עבור לתוכן

מספר לקחים שלמדתי בנושא כרטיסי זכרון מזויפים....

Featured Replies

פורסם

היי

עקב נסיון אישי, למדתי מספר לקחים בקשר לכרטיסים - איך לא לקנות אחד מזויף ואם כבר קניתם אחד שעושה בעיות - אך לבדוק אם הוא מזויף...

הנסיון שלי היה עם כרטיסי Memory Stick Pro Duo אבל נראה לי שמה שאני כותב פה יתפוס גם על כרטיסים אחרים.

אז ככה

איך לא לקנות כרטיס מזויף

-------------------------

1) להזהר בקניה מחנויות קטנות - עדיף לקנות מממשווקים יותר גדולים כמו למשל באג אפילו שזה עולה טיפה יותר

2) בכל מקרה לברר מי היבואן(ים) הרשמיים בארץ ולוודא שהחנות עובדת איתם

3) כדאי לברר בדיוק איך נראת האריזה ואיך נראה המוצר - במקומות כמו באג או הום סנטר - אם מציעים לכם משהו שנראה שונה או האריזה היא אחרת - להתחיל לחשוד

4) אריזה שנראית לא חדשה/משומשת - כנ"ל

5) לבדוק באינטרנט סממנים חיצוניים של המוצר/האריזה שמעידים על מוצר מזויף. לדוגמא בכרטיסי SONY מזויפים צורת ההדבקה של האריזה היא אחרת ממקוריים.

ואם כבר קניתם....

------------------

1) אם לאחר שעוברים נפח מסוים הכרטיס מתחיל להשתגע - יש חשש לזיוף. אצלי למשל בכרטיסים של 4 גיגה כאשר מילאתי את הכרטיס כמעט עד הסוף פתאום ספירת הקבצים/נפח התיקיות התבשו קשות, חלק מהקבצים נדפקו ו/או לא היתה אפשרות לגשת אליהם, ובמספר תיקיות הופיעו מספר קבצים בעלי שם זהה לחולטין

** עקב סעיף 1 אמליץ כי ברגע שאתם קונים כרטיס למלא אותו במידע כמעט לחלוטין ולראות שהכל בסדר

2) לקחת כרטיס "רפרנס" שידוע כטוב (אם אפשר) ולהשוות חיצונית - למשל - אם הצבע זהה, הכיתובים דומים...

3) הכלי האולטימטיבי - לדבר עם תמיכה של מי שמייצרים את הכרטיס ולבקש לבדוק את המספר הסידורי. במקרה שלי על ההתחלה ראינו שהמספר הסידורי לא תואם לסאנדיסק (כרטיסי סאנדיסק אמורים להתחיל ב-BH לפורמט שלי ומה שהיה לי ביד התחיל ב-AX...)

והנה משהו שיחסוך לכם קצת בירורים ברשת ושיחות טלפון - המספר של התמיכה העולמית של סאנדיסק, בעברית, שמולו אפשר לבדוק מספרים סידוריים, הוא:

1-809-440513

זה אמור ליהיות במחיר שיחה מקומית.

זה הכל בינתיים אני מקווה שזה יעזור למישהו לא ליפול בדברים האלה...

פורסם

בהחלט חשוב לבדוק לפני שקונים מאוד בזול.

זול מאוד צריך להדליק נורה אדומה.

פורסם

תודה אחי. :yelclap:

אני בדיוק עומד לקנות כרטיס זיכרון של גיגה או שתיים.אמנם הייתי מודע לזיופים ויש אף סטיקי על כך בפורום לצילום כמדומני אבל הוספת דברים חדשים(במיוחד מס הטלפון).

שיהיה לך ולכל חברי הפורום חג כשר ושמח :beerchug:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים