עבור לתוכן

בעיה עם כרטיסי זכרון .... 2 כרטיסי MS Pro Duo שונים עם אותה בעיה לאחר כתיבה

Featured Replies

פורסם

שלום שלום

תראו יש לי בעיה חמורה עם כרטיסי זכרון...

אז זה מה שקרה: רכשתי מכשיר של סוני אריקסון מדגם W810I לאחר בירורים ברשת, היה חשוב לי שהמכשיר יתמוך בכרטיס זכרון בנפח 4 גיגה

אכן מצאתי הודעות בפורומים הרלוונטיים של אנשים שדיברו עם היצרן בנושא ואושר שהמכשיר תומך, כמו כן הודעות של אנשים שהתקינו זכרון כזה בטלפון הזה ואפילו בטלפונים ישנים יותר שאינם תומכים בכרטיס רשמית ולא היו להם בעיות. אפילו מצאתי די הרבה מפעילות סלולר בחו"ל שמוכרות את הטלפון עם כרטיס 4 גיגה מותקן כבאנדל.

סוג הכרטיס הוא מסוג Memory Stick Pro Duo אגב

השבוע רכשתי את הכרטיס המדובר, וקצת לפני זה קורא כרטיסים של LEXAR, שאמור ליהיות איכותי וגם עלה לא מעט.

כשמילאתי את הכרטיס ב-MP3-ים, לצורך נסיון, הבחנתי בכך שלאחר הוצאה והכנסה של הכרטיס לקורא נפח התיקיה *השתנה* וגדל לפתע לגודל 4.2 גיגה, שזה כמובן יותר ממה שנכנס פיזית למכשיר. לא ייחסתי לעניין חשיבות והתקנתי את הכרטיס בטלפון. בהתחלה התלהבתי שהמכשיר עובד בסדר ולא מרגישים העטה בתפעול שלו, אבל מהר מאוד שמתי לב ששיר מסוים שהייתי בטח שהעתקתי לכרטיס לא מופיע. ואז ראיתי שבמקום ~700 שירים שצריכים ליהיות המכשיר זיהה אולי חצי. לאחר מספר בדיקות הגעתי לממצאים הבאים:

1) ניסיתי להעתיק קבצים או להעביר קבצים בתוך הכרטיס, היה לפחות קובץ אחד שהמחשב הודיע עליו: File Corrupted

2) קובץ AVI שעבר לכרטיס, סירב להתנגן והנגן הודיע שהקובץ דפוק, התופעה חזרה גם כאשר הקובץ חזר להרד דיסק

3) היה שיר מסוים שהטלפון כן זיהה אך לא הצליח לנגן.

4) הכי נפוץ: כאשר מוציאים את הכרטיס מהקורא לשניה ומחזירים, נפח של תיקיות משתנה דראסטית ובעיון קל בקבצים רואים פתאום קבצים או תיקיות ש"השתכפלו" כלומר - באותה ספריה נמצאים למשל 8 קבצים בעלי בדיוק אותו שם. כמו כן ספירת הקבצים גדלה לפתע (נגיד במקום לדווח שיש 450 קבצים סייר הקבצים מודיע על 900)

היו לי בעיות גם בבית וגם במחשב של העבודה. פירמטתי את הכרטיס לפחות 5 פעמים.

הנחתי שהבעיה בכרטיס, ולכן ניגשתי לחנות. המוכר התעקש שהכרטיס לא תואם לטלפון, אמרתי לו שיעזוב את הטלפון, הרי הכרטיס לא עובד טוב במחשב! הוא ראה את הקבצים הכפולים, אבל המשיך לטעון שאין מצב שהכרטיס דפוק ("זה סוני!"), ואולי הבעיה היא ששמתי תיקיות עם שמות ארוכים מדי(כן בטח). בסוף הוא נתן לי כרטיס של סאנדיסק, וטען שהסאנדיסק יותר יקר. הם היו צריכים לסגור את החנות אז לא הספקתי למלא את הכרטיס בקבצים ולבדוק, עשיתי את זה בבית.

בעיה מס' 4 חזרה. לא טרחתי להמשיך לבדוק....

סטאטיסטית, לא אמור ליהיות כמעט סיכוי שניסיתי 2 כרטיסים שונים, ושניהם דפוקים... אז אולי שי בעיה אחרת? מה אתם אומרים?

(ממש לא נראה לי, אבל יכול ליהיות שטלפון דופק את הכרטיסים? תוך מספר שניות שהכרטיס היה בו ולצמיתות??)

פורסם

ואולי קורא הכרטיסים שלך? :xyxthumbs:

פורסם

תשנה בבקשה את הכותרת שתהיה יותר אינפורמטיבית בהתאם לחוקי הפורום

פורסם
  • מחבר

טוב אז אני מצאתי פה בעבודה משהו שקרא את הכרטיס עם מתאם לMS DUO

לפחות הוא עשה כאילו הוא קורא - הציג קבצים ונתן להעתיק...

נראה די עתיק אגב

הבעיה הופיעה גם פה ובצורה חמורה יותר - ישר אחרי ההעתקה הקורא הקומבינטור הציג בגאווה שהוא הצליח לדחוק 9 גיגה של מידע בכרטיס של 4 גיגה :s07:

אני אקח את הכרטיס חזרה לחנות ביום שישי ונראה מה קורה עם הקורא שלהם שם

אם יש למישו רעיון בינתיים אני אודה לו מאוד.....

פורסם

נשמע כמו שהכרטיסים שהוא מוכר מזוייפים (הגודל שלהם בפועל קטן, אבל שיחקו אותם שיגידו שהם גדולים יותר). חפש באינטרנט יש מדריכים לזיהוי האם הכרטיס מזייף (חפש ms pro duo fake או משהו כזה).

ואכן פלאפונים של SE אמורים לתמוך בלי בעיה ב 4 גיגה.

פורסם
  • מחבר

אוקיי אז אם באמת זה מתגלה כמזוייף - מה אני יכול לעשות? לתבוע אותם??

פורסם

חחח, במידה וזה העניין, פשוט הייתי מבקש את הכסף חזרה והולך לקנות במקום אחר...

פורסם
  • מחבר

טוב חברים אני דיברתי עם התמיכה העולמית של Sandisk והמספר הסידורי על הכרטיס לא מתקרב אפילו למספר שלהם - התומך אמר שהכרטיס כנראה מזויף.

אני אנסה את:

חחח, במידה וזה העניין, פשוט הייתי מבקש את הכסף חזרה והולך לקנות במקום אחר...

זה גם מה שאמרו לי בסאנדיסק.

במידה ויעשו לי בעיות אז אני אתחיל בזה שאני אפרסם כאן ובמקומות אחרים את שם החנות.... ונראה מה יהיה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים