עבור לתוכן

מוזר: מחשב מבצע ריסט בהעלאה. איך בכלל ניגשים לפתרון?

Featured Replies

פורסם

שלום לכם.

יש לי מחשב סלוני ששימש לקולנוע ביתי.

אתמול ניסיתי להתקין מערכת הפעלה חדשה אבל הוא נתקע באמצע.

לקחתי את ההארד דיסק והתקנתי עליו ממחשב אחר.

עכשיו, כשאני מנסה להדליק את המחשב, הוא מזהה כוננים וזכרון, אבל אחר כך מבצע ריסט עצמאי.

אחרי הריסט הוא עולה למסך שבו הוא שואל האם להעלות בSAFE או רגיל ואחרי שאני בוחר (לא משנה מה), הוא מבצע ריסט עצמאי וכך הלאה.

ניסיתי הכל:

הבאתי הארד דיסק אחר שעובד ממחשב אחר

ניתקתי כרטיסים וכונני CD והשארתי רק כרטיס מסך

בדקתי את ההארד דיסק על מחשב אחר, שם הוא עבד. רק בסלוני לא.

שיחקת עם הזכרונות, הוצאתי, החלפתי מקומות.

החלפתי כבל BUS, החלפתי גם את המיקום שלו.

שום דבר לא עוזר. המחשב עולה ומבצע ריסט שוב אוטומטית.

מה יכולה להיות הבעיה? איך לגשת לפתרון בכלל?

תודה רבה

פורסם

תן לי להבין ... התקנת WINDOWS על הדיסק הקשיח שלך במחשב שלך, ואז העברת את הדיסק הקשיח למחשב השני ?

פורסם
  • מחבר

אכן...

שלא יהיה ספק - מובן שעשיתי זאת כשה HD מהסלון הוא ה HD היחיד והראשי במחשב.

אני חושב שכל סיפור הרקע די מיותר ומבלבל.

הנקוד היא שכעת יש לי ווינדוס בכונן אבל בכל פעם המחשב מבצע ריסט בהעלאה.

פורסם

גם לי זה קרה..

הבעיה היא שהתקנת מערכת הפעלה כאשר המפרט הטכני של המחשב שבו התקנת לא דומה למפרט הטכני של המחשב שלך..

הפתרון הוא להתקין את מערכת ההפעלה בסביבת המחשב שלך עם אותו מפרט טכני בדיוק!

פורסם

זו הגנה של מיקרוסופט מגניבת מערכת ההפעלה.

פורסם

ראשית, אין שום בעיה להתקין על מערכת אחרת ולהעביר את הקשיח. גירסאות windows של ימינו תומכות ומאפשרות אפשרות זו ואני משתמש בה לעיתים קרובות בבדיקות CRC לממכונות C&C גדולות. אבל... אמנם זה אפשרי, אבל לא רצוי ולעיתים לא עובד (הבעיה שאתה מציין).

תתחיל את windows ב-safe mode ותתקין את הדרייברים שהורדת במחשב אחר וצרבת לדיסק. במיוחד חשוב דרייברים ללוח אם וכ. מסך - השאר כבר יותר קל.

אם עדיין לא עובד, קח את הקשיח למחשב אחר ותפרמט. לאחר מכן תחזיר למחשב הסלוני ותנסה להתקין מהדיסק שיש לך. יש לי חשש מדבריך שהדיסק התקנה בעייתי - כמו שנאמר, אם יש דיסק חלופי אז שווה לנסות, אחרת תעתיק את ספריית ה-I386 לקשיח הסלוני אחרי שאתה מפרמט (ולפני שאתר מעביר), ותעלה את המחשב מ-boot cd כלשהו ששוב, הכנת לפני... ואז תוכל להתקין ישירות מהקשיח - גם מהיר יותר וגם פחות נתון לבעיות שאתר מתאר.

תודיע איך מתפתח ואפשר לפתור...

פורסם

ראשית, אין שום בעיה להתקין על מערכת אחרת ולהעביר את הקשיח. גירסאות windows של ימינו תומכות ומאפשרות אפשרות זו ואני משתמש בה לעיתים קרובות בבדיקות CRC לממכונות C&C גדולות. אבל... אמנם זה אפשרי, אבל לא רצוי ולעיתים לא עובד (הבעיה שאתה מציין).

אתה בטוח? מתחילת ימי הWINDOWS יש את הודעת השגיאה "WINDOWS PROTECTION ERROR" ולא נראה לי שמיקרוסופט תוותר

עליה כ"כ מהר במיוחד עם ההגנות שעשו לויסטה (כל החלפת חומרה כמעט דורשת אקטיבציה)

פורסם

אתה בטוח? מתחילת ימי הWINDOWS יש את הודעת השגיאה "WINDOWS PROTECTION ERROR" ולא נראה לי שמיקרוסופט תוותר

עליה כ"כ מהר במיוחד עם ההגנות שעשו לויסטה (כל החלפת חומרה כמעט דורשת אקטיבציה)

איפה אתה חיי ....... התקנתה ווינדוס פעם, בשום גירסה שהתקנתי 98 98SE 2000PRO 2003 XP XPSP2 VISTA

לא היה שום דבר כמו WINDOWS PROTECTION ERROR

הבעייה היחידה זה החומרה המשתנה, בזמן התקנת הווינדוס מותקנים למחשב שלך קבצים שמתאימים רק למחשב שלך וברגע שאתה מעביר את הקשיח למחשב אחר נוצרות בעיות . הפתרון היחיד זה התקנה עד השלב שהוא מסיים להעביר את הקבצים מהדיסק ואז לנתק את הכונן ולשים במחשב השני.

פורסם

הבעיה היא בדריברים של ה IDE של המחשב... צריך למחוק את הדריברים IDE של המחשב הישן (במחשב הישן), ואז להפעיל את החלונות במחשב הזה. אם זה לא עובד, פשוט צריך לעשות התקנת repair של חלונות על המחשב הזה ולהתקין את עדכוני האבטחה מחדש.

פורסם

הבעיה היא בדריברים של ה IDE של המחשב... צריך למחוק את הדריברים IDE של המחשב הישן (במחשב הישן), ואז להפעיל את החלונות במחשב הזה. אם זה לא עובד, פשוט צריך לעשות התקנת repair של חלונות על המחשב הזה ולהתקין את עדכוני האבטחה מחדש.

לא מאמין שזה יפתור את הבעיה, אבל אין בעיה לנסות.

איפה אתה חיי ....... התקנתה ווינדוס פעם, בשום גירסה שהתקנתי 98 98SE 2000PRO 2003 XP XPSP2 VISTA

הבעייה היחידה זה החומרה המשתנה, בזמן התקנת הווינדוס מותקנים למחשב שלך קבצים שמתאימים רק למחשב שלך וברגע שאתה מעביר את הקשיח למחשב אחר נוצרות בעיות . הפתרון היחיד זה התקנה עד השלב שהוא מסיים להעביר את הקבצים מהדיסק ואז לנתק את הכונן ולשים במחשב השני.

בטוח - אם ה-win חוקי אז אין בעיה.[br]פורסם בתאריך: 25.03.2007 בשעה 13:54:58

זה עובד, רק תראה שאתה חתום שלא תעשה זאת (גם אם העותק לא חוקי)

http://www.microsoft.com/windowsxp/home/eula.mspx

אם זה משנה - LOL

פורסם

במרבית המקרים זה הבעיה, אפשר גם לוודא את זה די בקלות (צריך ללחוץ F8, להגיד לו לעלות רגיל, ללחוץ F8 מהר שוב ולהגיד לו לא לעשות ריסט ישיר, ואז הוא אומר את הדריבר עם הבעיה, בד"כ זה מן הסתם הדריבר של ה IDE).

הבעיה היא שקשה למחוק את הקודם מהמחשב הישן (אני לפחות לא מצאתי מדריך שמסביר איך למחוק כל זכר אליו).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים