עבור לתוכן

איך אפשר לדעת לאיזה דיסק יש NCQ ולאיזה אין?

Featured Replies

פורסם

המוכר ב-KSP אמר לי שמכוון ש-NCQ פותח ע"י סיגייט אז הוא כלול אך ורק בדיסקים שלהם,

אני עד היום חשבתי שברוב כונני SATA2 לא משנה של איזה חברה, כלולה הטכנולוגיה, ככה שזה קצת ערער אותי...

מישהו יכול לתת תשובה חד משמעית:

א. האם יש NCQ בדיסקים שלא של סיגייט ?

ב. האם יש NCQ בכל דיסק SATA2 ?

ג. האם יש כונני SATA150 עם NCQ ?

תודה רבה! (:

פורסם

מה ??? יש NCQ? גם בכוננים של חברות אחרות ("עוד מוכר") ובכל דיסק שהוא SATA ?2 אמור להיות...בSATA1 לא בכולם... פשוט כנס לאתר של החברה ותבדוק את הדגם...

פורסם
  • מחבר

איזה תוכנה יכולה לאתר אם בדיסק יש NCQ או לא?

(ב EVEREST לא מצאתי את האופציה)...

פורסם

כמו שאמרתי תבדוק את הדגם... ותנסה להריץ בדיקה ב hd tech? אם זכור לי טוב אמור להיות רשום שם...

פורסם

נראה לי שה NCQ זה בגדר אפציה, גם ב SATAI וגם ב SATAII. הכי טוב לבדוק את הדגם הספציפי באתר החברה.

פורסם

בsata1 הוא אכן אופציה אבל בsata2 זה נהיה "סטנדרט" מעטים כונני הsata2 נטולי NCQ...יש אפשרות לבטל את הNCQ? מהביוס...

פורסם

תתפלא אבל בסדרת הכוננים הדיי פופלרית של WD בארץ של ה250gb הדגם שמסתיים בKS חסר כל NCQ

פורסם
  • מחבר

תודה לכולכם אבל יש בעיה, סיגייט האלה מחקו כל זכר לאתר של מקסטור והשאירו כמה דפים בודדים עם מוצרים שהם פיתחו ביחד...

קיצר אין להם ממש דפי מידע בקשר ל DIAMOND MAX 10 SATA2...

למישהו יש מידע אמין (לא סתם אתר ביקורות), או יותר מזה, תוכנה שיכולה לנטר בוודאות אם יש לדיסק NCQ או לא?

פורסם

תריץ חיפוש בגוגל עם הדגם... ותריץ בדיקה עם HD TECH

פורסם
  • מחבר

לא מצאתי את אתר היצרן של hd tech, אם היא מותקנת לך אתה יכול בבקשה לעשות HELP-ABOUT לראות אם יש להם אתר רשמי, אם לא אז לפחות את שם החברה...?

תודה! (:

פורסם
  • מחבר

כמובן...

אגב למה יש איקון של סלולר ליד התגובות שלך?

פורסם

בsata1 הוא אכן אופציה אבל בsata2 זה נהיה "סטנדרט" מעטים כונני הsata2 נטולי NCQ...יש אפשרות לבטל את הNCQ? מהביוס...

זה לא סטנדרט של התקן, זאת תוספת אבל לא מחייבת

ובכל מקרה למשתמש ביתי זה לא מוסיף ביצועים, בד"כ אפילו פוגע

Vatos-Locos ל DIAMONDMAX 10 יש NCQ

יש NCQ בדיסקים שאינם של SEAGATE

אני לא מכיר כונני SATA 150 עם NCQ אבל לRAPTOR יש TCQ

פורסם
  • מחבר

תודה רבה עמרי (:

אגב, למרות שאני שואל את זה בפעם השלישית-רביעית וזה כבר גובל להצקה, יש לך מושג אם יש איזשהי תוכנה שיכולה לוודא המצאות NCQ?

אגב2, כשאתה אומר שלמשתמש הביתי זה בדר"כ פוגע בביצועים, אז אתה ממליץ לבטל את ה NCQ (אם יש אפשרות כזאת) ?

פורסם

הניסוח שלי היה לא מדוייק

זה לא שבד"כ יש ביצועים נמוכים יותר

אבל זה יתן לך תוספת אחוז באפליקציה X ויוריד לך אחוז באפליקציה Y ובאפליקציה Z בכלל לא יהיה שינוי

יש שימושים ספציפיים (כמו מסדי נתונים) שבהם NCQ מוסיף הרבה, למשתמש ביתי הוא בד"כ לא מציאה גדולה.

אני לא מכיר תוכנה כזאת אבל אפשר בגלות לגלות איזה כונן תומך בNCQ ע"י שימוש בגוגל :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים