עבור לתוכן

האם ה-Emule מעכב הורדות בכוונה?

Featured Replies

פורסם

שאלה מעניינת שחשבתי עליה ואני די בטוח שזה נכון:

כאשר מתבצעת הורדה, על-מנת שתשתף את שאר הגולשים מדי פעם אתה מוריד ומדי פעם ממתין.

שמתי לב לעוד 2 דרכים, אולי "מוסתרות" יותר:

* כאשר הורדה מגיעה ל-99% ומעלה היא נעצרת לזמן מסוים.

* האימיול מדווח על "חלקים פגומים" בהורדה ומחזיר אותה מספר אחוזים אחורה.

האם זה נכון?

והאם העניין של החלקים הפגומים מתרחש גם אצלכם? כי שמתי לב שבזמן האחרון זה קורה הרבה.

(דרך אגב, אני עובד עם גירסת Lionetwork 5.3).

פורסם

כה גם אצלי זה ככה... יש מצב שמה שאתה אומר זה נכון :-\

פורסם

אני מניח שזה באמת למטרה שתשתף יותר את הקובץ ולא תסגור ישר את האימיול ברגע שהוא מסיים להוריד.

פורסם

G-Man, יש לי הסבר לשתי הדברים שכתבת. זאת דעתי לפחות (:

1. כאשר אתה מגיע ל-99% זה אומר שאתה צריך את החלקים הממממש אחרונים של הקובץ שאתה מוריד, עכשיו.

מה נראה לך יש יותר, את החלק הראשון של הקובץ או האחרון? מן הסתם שיקח לו הרבה יותר זמן להוריד את הסוף מכיוון שאין אותו להרבה אנשים והוא משותף הרבה פחות - בכלל אם אתה משווה את זה להתחלה.

במיוחד שיותר מחצי שמשתמשים באימיול בשנייה אחרי שהם מסיימים את ההורדה לא משתפים ולא כלום - ככה בכלל אין לו מאיפה להוריד את האחוז האחרון הזה.

בגלל זה האימיול זה לא ממש הדרך שבה אני מוריד דברים כבר - יש תוכנות עדיפות בהרבה (:

2. חלקים פגומים - אני לא ממש מבין מה הבעיה בזה, האימיול הוריד משהו וראה שהוא פגום אז הוא הוריד שוב.

אני חושב שעדיף בהרבה מאשר להוריד משחק שאתה מחכה לו כבר הרבה מאוד זמן ופתאום לקבל איזה סרט פורנו סיני על המחשב :kopfpatsch:

מקווה שהצלחתי להבהיר את עצמי.

פורסם
  • מחבר

2. חלקים פגומים - אני לא ממש מבין מה הבעיה בזה, האימיול הוריד משהו וראה שהוא פגום אז הוא הוריד שוב.

העניין הוא ששמתי לב שהעניין של "חלקים פגומים" חוזר על עצמו בעקביות ואף בתדירות די גבוהה.

כלומר, יכול להיווצר מצב שאני נכנס ללוג ורואה שם סדרה של 10 חלקים פגומים שהתגלו ברצף של זמן קצר...

עד כמה זה אמין? כנראה שלא מספיק אם העליתי את העניין.

פורסם

- יש באמיול מנגנון הגנה לשמירת יחס שיתוף הוגן (של 1 ל 3 או 1 ל 4), צריך לראות שאתה עומד בזה.

- לא יודע מה אדאמס אמר, אבל נראה לי שאמיול מוריד את החלקים של הקובץ באופן רנדומלי ולא מההתחלה לסוף (לפי הזמינות אצל אחרים), ככה שמה שהוא אמר לא קשור.

- מה שיכול להיות שגורם לזה שזה 99%, זה שהקובץ מזויף, במקרה כזה תמצא עותק אמיתי שלו (קבצים מזוייפים יכולים להיות מוחדרים למשל ע"י RIAA וחברים, ובכוונה הקבצים האלו לא מלאים, כדי שההורדה לא תסתיים).

- הסיבה שיש חלקים פגומים כל הזמן, היא גם אנשים שבכוונה שולחים חלקים פגומים של קבצים, אפשרות להילחם בזה, היא עם רשימת כתובת blacklist של guardien או לא זוכר מה.

פורסם
  • מחבר

אני באמת מסכים יותר עם ההסבר שלך לגבי הורדת החלקים.

לגבי ה-99%, אני לא דיברתי על מקרים של קבצים מזויפים, אלא על סתם השהייה של ההורדה נניח לשעה+ ורק אז סיום ההורדה.

חידשת לגבי ה-blacklist. האם אתה מכיר גירסה שכוללת שרתים מעודכנים יותר ואולי איזה רשימה מובנית של "ממי לא כדאי להוריד"?

פורסם

- יש באמיול מנגנון הגנה לשמירת יחס שיתוף הוגן (של 1 ל 3 או 1 ל 4), צריך לראות שאתה עומד בזה.

- לא יודע מה אדאמס אמר, אבל נראה לי שאמיול מוריד את החלקים של הקובץ באופן רנדומלי ולא מההתחלה לסוף (לפי הזמינות אצל אחרים), ככה שמה שהוא אמר לא קשור.

- מה שיכול להיות שגורם לזה שזה 99%, זה שהקובץ מזויף, במקרה כזה תמצא עותק אמיתי שלו (קבצים מזוייפים יכולים להיות מוחדרים למשל ע"י RIAA וחברים, ובכוונה הקבצים האלו לא מלאים, כדי שההורדה לא תסתיים).

- הסיבה שיש חלקים פגומים כל הזמן, היא גם אנשים שבכוונה שולחים חלקים פגומים של קבצים, אפשרות להילחם בזה, היא עם רשימת כתובת blacklist של guardien או לא זוכר מה.

אחי, לגבי ה-99 אחוז. אני זוכר שהייתה אופצייה איפשהו באימיול לבחור איך אתה מוריד את הקובץ, לפי הסדר או באופן רנדומלי.

ואם אני זוכר נכון זה מוגדר ככה ברוב הגירסאות של האימיול.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים