע ל3.6GHZ...

בכל אופן, שיניתי עכשיו את התזמונים של הזכרון ל5-5-5-15 וקיבלתי את השגיאה הזאת אחרי 49 שניות בORTHOS:

FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4

Hardware failure detected, consult stress.txt file.

Torture Test ran 0 minutes 48 seconds - 1 errors, 0 warnings.

Execution halted.

המחשב עד עכשיו (יותר מ15 דקות) לא התרסק, אבל אני חושש שזה מה שיקרה... בכל מקרה הוא הוציא שגיאה על זה...

אני אנסה להריץ עכשיו בדיקת S&M לזכרונות ונראה מה זה יגיד.

פורסם

לדעתי אתה לא צריך להעולת מתח לזכרונות אם אתה עובד איתם על באס 400.. זה אומר שהם בכלל לא נכנסים ל OC, אלא עובדים על800 שזה סטוק...

אצלי הייתה אותו בעיה בדיוק של מסכים כחולים עד שהורדתי מתח ל-סטוק.. עבדתי גם על באס 400... כששמתי על מתח גבוה מהסטוק הם קרסו כל פעם (מסכים כחולים..)

בראל.

פורסם
  • מחבר

סבבבראל (סבבה + בראל :-*)

אני אנסה כבר בהפעלה הבאה :)

אגב, מקודם כשהיה על 5-5-5-15 התרסק באמצע משחק...

רגע, בראל, אז לשים על 5-5-5-15 מתח סטוק או לשים על AUTO תזמונים ומתח סטוק?

אגב, המתח סטוק הוא 1.8~2V... איך אני אדע אם לשים 1.8 או 2? :S

פורסם

אם אתה על FSB 400, זה אומר שאתה לא עושה OC לזכרונות , לכן שים אותם על תיזמוני סטוק + מתח סטוק, שים על 1.9.. נשמע לי הגיוני באמצע..

SuBarel זה שילוב של סובארו ובראל.. יש לי הפרעה בקשר לכל מה שקשור לסובארו, ולא אימפרצות טורבו של ערסים - אלא סובארוים משנות ה70 -80...

כשסובארו כבר אז הציגה מערוכת של 4X4 לכביש.. מה שלא יבאו לארץ לצערי הרב... (יבאו קצת , לרוב יבוא אישי או רכיבי תצוגה..)

: )

אבל גם סבבה בראלה הולך..! :cool2:

בראל.

פורסם
  • מחבר

חחח P:

טוב, אז שמתי על 1.9V.

ולפני שעשיתי את זה, בזמן משחק COMPANY OF HEROES שוב היה מסך כחול, אבל הפעם הוא נשאר ולא הלך, והיה כתוב:

DRIVER?IRQL?NOT?LESS?OR?EQUAL.

ועוד משהו עם NVENETFD.SYS בסוף העמוד.

אולי צריך לשים את הדרייבר של הכ"מ שבא מהדיסק ולא מהאתר? (כרגע הוא עם זה מהאתר של NVIDIA)

אין לי שום מושג למה זה קשור...

פורסם

הOC שלך עכשיו יציב? (ע"פ מה שכתבת בתרד על תוצאות PI) ..?

תן דיווח מתחים + מגה הרצים..

שמירת הזיכרונות בסטוק עזר..?

אוףף כמה טקילה שתיתי הלילה.. לפחות זה היה צ'ארו גולד.. :)

בראל.

פורסם
  • מחבר

כרגע יציב לחלוטין על 1.4VCORE (שזה בעצם 1.35 אחרי הVDROOP, לא רע ^^), 1334 FSB, שזה 333 באס.

הזכרונות כרגע על 667MHZ והתזמונים AUTO, אני עכשיו אנסה לשים 5-5-5-15 ולבדוק יציבות, וכנראה שיהיה בסדר.

אם כן, אני ממשיך את הOC.

יש טעם להעלות רק 10MHZ בבאס כל פעם? :x

אם אני מעלה 50 FSB כל פעם (קצת יותר מ12MHZ) לא צריכה להיות בעייה, נכון?

טוב, עדכונים!!

על מתח 1.45 אני על 3.262 GHZ, בבאס של 362. עליתי במתח יותר מידי בכוונה, אני מניח שהוא יספיק לעוד כמה MHZים בבאס....

בינתיים אני אריץ יציבות ונראה מה יהיה.

עדכון נוסף: אחרי 5 דקות המעבד לא עמד בזה וריסט :/ עכשיו על מתח 1.475 שוב אני אריץ ORTHOS... (יורד ל1.41V אחרי הדרופ)

אגב, יש לציין שאני ב18 שניות בSUPERPI :smile1:

עבר 16 דקות בORTHOS (ועדיין ממשיך), להמשיך להעלות? :ם

אגב, לפי הPC PROBE II הטמפ' של הCPU היא 43C והצ'יפ על 39C, זה בסדר נכון?

פורסם

תשתמש בTAT לבדיקת טמפ... יתן לך מידע גם על כל Core בנפרד..

http://www.techpowerup.com/downloads/392e/tat.exe

ע"פ כל הנתונים אתה יכול להמשיך להעלות.. למה לא... הטמפרטורה נראת טוב.. המתח הגיוני..

בראל.

עריכה: אם יש לך איזה מאוורר SPARE הייתי ממליץ לך לחבר אותו שיזרוק אוויר על הצ'יפסט.. זה יפתור לך את הבעיות מבחינת החום שלו..

אצלי זה הוריד איזה 10 מעלות תחת OC..

פורסם
  • מחבר

כן, הצ'יפ באמת הגיע לי ל44C כששמתי אותו על 1.7V (המקסימום)....

שמע, קרה דבר מוזר:

הגעתי ל3.375GHZ, אבל בשביל להריץ 3DMARK מלא הייתי חייב להעלות מתח גם לצ'יפ, אז העליתי ל1.7V, ולכן היה ממש רותח...

הVCORE היה 1.5875, בערך 1.5 אחרי הVDROOP...

העניין המוזר הוא, שב3GHZ קיבלתי יותר נקודות (כמעט אלף יותר) מאשר עם 3.375GHZ.... מה ההסבר? :S

יתכן שהמעבד יגביל עד כדי כך?! (הזכרונות היו על 1:1)

פורסם

כן, הצ'יפ באמת הגיע לי ל44C כששמתי אותו על 1.7V (המקסימום)....

שמע, קרה דבר מוזר:

הגעתי ל3.375GHZ, אבל בשביל להריץ 3DMARK מלא הייתי חייב להעלות מתח גם לצ'יפ, אז העליתי ל1.7V, ולכן היה ממש רותח...

הVCORE היה 1.5875, בערך 1.5 אחרי הVDROOP...

העניין המוזר הוא, שב3GHZ קיבלתי יותר נקודות (כמעט אלף יותר) מאשר עם 3.375GHZ.... מה ההסבר? :S

יתכן שהמעבד יגביל עד כדי כך?! (הזכרונות היו על 1:1)

אם הזיכרונות שלך הם 800MHZ אז אל תדאג להם..הם אפילו לא מתאמצים בבאס כזה..

אין לך איזה מאוורר זרוק סתם לשים על הצ'יפסט? - כי זה ממש יעזור לך לקרר אותו....

בקשר לתוצאות , לא מומחה גדול בזה - נחכה לעוד תשובות מאנשים...

בראל.

פורסם
  • מחבר

יש לי 80 מ"מ אבל הוא גם רועש וגם אין לי איך לשים אותו :/

אין שום מקום לחיבורים או משהו :(

פורסם

שמע פשוט שמתי אותו בצורה הכי מאולתרת שיש - קשרתי אותו בצד אחד למארז וצד שני הוא נתפס עם הכבל של הארד דיסק ...

וזה הוריד איזה 10-8 מעלות..תנסה לאלתר משהו..

בראל.

פורסם
  • מחבר

בגלל שהצ'יפסט התחמם מאוד זה הוריד לי את התוצאה...?

אם היה לו קירור מעולה (לדוגמה), הייתי מקבל על אותו תדר ציון הרבה יותר גבוה?

פורסם

לא, לא נראה לי - פשוט עדיף שיהיה קר.. ואם אפשר לאלתר משהו שיעשה את העבודה אז למה לא..

ד"א 44 מעלות זה עדין סביר.. אני על באס 400 כרגע.. והצ'יפסט על 29-30 מעלות.. אם אני מנתק אותו זה עולה ל35..

תכלס אתה על מתח שנראה לי קצת גבוהה (1.7 לא?)... תנסה להוריד מתח ולבדוק יציבות...

בראל.

פורסם
  • מחבר

יכולתי גם על 1.5V בצ'יפסט, אבל אז הוא לא היה עובר 3DMARK.

יציבות היה יציב על 1.58V (שזה בתכלס 1.5V, או טיפה מעל)...

אבל אני לא יודע אם זה יותר טוב או לא, כי אני לא יכול להריץ 3DMARK על זה :/

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים