עבור לתוכן

ייתכן שזה מה שמאט לי את המחשב? (2 כוננים קשיחים)

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

המחשב שלי לפני זמן מה התחיל להיות איטי למדי (את האמת, זמן קצר לאחר שהתקנתי את הכונן הקשיח השני).

כיום יש לי 2 כוננים קשיחים שמחוברים ב2 IDE שונים. שניהם של WD אחד 160GB והשני 120GB, חדשים.

בRAM (שלפי זכרוני הוא הדבר הראשון שבדקים כשהמחשב נהיה עמוס ואיטי) יש לי DUAL CHANNEL של 1024 (2x512) של GEIL.

עכשיו, כפי שצייני בפורום "מפרטים" אני מעוניין להעיף את האיטיות הזו ולכן יש לי שאלה אחת.

האם ייתכן שבגלל שיש שתי כוננים קשיחים שמותקנים ב2 IDE שונים (דגש! שונים, לא 2 בכבל, 2 במקומות שונים) יכול לגרום לאיטיול רצינית של המחשב?

אם התשובה תהיה כן, אז מה לדעתכם צריך לעשות? לקנות מתאם לSATA או לקנות כבר כונן קשיח של 320 ולמכור את השניים האחרים וזהו?

פורסם

אתה עושה DEFRAG לכוננים?

כמה אחוזים מכל אחד מנוצל?

פורסם
  • מחבר

אין לי מושג מזה DEFRAG..?

בכול מקרה הכונן של ה120 מחולק ל2 PARTITIONS:

בראשון (עליו מותקן הווינדוס) יש כ 50.7 מקום כולל, מתוכו 18 פנוי (GB כמובן).

בשני יש מקום כולל של60.9 ומתוכו פנוי כ8.86 GB.

הכונן השני יש בו PARTITION אחד ובו יש כ149 בכללי וכ87 פנוי.

אם זה עוזר..

פורסם

מחשב שלי -> מאפיינים -> כלים -> איחוי כעת על כל אחד מהכוננים. זה יקח זמן.

פורסם

DEFRAG מסדר את הקבצים על הכונן מחדש אחד על יד השני וגורם להאצה בזמן הטעינה של המחשב ולשחיקה פחותה של הכונן הקשיח

למידע נוסף:

http://en.wikipedia.org/wiki/Defragmentation

פורסם

כל כמה זמן מומלץ לעשות Defrag?

פורסם

יש כאלה שמריצים פעם בשבוע - אם הם עובדים על הרבה קבצים גדולים באותו כונן (עריכת וידאו) - זה ממש יכול לבלגן את הסדר שלהם

אני חושב שפעם בחודש חודשיים זה נורמלי - עם תוכנה טובה , ממש ניתן להרגיש שיפור בביצועים - במיוחד לאחר זמן ארוך בלי (התוכנה המובנית די לא משהו)

פורסם

התוכנה שבאה עם ה windows מספיקה בהחלט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים