עבור לתוכן

התנגשות בין חיבורי חיוג ורשת על אותו המחשב \ עדכון - הבעיה בנתב

Featured Replies

פורסם

עדכון:

הבעיה ככל הנראה בנתב, כשמפעילים הצפנה אין רשת.

לפרטים - כאן.

לשכנים שלי יש מחשב נייד שמריץ XP (עם SP2). למחשב הזה יש מודם סלולרי שאפשר לחייג דרכו לספק האינטרנט, וגם כרטיס רשת אלחוטי (Intel 2200BG).

מוגדרות לו כרגע בעזרת המודם הסלולרי מספר התקשרויות חיוג. מצד שני, התקנתי להם בבית גם נתב אלחוטי.

בעיה שפחות קשורה לעניין היא שחיבור ה-Ethernet של מודם הכבלים לא מתפקד, אז סידרתי שאחד המחשבים הנייחים ישתף אינטרנט (וכמובן שאין DHCP בנתב).

הגדרתי למחשב הנייד IP ב-Alternate configuration ככה שהוא יוכל להתחבר דרך הנייח שמשתף אינטרנט (וגם להתחבר לרשתות אלחוטיות אחרות במקרה הצורך). הכרטיס רשת נותן אינדיקציה שהוא מצליח להתחבר לרשת האלחוטית.

עכשיו לבעיה -

עם כל ההתקנה המסובכת הזו, המחשב הנייד לא מצליח לגשת לאינטרנט וגם לא לרשת האלחוטית (ברמת ה-IP, ברמות יותר נמוכות כנראה שיש איזושהי תקשורת. לא ניסיתי להסניף). אין Ping או שום דבר אחר לאף אחד מהמחשבים ברשת, גם לא ל-IP של הנתב.

חשוב לציין שיש עוד מחשב נייח שמחובר באלחוט, ושם אין בעיות.

מה שנראה לי זה שכל עוד מוגדרות לו התקשרויות חיוג הוא לא מוכן לנסות לתקשר דרך הכרטיס האלחוטי (כלומר דרך הרשת המקומית). ב-Internet properties הגדרתי "Never dial a connection", אבל זה לא ממש עוזר.

- מכיוון שלא מדובר במחשב שלי אלא של שכן, אז זה לא תמיכה ב-Online, אני פשוט צריך הצעות איך לפתור את הבעיה

פורסם

(וכמובן שאין DHCP בנתב).

הגדרתי למחשב הנייד IP ב-Alternate configuration ככה שהוא יוכל להתחבר דרך הנייח שמשתף אינטרנט (וגם להתחבר לרשתות אלחוטיות אחרות במקרה הצורך). הכרטיס רשת נותן אינדיקציה שהוא מצליח להתחבר לרשת האלחוטית.

אם אין DHCP בנתב, זה אומר שאתה חייב לתת למחשב האלחוטי (הנייד) IP סטטי מתוך הרשת האלחוטית.

אמרת שנתת לו IP ב Alternate, בשביל שיוכל להתחבר ל ICS הקווי במקרה הצורך

אבל האם נתת לו IP ("רגיל", לא ב Alternate) או ששמת אותו על obtain ip automatically ?

כי אם שמת אותו על obtain ואין DHCP בנתב, אז אני לא מתפלא שזה לא עובד...

פורסם

שלום,

חסרים כמה פרטים שאולי יתנו יותר מידע על הבעיה שלך.

1-באיזה נתב מדובר?

2-האם שאתה אומר" שחיבור ה-Ethernet של מודם הכבלים לא מתפקד"--הכוונה פיזית לחיבור במודם או שאתה מתכוון שאתה לא מצליח לחבר את הנתב שלך אל רשת הכבלים?

3-מאחר והתצורה החלופית שאתה רוצה להקים היא רשת ics+מתג אלחוטי(בשביל שתיהיה לרשת "רגל אלחוטית")..תתחיל בהגדרות בסיסיות ואז רק לאחר שהרשת עובדת,תכניס לשימוש את מנגנון Alternate configuration

לכן:

-תשתמש במדריך הזה על רשת ics

http://www.netcheif.com/Articles/ICS/ICS.htm

-תבטל בנתב האלחוטי את מנגנון ה-nat,חומת-אש וגם את שרת ה-dhcp שלו.

-תזכור לחבר את המודם ישירות למחשב ובעזרת כרטיס רשת נוסף לאחד מכניסת ה-lan שלו

-בהגדרה ראשונית,לעבוד ללא חומת-אש.שהכל עובד,רק אז תפעיל חומת-אש על החייגן וכרטיס הרשת.

---------------------------------

בינתיים,במידה ואתה רוצה להשאר בתצורה הקצת עקומה הזאת,תעלה לפה פלט ipconfig /all ממחשב השרת וממחשב הנייד.

בהצלחה...

נ.ב:

הכיוון שלי הוא שיש לך נתב שלא תומך בחייגן l2tp ולכן אתה לא יכול לחבר את הנתב לרשת הכבלים..ולכן הגעת לכל הבעיות האלה.אם נדע את הדגם,אז אולי לפחות תוכל לחבר את הנתב דרך "השיטה העקומה" לכבלים.

פורסם
  • מחבר

- הנתב הוא Netgear WGR614v7

- ניסיתי לחבר את המודם למספר מחשבים ובאף אחד מהם לא ראיתי אינדיקציות לחיבור Ethernet, שלא לדבר על DHCP. מדובר בחיבור כבלים ללא חייגן.

- אין כזה דבר לבטל בנתב את ה-NAT. אם הוא מחובר לאינטרנט יש NAT (אחרת אף מחשב לא יוכל לגשת לאינטרנט), ואם הוא לא מחובר לאינטרנט אין לזה משמעות. חומת האש גם היא פעילה רק כלפי חיבור ה-WAN, ושום דבר לא מחובר לשם. את שרת ה-DHCP כבר אמרתי שביטלתי.

- לגבי חיבור המודם למחשב דרך כרטיס רשת כבר עניתי.

לגבי תצורת IP - כולם על 192.168.1‎.x ועל Subnet 255.255.255.0

ה-Gateway הוא כמובן השרת שעושה ICS

אם אין DHCP בנתב, זה אומר שאתה חייב לתת למחשב האלחוטי (הנייד) IP סטטי מתוך הרשת האלחוטית.

אמרת שנתת לו IP ב Alternate, בשביל שיוכל להתחבר ל ICS הקווי במקרה הצורך

אבל האם נתת לו IP ("רגיל", לא ב Alternate) או ששמת אותו על obtain ip automatically ?

כי אם שמת אותו על obtain ואין DHCP בנתב, אז אני לא מתפלא שזה לא עובד...

אם אני לא טועה, ה-Alternate configuration זו הדרך של Windows לתת לי אפשרות לקבוע יותר מ-IP אחד לכרטיס הרשת. אף אחד לא אמר שלכרטיס רשת חייב להיות רק IP אחד. הרי אם אני קובע את התצורה הראשית ל-IP סטטי, הוא בכלל לא מאפשר לקבוע עוד אחד, ואז ברגע שהם ייקחו את המחשב הנייד, הוא לא יוכל להתחבר לרשתות שמשתמשות בטווח IP אחר.

בכל מקרה, אני אנסה גם לקבוע את ה-IP הראשי, אולי זה יעזור.

פורסם

אוף...אתה כל הזמן מתבלבל בין המודם לנתב..תחליט!

1-האם שמודם הכבלים מחובר ישירות למחשב אחד,יש לך גלישה בכלל?

2-אם זה הנתב שלך,ברגע שאתה מתחבר לממשק שלו,תחבר ב-"No, Im an advanced user".

בתפריט השמאלי תלחץ על Basic Setup.כיוון שהחיבור שלך לא דורש חייגן,פשוט תחבר ב-no ואז תמשיך לפי ההוראות ואז אני מאמין שהנתב שלך יתחבר לאינטרנט.בכלליות,אין שום מצב שלא תוכל לחבר נתב לכבלים בחיבור ללא חייגן,זה אמור להיות הכי פשוט.

3-ברגע שאתה רוצה ל"סרס" את הנתב שלך ושיעבוד בתור "מתג אלחוטי",אין סיבה שהפיירוול שלו ומנגנון ה-nat יעבדו,לכן אני לא רואה

סיבה טובה לא לבטלם.מה שאתה אומר נכון אך ורק כאשר כל המחשבים מחוברים לנתב והמודם מחובר ישירות אליו,כי אז מנגנון ה-nat מנתב את המידע בין הרשת הפנימית לחיצונית ולהיפך.ברגע שיש לך את ה-nat של Ics,הוא עושה לך כבר את זה,ואז מנגנון ה-nat בנתב כבר לא אפקטיבי וביטולו בתצורה הזאת ממש לא יחסום שום דבר.

4-אני עדין מחכה לפלט ipconfig /all...לא יעזור לי שאתה אומר מה שהגדרת.

5-מנגנון Alternate configuration בא לעזור לך כאשר אתה רוצה "לנדוד" בין שתי רשתות שונות עם מחשב נייד--קרי רשת ביתית עם נתב ורשת hot spot.לבינתיים,תפעיל את הרשת במצב הרגיל ואז שהכל עובד,תתעסק עם המנגנון הזה.

פורסם
  • מחבר

לא נראה לי שהתבלבלתי אפילו פעם אחת

1 - על USB כן, על Ethernet לא

2 - עשיתי. לא עובד. הוא לא מקבל IP מהמודם. לדעתי הבעיה היא כבר בשכבת ה-Ethernet. הכבל תקין.

3 - כנראה שאתה לא מבין איך עובד נתב, ולכן אני אחזור על מה שאמרתי - אי אפשר לבטל את מנגנון ה-NAT. אין כזה דבר. אם יש חיבור אינטרנט אתה חייב NAT בשביל שכתובות פנימיות יוכלו לצאת החוצה, ואם אין אינטרנט והוא לא Gateway אז זה לא משנה. הפיירוול שמסנן את חיבור ה-WAN גם לא רלוונטי.

4 - מה אתה כבר רוצה לדעת שלא אמרתי?

5 - זה בדיוק השימוש שאני מנסה לעשות בו. אני לא מבין למה זה לא עובד.

פורסם

אז יש לך 2 בעיות אם ככה,ותאמין לי,עשית סלט גדול וגם הצלחת לבלבל אותי.

*-אם אתה אומר שאתה מחובר בחיבור ללא חייגן בכבלים,תשכח מה זה לעשות nat באמצעות ics--בלתי אפשרי,רק בחיבור עם חייגן אפשרי.

*-מאחר ואתה בחיבור ללא חייגן,אתה יכול לחבר לנתב את כל המחשבים ואת המודם,ואז עד 2-3 מחשבים יוכלו לקבל איפי שונה וחוקי משרת dhcp שיושב אצל הוט,וככה לכל מחשב תיהיה אפשרות לגלוש ללא תלות אחד בשני.רק אל תשכח שלא מומלץ לשתף קבצים בתצורה הזאת,בגלל שאין לך הפרדה פיזית בין הרשת הפנימית לחיצונית.

*-תאמין לי שאני מבין איך עובד נתב ולא אמרתי מה שאתה אומר שזה לא נכון,אני מסכים איתך(אין בעיה לעבוד בטור בעזרת שני מנגנוני nat),רק אתה צריך להבין שברגע שאתה "מסרס" נתב שיעבוד בתור מתג אלחוטי ואתה לא מחבר בצורה הסטנדרטית שמצד אחד יהיה המודם הכבלים שמחובר לנתב(רשת ה-wan) ומצד שני המחשבים(רשת ה-lan),למנגנון ה-nat בנתב,בעצם אין תפקיד ,וביטולו בקונפיגורציה הזאת,לא יחסום שום תקשורת מאחר ואין לך שום פעולת ניתוב פה בין 2 הרשתות.אני עובד כרגע זמנית בתצורה הזאת(כבלים+חייגן על המחשב+מתג אלחוטי),ומנגנון ה-nat בנתב מבוטל ןאין שום בעיות.

*לגבי המודם(דגם?)--לא הצלחתי להבין האם שאתה מחבר אותו ישירות למחשב יש לך גלישה והכל תקין או רק שאתה מחבר אותו לנתב?גם איזה איפי הנתב מקבל בכלל?

אם אפשרי,תעלה לפה תצלום מסך מהגדרות שבצעת בנתב לגבי הגדרות ה"חיוג" שלו.

*בכלליות--פה יש מאמר על שימוש במנגנון אלטרנטיב:

http://www.netcheif.com/Articles/DoubleIP/DoubleIP.htm

-------------------------------------------------------------------

שוב,עזוב תצורות עקומות ובוא ננסה ללכת על תצורה בטוחה עם נתב,זה הכי טוב.לכן,מעכשיו בוא נתעסק רק עם המודם וננסה להבין בדיוק איפה הבעיה.

חג שמח.

פורסם
  • מחבר

*-אם אתה אומר שאתה מחובר בחיבור ללא חייגן בכבלים,תשכח מה זה לעשות nat באמצעות ics--בלתי אפשרי,רק בחיבור עם חייגן אפשרי.

אמרתי כבר - יש מחשב אחר שכן מצליח להתחבר לרשת. אין שום סיבה שיהיה קשר בין ה-ICS לבין צורת החיבור.

*לגבי המודם(דגם?)--לא הצלחתי להבין האם שאתה מחבר אותו ישירות למחשב יש לך גלישה והכל תקין או רק שאתה מחבר אותו לנתב?גם איזה איפי הנתב מקבל בכלל?

אם אפשרי,תעלה לפה תצלום מסך מהגדרות שבצעת בנתב לגבי הגדרות ה"חיוג" שלו.

זה SB4200.

עניתי על השאלה הזו כבר -

- ניסיתי לחבר את המודם למספר מחשבים ובאף אחד מהם לא ראיתי אינדיקציות לחיבור Ethernet, שלא לדבר על DHCP.

1 - על USB כן, על Ethernet לא

2 - עשיתי. לא עובד. הוא לא מקבל IP מהמודם. לדעתי הבעיה היא כבר בשכבת ה-Ethernet. הכבל תקין.

הנתב כותב 0.0.0.0, והמחשבים מראים כבל רשת מנותק. בדקתי את הכבל, הוא תקין.

המודם יוחלף מול HOT, אני פשוט מחפש פתרון עד שזה יקרה.

הבעיה שלי היא בעיקר זו -

עם כל ההתקנה המסובכת הזו, המחשב הנייד לא מצליח לגשת לאינטרנט וגם לא לרשת האלחוטית (ברמת ה-IP, ברמות יותר נמוכות כנראה שיש איזושהי תקשורת. לא ניסיתי להסניף). אין Ping או שום דבר אחר לאף אחד מהמחשבים ברשת, גם לא ל-IP של הנתב.

חשוב לציין שיש עוד מחשב נייח שמחובר באלחוט, ושם אין בעיות.

מה שנראה לי זה שכל עוד מוגדרות לו התקשרויות חיוג הוא לא מוכן לנסות לתקשר דרך הכרטיס האלחוטי (כלומר דרך הרשת המקומית). ב-Internet properties הגדרתי "Never dial a connection", אבל זה לא ממש עוזר.

אני לא מחפש איך לשפר את ה-ICS, אני מחפש רק איך לגרום למחשב הנייד להשתמש בכרטיס האלחוטי לתקשורת ה-IP שלו.

פורסם

אם אני לא טועה, ה-Alternate configuration זו הדרך של Windows לתת לי אפשרות לקבוע יותר מ-IP אחד לכרטיס הרשת. אף אחד לא אמר שלכרטיס רשת חייב להיות רק IP אחד. הרי אם אני קובע את התצורה הראשית ל-IP סטטי, הוא בכלל לא מאפשר לקבוע עוד אחד, ואז ברגע שהם ייקחו את המחשב הנייד, הוא לא יוכל להתחבר לרשתות שמשתמשות בטווח IP אחר.

בכל מקרה, אני אנסה גם לקבוע את ה-IP הראשי, אולי זה יעזור.

אתה לא טועה , אבל אתה בהחלט מבלבל ומבולבל :)

בחיבורי הרשת יש לך את ה LAC ואת ה WNC (הכרטיס הקווי והכרטיס האלחוטי)

שוב, אמרת שביטלת את ה DHCP של הנתב שלך

עכשיו, על מי מהכרטיסים בדיוק הגדרת alternative configuration ?

אני שואל כי אמרת שהגדרת את זה בשביל ה ICS, אז אני מניח שזה על ה LAC, לפחות ככה אני הבנתי מדבריך

מאיפה בדיוק הנתון הזה ? אין שום בעיה לשתף אינטרנט באמצעות ICS , לכמה מחשבים, בחיבור ללא חייגן...

פורסם

אופס..טעות שלי זה אפשרי..כבר יצאתי מבולבל,סליחה!.בקיצור עדין חייבים שני כרטיסי רשת בשביל לקבל רשת פנימית מאובטחת.אם אין שני כרטיסי רשת על השרת,עדיף כבר התצורה שהסברתי.

כתובת 0.0.0.0 מצביעה כנראה על בעיית ניתוב בין הנתב שלך לבין הנתב של הוט..לא סגור על זה..זה אתה צריך לדבר איתם.הכתובת הזאת גם יכולה להיות לנבוע מבעיות תקשורת בין הנתב שלך למודם הכבלים.נראה מה יהיה הסיפור שתחליף למודם אחר(רק אל תקח טיירון 715..!)

4-הכי פשוט לעכשיו ואם אתה רוצה תצורת רשת שעובדת:

*הפוך את הנתב לתצורת AP בלבד=מתג אלחוטי.אתה יכול לכבות בשקט את ה-firewall,nat,dhcp.

*חבר את המודם לאחת מכניסות ה-lan ואם יש מחשבים שמחוברים קווית אז חבר גם אותם.

*בכל מחשב תגדיר ב-tcp/ip שיקבלו כתובות איפי באופן אוטומטי.

*בשלב הזה,אתה אמור לראות שכל מחשב קיבל כתובת איפי חוקית ויש לך גלישה בכל מחשב.

בתצורה הזאת,אתה לא תוכל להשתמש במנגנון אלטרנטיב כי יש הצורך לקבל כתובות איפי משני שרתי dhcp--גם של מודם הכבלים וגם של נקודות hot spot.מה שאתה יכול לעשות במקום זאת,זה להגדיר 2 פרופילים בתוכנה בנייד שבאמצעותה אתה מתחבר לרשתות אלחוטיות ואז לבחור בהם לפי מידת הצורך:

*אחד עבור חיבור מחשב הנייד לרשת האלחוטית בבית(פה אתה מגדיר ssid ואת channel של הרשת שלך).

*השני עבור חיבור המחשב הנייד לרשת ציבורית(תבחר ב-any..).

כמובן בכרטיס הרשת בנייד אתה משאיר שיקבל כתובות איפי באופן אוטומטי.

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

אופס..טעות שלי זה אפשרי..כבר יצאתי מבולבל,סליחה!.בקיצור עדין חייבים שני כרטיסי רשת בשביל לקבל רשת פנימית מאובטחת.אם אין שני כרטיסי רשת על השרת,עדיף כבר התצורה שהסברתי.

מה זה משנה אם המודם מתחבר ב-USB או ברשת? הדרייבר ממילא מדמה כרטיס רשת.

1 - כבר אמרתי, אינטרנט יש, אבל רק ב-USB

2 - יש. נכנסתי לממשק ההגדרות שלו ושיניתי כל מיני דברים

אם אני זוכר נכון, במקרה שאין תקשורת עם הכבלים המודמים של מוטורולה מקצים על דעת עצמם כתובות באיזשהו טווח ב-192.168‎.x.x. זה שראיתי 0.0.0.0 ביחד עם העובדה שהמחשבים טוענים שהכבל מנותק זה לדעתי מספיק בשביל להסיק שחיבור הרשת שלו דפוק.

אם כניסת ה-Ethernet של המודם הייתה עובדת הייתי שוקל לחבר אותו ישירות לחיבור LAN של הנתב, אבל מה הטעם?

מה שכן, אי אפשר לקבל שני IP ב-DHCP, אתה תמיד תיקח את התשובה הראשונה.

אתה לא טועה , אבל אתה בהחלט מבלבל ומבולבל :)

בחיבורי הרשת יש לך את ה LAC ואת ה WNC (הכרטיס הקווי והכרטיס האלחוטי)

שוב, אמרת שביטלת את ה DHCP של הנתב שלך

עכשיו, על מי מהכרטיסים בדיוק הגדרת alternative configuration ?

אני שואל כי אמרת שהגדרת את זה בשביל ה ICS, אז אני מניח שזה על ה LAC, לפחות ככה אני הבנתי מדבריך

מן הסתם זה על הכרטיס האלחוטי

פורסם

אתה צודק,אכן usb מדמה כרטיס רשת--שחכתי שיש לך אפשרות לחבר מודם כבלים דרך אופציה זאת.רק לבינתיים,היה עדיף להחליף לתצורת הרשת שהצעתי אך ורק לגלישה--זה גם בלתי אפשרי נכון לעכשיו כי אמרת שאולי יש בעיה בחיבור הפיזי של המודם(עדין,שאתה מחבר אותו ישירות למחשב,איזה איפי אתה מקבל,גם 0.0.0.0?).

נכון לעכשיו יש לך גלישה בכל המחשבים חוץ בנייד,רק כאשר אתה משתמש דרך אלטרנטיב?

אם זה המצב,תוכל להעלות ממנו פלט ipconfig /all...

זו יכולה גם להיות בעיה של חומת-אש(של אקס פי או פיירוול צד-שלישי) או הגדרה לא נכונה של dns..

תנסה בנייד,לבטל את כרטיס הרשת הקווי,ושרק האלחוטי יהיה זמין--תכנס גם לחיבורי הרשת שלי,תלך למתקדם בסרגל הכלים ושם להגדרות מתקדמות ותבדוק שכרטיס הרשת אלחוטי הוא הראשון ברשימה בשביל לקבל שירותי רשת..

בהצלחה וחג שמח.

פורסם
  • מחבר

.כשאני מחבר אותו ישירות למחשב בלוח הבקרה אני מקבל סמל של מנותק, וב-ipconfig גם 0.0.0.0

בנייד בינתיים ניסיתי להגדיר IP ראשי, וזה לא עבד. ניסיתי לכבות פיירוולים, ה-DNS מוגדר כמובן למחשב שעושה ICS (בכל מקרה גם אין Ping, גם כשאני משתמש בכתובת IP ולא בשם של המחשב).

המודם יוחלף מתישהו, אני מקווה שברגע שהנתב ישמש כ-Gateway זה יעבוד.

הקטע הזה עם ההגדרות המתקדמות נשמע מעניין, לא ממש הכרתי את זה. יכול להיות שזה מה שחיפשתי.

פורסם

1-אממ ניסית לעשות ריסט למודם?לבדוק מה קורה אם כבל רשת אחר?

2-איזה פיירוול אחר יש לך חוץ משל אקס פי?

3-יש לך פינג ממחשב נייח אל נייד?

בנייד--יש לך פינג לכתובת איפי הפנימית שלו וגם אל כתובת 172.0.0.1?

וכתובת 0.0.0.0 אומרת שהתקן הרשת לא מצליח לקבל כתובת איפי מהתקן רשת אחר(כמו ממודם או שרת dhcp..),ולא מה שאמרתי מקודם.

פורסם
  • מחבר

- ניסיתי שני כבלים. ניסיתי ריסט למודם.

- אין פיירוול אחר.

- כבר כתבתי - אין פינג בין הנייד למכשירים אחרים. לא בדקתי loopback (והתבלבלת קצת, זה 127)

- אם אין Ethernet גם לא יהיה DHCP מן הסתם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים