עבור לתוכן

שאלה על החומר ממנו בנוי הקירור...

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

שאלה:

מה יותר טוב מבין שלושת האפשרויות?

כאשר הקירור כולו אלומינים?

כאשר הקירור כולו נחונשת?

או בכלל שרק הבסיס (החלק שמעביר את החום מהמעבד) נחושת וכולו אלומיניום?

פורסם

נחושת מוליכה חום הרבה יותר טוב מאלומיניום

קשה יותר לעבד אותה מאלומיניום והיא פגיעה יותר (כי היא רכה מדיי)

הפתרון הכי טוב להיפטר מחום - הכל נחושת

בסיס נחושת +צלעות אלומיניום (הצינורות משתנה - בד"כ נחושת) - פתרון זול יותר ופשוט יותר לייצור ויעיל כמעט באותה מידה

פורסם
  • מחבר

אז אם נגיד אני רוצה לקנות קירור עדיף שכולו יהיה מנחושת? :-\

פורסם

לא ממש..מכיוון שנחושת "מחזיקה" יותר חזק את החום ולכן יהיה קשה לה להיפתר ממנו..

ולכן רוב הקירורים הם מבסיס וצינורות נחושת..ואת הפיזור חום מבצעים הסנפירי אלומניום..

פורסם

ולכן רוב הקירורים הם מבסיס וצינורות נחושת..ואת הפיזור חום מבצעים הסנפירי אלומניום..

אני לא מומחה אבל אני לא מכיר דבר כזה שנחושת "מחזיקה" יותר את החום...תוכל להסביר/להביא קישור וכדו???

לפי עניות דעתי והבנתי לנחושת מקדם מעבר חום בהולכה גבוה בהרבה מזה של אלומיניום אך היא יותר רכה וקשה לעיבוד, ולכן מחירה יקר יותר.

כמו כן חומר בתעשיה הוא לא טהור -כשאומרים נחושת בדר"כ מתכוונים לסגסוגת של נחושת עם עוד מתכות.

קירור טוב לא ימדד רק על ידי החומר ממנו הוא עשוי, ובד"כ הוא יהיה מורכב מתערובת של אלומיניום ונחושת על מנת לקבל פינוי חום אופטימלי עם חוזק ומחיר סבירים.

פורסם

לא מדיוק ....אין דבר כזה מחזיק את החום ...

הכוונה שיש מספר התמרות ...שהן ...גוף שצריך לקרר שמחובר לגוף קרור ו מגוף קרור לאוויר(לרוב)

לכל אחד מהתמרות מורכב משטח המגע בין שני החומרים לדוגמא(מעבד,גוף קירור)\(גוף קרור,אוויר) ו מקדם מוליכות חום שלהן

ככל המקדם יותר טוב ושטח המגע גדול יותר התמרת החום תהיה יעילה יותר ...הכוונה ש שני הגופים היו בטפר זהה כגופף אחד טוב יותר.

מקדם של נחושת \זהב הם הטובים ביותר ...מקדם של אוויר לא לכן מפצים זאת עלידי שטח מגע גדול יותר ..כדי שהתמרה תהיה טובה יותר ...

למעשה נוסף נקודה נוספת בין התמרה של גוף הקרור ל ואוויר בנוסף משטח המגע+מקדם חום יישנו גם שטף אוויר ..

פורסם
  • מחבר

גם אם יש מאוורר שמוציא את החום? :-\

פורסם

הסברתי את העניין פשוט אני לא הולך להיכנס להסברים מעמיקים (למי שיש זמן וכוח מוזמן).. ;D

אני יביא עוד הסבר פשוט...

נחושת מוליכה יותר טוב חום נכון זאת אומרת שהיא "לוקחת" את החום מהמקור ומעבירה אותו אלה..

מהרגע הזה שהחום נמצא בנחושת המעבר/פיזור (איך שלא תקראו לזה) שלו הלאה/לאוויר יהיה איטי (אחת מהתכונות של המתכת הנ"ל)..

ולכן שמשלבים את הנחושת עם האלומיניום מאותו הרגע שהחום עובר לנחושת ו"מועבר" לסנפירי האלומיניום..

האלומיניום מפזר (מעביר את החום הלאה) יותר מהר מאשר הנחושת...

והנ"ל ^^^ לא ישתנה עם מאוורר אלה פשוט יהיה יותר יעיל..

כמובן שקירור שכולו נחושת יעלה המון ולא יהיה רלוונטי להמון אנשים (תמיד צריך למצוא את ה"עמק השווה")..

פורסם
  • מחבר

^^^

זאת אומרת בעיקרון! - שקירור אלומינים (כולו) יותר טוב?

(זה מה שהבנתי מההסבר שלך לגבי האלומיניום-בסוף)

פורסם

לא.

פשוט קירור נחושת דורש איוורור טוב יותר כדי ללהיפתר מהחום.

אם תיקח גוף אלומיניום ונחושת זהים ותשים עליהם מאוורר חלש אלומיניום יהיה שווה /טוב יותר אם תשים על שניהם אותו מאוורר חזה הנחושב יהיה טוב יותר.

בעיה נוספת של נחושת היא המישקל ולכן פועל הם יכולים לשים פחות חומר שיספוג/ינדף חום. לכן קירור אלומיניוםבמישקל זהה לקירור נחושת יהיה טוב יותר כי יש יותר חומר.

אז למה לא עושים קירור גדול מנחושת (נגיד נינג'ה או טוניק) זה באמת יקרר מעולה.. אבל ישבור תלוח לחצי :-\...

פורסם

שטויות

נחושת סופגת וגם מסלקת חום מהר יותר מאלומיניום, בלי קשר לעוצמת המאוורר

http://www.tomshardware.com/2004/12/13/zalman_cnps7700/page7.html

7700CU ו-7700ALCU זהים לחלוטין בגודל בעיצוב

ההבדל היחיד ביניהם הוא ש-CU עשוי כולו מנחושת ולכן יעיל יותר

פורסם

מה עם ה9700 שלי?

כולו נחושת ובאמת אני מתפלא איך לא שובר את לוח האם (המשקל שלו כפול מהמשקל התקני למאוורר)

פורסם

ואני עם ה TUNIQ שלי.....ממליץ !

פורסם

מה עם ה9700 שלי?

כולו נחושת ובאמת אני מתפלא איך לא שובר את לוח האם (המשקל שלו כפול מהמשקל התקני למאוורר)

הוא עדיין יותר קל מטוניק מאלומיניום..

ב71ק0 9י3ה, רציתי להראות לך השוואה בין XP90C מול XP90 אם 4 מאווררים שונים אבל www.systemcooling.com לא עולה כרגע :-\

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים