עבור לתוכן

מחשב לעריכה גרפית עד 12,000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

חבר שלי מתכנן להחליף את המחשב המזדקן שלו באחד חדש ונוצץ, ומאחר שאין לי מושג מה הדרישות של מחשב לעריכה גרפית - באתי לכאן כדי לקבל עצות :)

מסכים - יש כבר 2, אין כוונה להחליפם.

מעבד, לוח אם, זיכרונות - אין כוונה לOC.

הרדיסק - מקום אחסון רב ככל האפשר. 300 ג'יגה מינימום, אבל כמה שיותר - יותר טוב (אבל לא להגזים ולקחת 5TB ומעבד פנטיום 3 :silly:)

כרטיס מסך - עריכת הווידאו המתוכננת היא לא עבודת 3D אינטנסיבית-בעיקר עריכה של רקע על מסך כחול, לכן אני לא בטוח אם שווה להשקיע בכרטיס מקצועי (Quadro) או לקנות 8800GTS בערך באותו מחיר: אם לשני הכרטיסים יש את אותם ביצועים בעריכה הצפויה, עדיף לקחת את ה8800GTS עם הDX10 והתמיכה הטובה יותר במשחקים.

תוספות - צורב DVD, כרטיס קול (עם עריכת וידאו מגיעה גם עריכת אודיו - אני לא בטוח אם כרטיס הקול המובנה בלוח האם מספיק טוב).

תודה וחג שמח!

פורסם

אבל הוא אמר לך שהוא לא מתכנן עבודת תלת מימד אינטנסיבית, אז למה להפנות אותו לאתר הזה?

פורסם

אבל הוא אמר לך שהוא לא מתכנן עבודת תלת מימד אינטנסיבית, אז למה להפנות אותו לאתר הזה?

כי הוא מחפש עריכת וידאו מקצועית.

פורסם

אל תשבור את הראש במפרטים של ילדים, כנס לפה>>

http://yeda.co.il/AudioVideo/index.html

אהבתי את התחכום..

ועכשיו ברצינות, זה רעיון שכדאי לקחת בחשבון.

למחשבים של אפל יש כמה יתרונות בולטים מאוד כמו תוכנות שנכתבות במיוחד עבודה וכך מנצלות יותר טוב את המערכת, פחות באגים, ממשק נוח וכו'.

אבל גם לא מעט חסרונות, שבעיקרם התמורה לכסף (לא מוחלט). כלומר המחירים מופקעים והתמורה, מבחינת החומרת של המחשב לא נראת כמספקת דיו. בנוסף כל התוכנות הן בתוספת תשלום והן לא זולות וגם שידרוג המערכת הוא במחיר מופקע.

אבל,

רק אם תבדוק תדע, בקש הצעת מחיר בהתאם לתקציב ולשימושים שלך ותשווה אותה ללמפרטים שתקבל פה תמורת אותו תקציב.

פורסם

למחשבים של אפל יש כמה יתרונות בולטים מאוד כמו תוכנות שנכתבות במיוחד עבודה וכך מנצלות יותר טוב את המערכת, פחות באגים, ממשק נוח וכו'.

אבל גם לא מעט חסרונות, שבעיקרם התמורה לכסף (לא מוחלט). כלומר המחירים מופקעים והתמורה, מבחינת החומרת של המחשב לא נראת כמספקת דיו. בנוסף כל התוכנות הן בתוספת תשלום והן לא זולות וגם שידרוג המערכת הוא במחיר מופקע.

ת'שמע אני עובד יום יום עם המחשבים אלו, אני אישית לא מת עליהם אבל... לעריכת וידאו עם תוכנות כמו פיינל-קאט, ושייק, המק הוא התחנת עבודה לתחום הזה.

כל יתר הדברים כמו אינטרנט, משחקים, תלת מימד, חרא בלבן.

עכשיו כל הפנבוייס של אפל יתנפלו עליי חח.. ;D

פורסם

אני מאמין שהם יגבו לו אפילו מעבר לתקציב שלו למחשב של אפל.

פורסם

ת'שמע אני עובד יום יום עם המחשבים אלו, אני אישית לא מת עליהם אבל... לעריכת וידאו עם תוכנות כמו פיינל-קאט, ושייק, המק הוא התחנת עבודה לתחום הזה.

כל יתר הדברים כמו אינטרנט, משחקים, תלת מימד, חרא בלבן.

עכשיו כל הפנבוייס של אפל יתנפלו עליי חח.. ;D

אמר הפאנבוי של AMD.

לך תדע אולי בעתיד המעבדים במאקים יהיו AMD... ומה אז? פתאום אפל לשלטון?! :cool2:

ובחזרה לנושא, גם אני נוטה לכיוון אפל בנושא הזה כי זה לא דבר חדש ומהנסיון הקצר שלי גם די צודק בהשוואה לPC אבל המחיר, אווו המחיר.

התמורה מהרכבת מחשב לבד תהיה גדולה משמעותית ועם זה קשה להתווכח, פוטנציל הבוצועים יהיה גבוהה בצורה ניכרת.

פורסם

השאלה היא עם אילו תוכנות אתה מתכוון לעבוד.

פורסם
  • מחבר

אין כוונה מצד המשתמש להתמקמק - מסתדר מצויין עם התוכנות של חלונות, ואין כח (או צורך) לעבור למשהו חדש, מה גם (כפי שאמרתם) שאפשר להשיג PC עם ביצועים טובים יותר באותו מחיר (או אפילו פחות!).

בקיצור - נלך על PC.

מה שכן קוסם לי באתר ש-urib קישר אליו הוא הכרטיסים הגרפיים שמיועדים לעבודה עם HD - הם עדיפים על Quadro/FireGL או שגם לאלה יש כניסות לכל סוג וידאו שקיים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים