עבור לתוכן

ראוטר 3Com OfficeConnect והגדרתו כחייגן של ברק 013 - אפשרי?

Featured Replies

פורסם

חברי הפורום שלום.

התבקשתי לבדוק עבור מישהו אפשרות לחבר את שלושת המחשבים שלו בחיבור אלחוטי לאינטרנט. המצב הקיים הוא מודם כבלים שמחובר למחשב אחד ובאותו מחשב יש צורך להפעיל חייגן כדי לחייג לספק האינטרנט, שהוא ברק 013.

בדקתי בחנות, והציעו לי ראוטר של 3COM ב 300 ש"ח (ו-2 כרטיסי רשת אלחוטיים במחיר של 240 ש"ח ביחד). זה הראוטר:

3Com® OfficeConnect® Wireless 54 Mbps 11g Cable/DSL Router

http://www.3com.com/products/en_US/detail.jsp?tab=prodspec&sku=3CRWER100-75&pathtype=purchase

הבעיה היא שהחייגן של ברק משתמש בפרוטוקול L2TP, בעוד שבעמוד הנ"ל, תחת Protocol Set, לא מופיע פרוטוקול L2TP.

השאלה שלי היא האם זה אפשרי להשתמש בראוטר הזה כך שהוא יחייג לשרת ה VPN של ברק באופן אוטומטי, או שצריך לחפש ראוטר אחר, שתומך בפרוטוקול L2TP? האם למישהו יש ניסיון עם הראוטר הזה בשילוב עם חיוג לברק 013?

הערה - עשיתי חיפוש, והיה נושא דומה, אך לא הגיעו בו לפיתרון, ולכן אני פונה אליכם.

תודה על התגובות.

פורסם

בתור אחד שיש לו את הראוטר הזה בדיוק ומחובר לברק, יש לראוטר L2TP ואפשר להתחבר לברק גם בPPTP.

בקיצור אין שום בעיה לעשות את זה.

פורסם

יש אפשרות לL2TP

אבל קשה לי להמליץ על הראוטר הזה...אולי באמת נקודתית הראוטר שלי פגום...אבל היה לי את הגרסא היותר ישנה של הראוטר והיא עשתה לי צרות עד שלבסוף היא הייתה מאתחלת את עצמה פשוט...הוחלף ראוטר...ולפני שדרוג קושחה לא היה בכלל על מה לדבר...ניתוקים היו תופעה הרבה יותר נפוצה מאשר חיבור...

עכשיו בכ"ז יש מספיק ניתוקים בשביל שזה יעשה את החיים שלי למבאסים

אני לא יודע אם זו בעיה נקודתית בראוטר לכן אני גם לא אומר לך "אל תקנה" אבל במקומך הייתי מפשפש קצת באינטרנט אולי הבעיה שלי היא לא נקודתית

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות.

אכן נתקלתי ב 2-3 תגובות לפיהן יש בעיה עם התנתקויות של הראוטר הזה, אולם יש הרבה תגובות חיוביות לגבי הראוטר הזה. לדוגמא:

http://www.komplett.ie/k/ki.asp?sku=302154

http://www.pricegrabber.ca/rating_getprodrev.php/start=15/order=/sort=/product_id=3804906/id_type=masterid/form_keyword=

הבעיה בביקורות האלו היא עם השמות - האם הן מתייחסות בדיוק לראוטר הנ"ל או שלדגם דומה אך לא זהה?

בעיקרון, אם כל כך הרבה אנשים טוענים שהראוטר בסדר, אפשר להניח שהבעיות כמו שיש ל simla101 הן נקודיות בלבד (מוצר פגום).

פורסם

אני מבין שאתה מדבר על ה- 3CRWER100-75 (כי יש הרבה אופיס קונקט, אבל זה הדגם הספציפי שיקשרת אליו)

הוא הדגם שמחליף את ה-72 (האגדי) , בעקרון הוא ראוטר טוב, ועם גרסת תוכנה מתאימה יהיה לו גם L2TP

יש הרבה דיעות "רעות" על הנתב הזה, מכיוון שהגיעה סדרה דפוקה שלו לארץ באיזשהו שלב, אני זוכר כשהייתי עובד בספקית אינטרנט

היינו במשך כל יום תקופה מסויימת, עוזרים לאנשים לקנפג את הראוטרים שלהם, והייתה תקופה שכולם קנו אותו מאיזה חנות במבצע

(או שהיבואן הנמיך בעצמו מחירים) ונדמה שלכולם הייתה בעיית התנתקויות בלתי פוסקת עם הנתב הזה, אבל בסופו של דבר זה נרגע

מכיוון שכל מי שפנה בסופו של דבר ליבואן, קיבל עדכון תוכנה שפתר את הבעיה.

חשוב שתדע, שגם אם אתה במקרה קונה איזה נתב שאין לו L2TP, אפשר בכל הספקיות להתחבר ב PPTP

(בברק 013 שמעתי - וזו שמועה בלבד, ש PPTP פחות מומלץ - כי שרתי ה PPTP שלהם עמוסים יותר, אבל שוב - רק שמועה ולא מנסיון או בדיקות)

ואתה יכול גם לבקש חיבור ללא חייגן, מה שיתאים ל 99.9999% מהראוטרים שיש היום בשוק.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה וההסבר Kidney_stonE.

את הראוטר שבחנות ראיתי רק לכמה שניות, אבל אני זוכר שהיה כתוב עליו 3com, OfficeConnect, 54 Mbps ו 11g, ושהוא ראוטר אלחוטי. חיפוש קצר באתר של 3com הראה שהראוטר שקישרתי אליו הוא היחיד שמתאים לכל הקטגוריות האלו (גם התמונה שלו דומה).

בקשר ל L2TP - הנחתי שאפשר לבקש חיבור ללא חייגן, ופשוט להגדיר שהראוטר יקבל את ה IP שלו מ DHCP. בנוסף, החייגן של ברק מתחבר בחיבור L2TP, אז העדפתי ללכת על בטוח ולשאול כאן האם הראוטר הזה תומך בפרוטוקול הזה.

טוב, אני מניח שהראוטר הזה יהיה בסדר, ובסכום של כ 540 ש"ח אפשר לבנות רשת אלחוטית המתאימה לדרישות, ולכן אני אמליץ לאותו אדם ללכת על הראוטר הזה. אני אצטרך להתקין את הרשת הזו, אבל זה לא אמור להיות בעייתי. אני אדאג גם לעידכון הקושחה של הראוטר הזה אם וכאשר אני אתקין את הרשת הזו, וכמו כן אני אדאג שכרטיסי הרשת יהיו בחיבור PCI ולא בחיבור USB כמו שהציעו בחנות.

תודה על התגובות.

פורסם

בקשר לניתוקים לצערי גם אני חווה את זה.

מבחינה הזאת הראוטר הזה מאוד מאכזב למשל תחת עומס של תוכנות כמו אזראוס הראוטר לא מפסיק לקרוס.

אני אישית מאוד מעוצבן על הראוטר הזה כי הוא עושה מלא בעיות בין השאר גם התנתקויות של הרשת האלחותית...

אם אתה לפני קניה אני ממליץ לך ללכת על linksys או דומיו שידועים כהרבה יותר אמינים.

ובקשר לשמועה של הPPTP בברק, אני ממליץ שתרד מעניין השמועות הלא מבוססות.

אני מחובר בPPTP לברק עם חבילה של 3mbit ואין שום בעיית מהירות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים