עבור לתוכן

התקנת מודם ראוטר תומפסון ספידטאצ' 546 בחיבור רשת

Featured Replies

פורסם

אני ממש לא בטוח שזה הפורום המתאים אבל אולי תוכלו להפנות אותי למקור מתאים מפני שאני לא ממש מוצא לבדי.

חיברתי את המודם לעיל וניסיתי להתקין אלא שדיסק ההתקנה הוא בהולנדית כך שהרוב היה ניחוש אני בכלל לא בטוח שההתקנה עברה בהצלחה אבל כשניסיתי לבנות חייגן VPN קיבלתי שגיאה _800 תוך כדי נסיון לפתור את הבעייה שמתי לב שאני בכלל מחובר !!!

אין חיווי בשורת המשימות אבל יש גלישה כניסה לדוא"ל קבלת כתובת IP חוקית - בקיצור מחובר וגולש. עכשיו השאלה הנשאלת היא איך זה קרה??? לא סיפקתי שם או סיסמא ועדיין מחובר כרגיל? מה קורה עם FIREWALL על כרטיס הרשת שלא מאופשר לפתע? איך אני שולט בפורטים ובכלל בראוטר?

תודה רבה ואם אני בפורום לא מתאים שוב סליחה

פורסם

1. אתה מחובר ב VPN ללא חייגן ולכן אתה לא צריך חייגן על המחשב. שגיאה 800 מכיוון שאתה לא יכול ליצור tunnel בתוך tunnel לספק אינטרנט שלך.

2. תן קישור או פרטים נוספים לגבי המודם שלך

פורסם

^^ זה ממש לא נכון (הוא לא מחובר בחיבור "בלי חייגן")

בהתחלה חשבתי גם אני שהוא מחובר ללא חייגן בגבלים

ואז שמתי לב שהוא ציין שזה ראוטר , speedtouch 546

הוא תומך ב ADSL בלבד לפי גוגל (זה אלקטל בעצם :silly: )

לפותח הת'רד :

קודם כל, הסר דאגה מליבך, הגעת לפורום הנכון...

דבר שני , אני מניח :

שאם קנית את הראוטר הזה ממישהו (משומש) אז הוא כבר היה מוגדר כראוטר עם שם המשתמש והססמא של אותו אדם

ואיך שחיברת אותו הוא פשוט חייג והתחבר לאינטרנט, וזו הסיבה שאתה גולש בלי להגדיר שום דבר

(גם אם קנית אותו בחנות, יש מצב שהוא משומש)

כדי לבדוק לאיזו ספקית אתה מחובר כרגע, כנס ל dnsstuff (וגלול טיפה למטה)

והשתמש בחיפוש ה IPWHOIS Lookup שלהם שם, על מנת לברר פרטים על כתובת ה IP האינטרנטית שלך

(שכתובה לך בדף הראשי של dnsstuff למעלה למעלה בשורה האפורה בצד ימין)

בכל אופן, יש כמובן אפשרות שאני טועה, וחיברת את הראוטר הזה לאיזה ראוטר שכבר היה לך בבית

ולכן אתה מחובר, או כל הסבר הגיוני אחר.

דבר שלישי, תמיד תדע שלדיסק שמגיע עם ראוטרים, ברוב המקרים אין שום שימוש (לעיתים רחוקות כן צריך, להפעלה ראשונית)

השליטה בנתב תעשה דרך הממשק שלו, זה בעצם אתר אינטרנט קטן שיושב בזכרון של הראוטר, ואתה ניגש אליו

ע"י הקלדת כתובת ה IP של הראוטר בדפדפן.

כדי לדעת מה כתובת ה IP של הראוטר שלך, כנס להתחל - הפעלה , כתוב שם CMD ותאשר

בחלון הדוס, כתוב ipconfig

הכתובת שרשומה ב default gateway היא ה IP של הנתב שלך, כתוב אותה בדפדפן שלך בשורת הכתובת.

אתה כמובן יכול לחפש בגוגל אחר ה MANUAL של הראוטר שלך (בצורת PDF)

ולהתשמש ב portforward.com על מנת ללמוד איך לפתוח פורטים בנתב שלך

(הקישור כבר מוביל לדף על פתיחת פורטים לאימיול לנתב שלך)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה חברים!

אני אברר את עניין ספק האינטרנט ברגע שאחזור הביתה. מה שמדאיג אותי הוא האם יש FIREWALL על הנתב או שצריך להגדיר או שמספיק זה של הXP.

הנתב הוא SPEEDTOUCH 546 שהוא למעשה אלקטל עד כמה שהבנתי. אני מחובר ADSL 015 ומקבל כתובת IP 84. עד כמה שאני זוכר מאתמול כשבדקתי.

ושוב

תודה רבה! :yelclap:

פורסם

פירוול בנתב לא בא להחליף פירוול תוכנתי

אני מציע שתשתמש בשניהם.

כשתהיה בבית תוכל כבר להכנס לממשק הנתב (בהנחה ולא שינו את הססמא הדיפולטית שלו)

ולראות עם איזה יוזר היית מחובר עד עכשיו.

פורסם
  • מחבר

איזו תוכנת firewall מומלצת? התקנתי zone alarm והוא ריסק את המחשב עם עלייתו וגם מאט את העלייה של מערכת ההפעלה מאוד.

תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים