עבור לתוכן

דו"ח OC - עצות וכו'

Featured Replies

פורסם

שאלום :)

אז סוף כל סוף הגיע המחשב.

אחרי שהתקנתי כל מה שצריך והתקנתי תוכנות של יציבות OC וכו', התחלתי לעשות OC.

(מפרט אפשר לראות בצד)

אז ככה: התוצאה האמיתית הראשונה הייתה ה3GHZ שהגעתי אליו, בבתח של 1.4V (אחרי הVDROOP זה היה 1.35-6 בערך...)

גם הגעתי לציון לא רע בכל, ועשיתי 44 דקות בORTHOS בלי קושי (יכולתי להמשיך) והרצה מלאה של הCPU (שניהם) בS&M.

הכל היה טוב ויפה, אבל משום מה, אין לי מושג, או מתח לא נכון, או התיזמונים של הזכרונות, או הספק כוח שפשוט לא מספיק (כולם כולל חברי פורום והמוכרים בנועה מחשבים אמרו לי שכן יספיק), לעיתים, לפעמים שניות אחרי סוף העלאת הWINDOWS ולעיתים אחרי כמה דקות ויותר מזה, המחשב פשוט קפא, ולעיתים נדירות אפילו הראה מסך כחול לרגע אחד ועשה ריסט.

מה לדעתכם הייתה הבעייה? איך כדאי לעשות את הOC מעכשיו הלאה כדי שזה לא יקרה?

אני עכשיו על 1.8GHZ במתח סטוק (1.35, וגם תיזמונים AUTO, והוא בחר 5-5-5-15), ואני לא מתכוון להישאר ככה |:

תודה לעוזרים :)

איך כדאי להמשיך?

נ.ב. קיבלתי את הTUNIQ TOWER 120 שלי ללא הדבר הזה ששולט במהירות שלו. הוא מחובר לשקע החשמל הנכון (לדעתי), אבל הוא תקוע על 2080RPM ולא הצלחתי לשנות את זה לא דרך PC PROBE II ולא דרך SPEEDFAN.... למישהו יש מושג איך אני מקטין את הRPM שלו?

פורסם

אוי , איך קנית ספק כזה , אני הייתי מחליף אותו בהזדמנות הראשונה , ולצערי אי אפשר לסמוך על המלצות טכנאי מחשבים גם מחנות שנחשבת טובה.

נעה חנות הגונה , פשוט תגיד להם שהמחשב עושה לך בעיות ותחליף לספק נורמלי

תגיד זה נכון שבלוח שלך אפשר לעשות oc למעבד ולהשאיר את תדר ה fsb והזכרון בתדר המקורי ?

ותחזור לנעה לקחת את פאנל השליטה במהירות המאורר הם חייבים לתת לך אותו .

פורסם

עושה רושם שהספק שמופיע במפרט שלו לא באמת קיים ;D

אתה בטוח שזה 320W?

פורסם
  • מחבר

אווופס :x

זה 430W

זה יספיק? זו הבעייה שהייתה לה (קפיאות ולעיתים אפילו ריסטים)?

פורסם

כן הספק מספיק.

איזה תזמונים היו לזכרונות?

פורסם
  • מחבר

4-4-4-12 על 2.1V (כמעט, 2.09)

השאר נתתי לו להגדיר (AUTO)

פורסם

אז אני מנחש שזאת הייתה הבעיה. איכשהו ישר מסך כחול ומחשב תקוע מתקשר אצלי לזכרונות ;D

תשחרר תזמונים בשביל הOC, נסה 5-5-5-15 ותבדוק אם עדיין המחשב נתקע.

פורסם
  • מחבר

אז לנסות 3GHZ, 1.4V וזכרונות (להגדיר בעצמי) 5-5-5-15?

אולי עדיף לשים על AUTO את התיזמונים של הזכרונות כדי לראות אם זו הנקודה הבעייתית? או בכל זאת 5-5-5-15?

פורסם

עדיף שתנעל אותם בעצמך.

פורסם
  • מחבר

סבבה.

אני אחזור עם דיווח בקרוב P:

עריכה:

טוב, עשיתי מה שאמרת. מתח לזכרונות בינתיים שמתי על AUTO :nixweiss:

אם יהיה יציב נראה אחרי זה איזה מתח מתאים.

http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=183828

זה בינתיים.

אם אני אראה שיציב לגמרי אולי אמשיך לכיוון למעלה מחר ;)

עריכה שנייה: התרסק קצת אחרי שכתבתי את ההודעה...

עכשיו שמתי את התזמוני על AUTO, והוא עשה 6-6-5, לא יודע על איזה מתח :x

בינתיים נראה בהחלט בסדר, אני אעדכן כאן אם יקרה משהו.

http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=183830

פורסם

אל תשים את הזכרונות על AUTO!

אתה בכלל לא עושה לזכרונות OC במצב כזה ככה שהם לא מפריעים, תנעל אותם על מתח מקורי ותזמונים מקוריים.

עדיף שתעבוד על יחס 1:1 ככה שהזכרונות לא יגבילו אותך עד 400FSB, מומלץ, ואחרי שתסחוט את המעבד, כבר תחפש את התדר המקסימלי של הזכרונות.

בהצלחה לך :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אז זהו, הקטע הזה די מוזר...

בהגדרות המקוריות, כשהיה יחס של 1:1 (LINKED, 1:1), אז שניהם היו על 800, ובCPUZ זה הראה שהזכרון על 400MHZ (כלומר, תקין לחלוטין, מממש את מלוא הפוטנציאל הלא OCי שלו).

מה שעשיתי זה שיניתי את הFSB (כדי שיהיה 3GHZ אז הוא על 1334FSB), וזהו.

כששמתי אותו על 5-5-5-15, כלומר תזמוני הסטוק (כשהוא מכוון על 1.8GHZ ועל AUTO בתזמונים זה באמת מה שהוא עושה), אז הוא התרסק לאחר 3-5 דקות.

כעת הוא פועל על 5-6-6-31, על AUTO, ועובד כבר המון זמן ללא כל תקלה (גם מתח על AUTO, אבל אני אשים מחר 2V)

שווה להשקיע שעה וחצי על תזמונים כדי להוריד אותם? הרי גם ככה אני ארצה להעלות לכיוון ה3.6, ואני אצתרך להעלות אותם... (שוב, הם במהירות 400MHZ, כלומר 800 אפקטיבי)

פורסם

לא הצלחתי ממש להבין מה עשית..

האם קבעת את הכל ידני או שהשארת את הבחירה לביוס על AUTO ??

אסור להשאיר דברים ב AUTO כשעושים OC. לא משנה מה זה.. מתח, תזמונים, וכו'.. כלום.

אתה גם לא מפרט מספיק, איזה FSB אתה עובד , איזה מכפלת מעבד, איזה יחס מעבד:זכרון וכו'.. תן פרטים.. לא ממש מפורט כשאתה אומר 3GHZ..

תקבע את התזמונים המקוריים שהזכרונות אמורים לרוץ בהם לבד. תקבע יחס מעבד זכרון ל 1:1 - ככה שיהיה לך מרווח להרים FSB עד ל400 בלי לקבל מגבלה מהזכרונות.. ותן להם את מתח העבודה המקסימלי שהם יכולים לעבוד בו ככה שנדע שזה לא בעית מתח.. (זה רשום עליהם פיזית או בקופסא שלהם או באתר יצרן..) אחרי שתקבל מחשב יציב שלא קורס תתחיל לנסות להוריד מתחים ולראות אם נגרמות בעיות..

פורסם
  • מחבר

כתבתי כבר, שאני עובד על 1334FSB כדי להיות על 3GHZ, ומכאן אפשר להבין שאני על X9.

בכל מקרה, כבר קבעתי בבוקר את המתחים של הזכרון (ואת השאר לפני... ליבה 1.4, מה שיורד ל1.35-1.36 אחרי הVDROOP, צ'יפ על 1.55 וזכרונות 2.08)

אתה בטוח שכדאי לשים תזמונים על 5-5-5-15? כרגע הוא יציב מאוד...

ואינ לא יכול לשים על 1:1. אם אני עושה את זה, אז הזכרונות מגיעים ל1334 MHZ (כשאני שם 1334FSB), מה שאומר יותר מ600MHZ :bash:

לכן אני חייב לשים UNLINKED, אחרת המחשב כנראה לא יעלה בכלל... >_>

אפשר להמשיך בOC גם כשהזכרונות על AUTO בתזמונים?

פורסם

או קיי , סליחה , אבל פשוט טעיתי מקודם - כשכתבתי מקודם להרים FSB התכוונתי בעצם ל BUS.. (הרגלים שגויים בהגייה..)

יש לך DDR800 לפי מה שרשום לך במפרט. משמע, אתה יכול להרים את ה BUS של המחשב עד ל 400 ולקבוע את המתח שלהם ואת התזמונים שלהם על סטוק במידה ואתה שם יחס חלוקה של 1:1 עם המעבד.. משמע, שניהם יקבלו תדר מקור של 400MHZ.. המעבד יכפיל אותו ב 9 ויגיע (אם הוא יוכל בכלל..) ל 3.6GHZ והזכרון יכפיל אותו בשניים (ככה זה ב DDR) ויגיע לתדר האפקטיבי שהוא תוכנן אליו והוא 800MHZ..

אני הייתי מנסה להרים את ה BUS ל 400 ושם מחלק זכרון מעבד על 1:1 ומוריד את מכפלת המעבד נגיד ל7.. ואז בודק את המערכת.. אם יציב מעלה ל8.. אם יציב מעלה ל9.. (אם היה לך DDR667 היית מקבל את הסנכרון הטוב ביותר על BUS-333 עם מחלק זכרון על 1:1 = כלמור בתדר שאתה נמצא בו עכשיו..)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים