עבור לתוכן

התייעצות לגבי מפרט מחשב HTPC עם מספר דרישות, עד 6000 ש"ח אבל עדיף כמה שפחות

Featured Replies

פורסם

צריך מתאם מיוחד שלמיטב הבנתי קשה להשיגו בארץ

פורסם
  • מחבר

מספר שאלות נוספות:

1. האם אני צריך קרור למעבד? אם כן אז מה - Heatsink או מאוורר? צריך לקנות לחוד או שזה מגיע עם המעבד?

2. האם יש הבדל (בביצועים, אם בכלל אפשר?) בין שתי יחידות זכרון של 512 לבין אחד של 1GB? (שהרי אז בעתיד אוכל להרחיב - ול-Linux היום 1GB מספיק)

3. אם אני רוצה להרכיב את החלקים לבד - האם חנויות נותנות אחריות לחלקים?

4. אם אני קונה בחלקים ממספר חנויות ורוצה להרכיב לבד - הן נותנות אחריות?

(לגב 3 ו 4) אם אתם מכירים חנויות שמוכנות לזה אז תגידו בבקשה.

5. כאשר קונים את החלקים בנפרד מקבלים את כל מה שצריך מסביב (כמו ברגים, כבלים, וכו')?

תודה

פורסם

מספר שאלות נוספות:

1. האם אני צריך קרור למעבד? אם כן אז מה - Heatsink או מאוורר? צריך לקנות לחוד או שזה מגיע עם המעבד?

HS שקט ישמור לך את המעבד קריר ברמת שקט נמוכה יותר. לא בטוח שתזדקק לו כי עם כזה מפרט אני בספק אם ישמעו את המאוורר של המעבר. אם בכל זאת זה יפריע לך - תקנה בהמשך.

2. האם יש הבדל (בביצועים, אם בכלל אפשר?) בין שתי יחידות זכרון של 512 לבין אחד של 1GB? (שהרי אז בעתיד אוכל להרחיב - ול-Linux היום 1GB מספיק)

יש הבדל - הבאס בין המעבד לזיכרון רץ במהירות כפולה. משמעותי בעיקר בפעולות עיבוד על כמויות מידע גדולות (קידוד למשל).

3. אם אני רוצה להרכיב את החלקים לבד - האם חנויות נותנות אחריות לחלקים?

כן, אבל אם הם זונות הם ינסו לטעון לאתה דפקת את הרכיב בזמן ההתקנה ולא זכאי למימוש אחריות. ויש הרבה זונות בתחום. :pissed:

4. אם אני קונה בחלקים ממספר חנויות ורוצה להרכיב לבד - הן נותנות אחריות?

כנ"ל

(לגב 3 ו 4) אם אתם מכירים חנויות שמוכנות לזה אז תגידו בבקשה.

כולן בעיקרון, אבל הייתי הולך על אחת מהמומלצות פה בפורום, שם 99% שלא ינסו למרוח אותך - זיגזג, IQPC או פנדה/נעה בצפון לגביהן הדעות קצת חלוקות.

5. כאשר קונים את החלקים בנפרד מקבלים את כל מה שצריך מסביב (כמו ברגים, כבלים, וכו')?

בחנות טובה - כן, אלא אם תקנה BULK ולא RETAIL.

תודה

פורסם
  • מחבר

תודה.

1 - אני מתכוון לקנות מארז SilverStone + ספק Antec Neo 430 כך שזה יהיה יותר שקט מהמפרט הזה (לפחות לפי מה שאני מבין). אז ישמעו את המאוורר? ובכלל - המעבד מגיע עם מאוורר אוטומטי או שצריך להזמין לחוד?

2 - יופי, זיגזג (http://www.zigzag2000.co.il ?) קל"ב. עוד חנויות מומלצות באיזור יהוד/קרית אונו/אור יהודה/פתח תיקוה? אני רואה שאין להם מארז Silverstone וגם לא מוצא את הספק שרציתי.

אני גם רואה בזיגזג שהמחירים קצת יקרים, אבל במיוחד המעבד 1,157.48 במקום 661 ש"ח (Athlon 4600 x2 65W). כיצד זה ייתכן?

5 - מה זה BULK לעומת RETAIL?

פורסם

תודה.

1 - אני מתכוון לקנות מארז SilverStone + ספק Antec Neo 430 כך שזה יהיה יותר שקט מהמפרט הזה (לפחות לפי מה שאני מבין). אז ישמעו את המאוורר? ובכלל - המעבד מגיע עם מאוורר אוטומטי או שצריך להזמין לחוד?

בקניית מעבד RETAIL אתה מקבל גם קירור מקורי של AMD. אם תקנה BULK תקבל רק את המעבד ללא קירור ותחסוך 50 ש"ח. לא מאמין שה-SS יהיה שקט יותר מה-NSK2400 ובכל מקרה - אם תשמע אותו , קנה קירור שקט בהמשך.

2 - יופי, זיגזג (http://www.zigzag2000.co.il ?) קל"ב. עוד חנויות מומלצות באיזור יהוד/קרית אונו/אור יהודה/פתח תיקוה? אני רואה שאין להם מארז Silverstone וגם לא מוצא את הספק שרציתי. אני גם רואה בזיגזג שהמחירים קצת יקרים, אבל במיוחד המעבד 1,157.48 במקום 661 ש"ח (Athlon 4600 x2 65W). כיצד זה ייתכן?

הם ידועים במחירים גבוהים אך בשירות מעולה. אני אישית קניתי מ-IQPC כבר ב-17000 ש"ח ולא נתקלתי בבעיות (הם שעה נסיעה ממני - באשדוד). יש להם מחירים טובים ושירות משפחתי ומצויין. הייתי קונה מהם בשקט. אתה יכול גם לנסות להסביר להם את המצב בזיגזג ולראות איך יגיבו - לא עולה לשאול ואולי יציעו לך אלטרנטיבה מעניינת.

5 - מה זה BULK לעומת RETAIL? - קניית הרכיב בלבד (BULK) או את הבאנדל כולו כולל חלקים, דריברים וכדומה שזה RETAIL. ראה תשובתי לסעיף הראשון.

פורסם
  • מחבר

מחירים גבוהים עד כדי 500 ש"ח למעבד? נראה לי שבאחד האתרים יש טעות ... לא?

פורסם

לא, זה פשוט כנראה כי זיגזג עוד לא גמרו את המלאי של 4600X2 או שאם לא קיים מלאי הם לא טורחים להזמין חדש במחירים מעודכנים.

זה תקף גם לגבי הרבה חנויות שכן IQ הם היחידים שמציעי את המעבד הזה במחיר כה נמוך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים