עבור לתוכן

הארדיסק מרעיש, "מגרגר"

Featured Replies

פורסם

היי,

נתקלתי בבעיה, אשמח אם תוכלו לעזור..

מידע טכני רלוונטי : הותקן wxp sp2 חדש , הבעיה מתרחשת לא רק בהארדיסק אחד , הראשון הבעייתי הוא 80GB W.D 7200RPM והשני דומה - 160 גיגה.

ההארדיסק של ה 160 בן שנה ומשהו שחשוב לדעת הוא שעד עתה הוא היה במחשב שלי ולא זכורה לי בעיה איתו כמו שאני הולך לתאר (אבל יכול להיות שכן היה ולא שמתי לב? - אם יש ספק שזו הבעיה, אני אנסה שוב, אנא המשיכו לקרוא) הבעיה קיימת גם לאחר שפירמטתי את המחשב. והתקנתי הכל מחדש.

התסמינים : כאשר עושים משהו שמערב קבצים בהארדיסק - ההארדיסק כל הזמן חושב וגם -הנורית של הארדיסק נדלקת ונכבית (כאשר רוב הזמן היא דולקת ומדיה פעם מפסיקה - משהו כמו 90% דולק מהזמן 10% לא דולק) יש לציין שכאשר המחשב לא צריך את ההארדיסק, הוא שקט ולא שומעים אותו בכלל.

אני כמעט בטוח שכולכם נתקלתם בתופעה לפחות פעם אחת (כשאתם מכווצים או פותחים מכיווץ קובץ - זה מאוד דומה - ההבדל היחיד הוא שבמקרה שלכם הנורה נדלקת רציף ופה היא מדי פעם נכבית)

הסיבה שזה בעייתי : הרעש לא כל כך רלוונטי, אבל המחשב עובד בצורה משמעותית יותר לאט כל פעם שהמחשב מרגיש צורך לקרוא נתונים מהארדיסק. כאשר הוא לא קורא המחשב פועל ממש מהר (כיאה למחשב שעכשיו פורמט).

מתי נתקלים בתקלה : כאשר הוינדווס עולה זה מאוד דומיננטי ויש DELAY מאוד גדול עד שהמחשב נכנס לפעולה (וזה לא בגלל עודף תוכנות, פשוט המערכת טוענת מהארדיסק את המערכת הפעלה וכנראה היא מתקשה לעשות את זה - אז הקצב יותר איטי).

סיבות אפשריות שחשבתי עליהן :

1. ספק כח - יש שני כבלים שמיועדים לחיבור הארדיסקים וכוננים אופטים (כל אחד מכיל 2 של הארדיסקסידירום ו - 1 של פלופי מחובר בטור אחד לשני)

אחד מן הכבלים האלה (כאמור, המכיל 2 ו-1) בכלל לא עובד - וזה חד משמעית (חיברתי את החשמל מאחת היציאות הללו והארדיסק לא עבד, וכאשר חיברתי את השני כן עבד) - אין סימני שריפה במקרה שעולה השאלה.

2. בקר IDE דפוק. אני חושד שזאת הבעיה, איך אוכל לבדוק את זה? (אם השאלה עולה - כל הפינים בסדר גמור, וניסיתי מספר כבלי IDE שונים שידועים לי שעובדים). במידה ולדעתכם זו הבעיה, האם רכישה של בקר PCI תעבוד כמו שצריך? לוח האם MSI 845PE MAX

אתם יכולים להניח ש : א. חיברתי את ההארדיסק כמו שצריך, לשקע IDE 1 כאשר הארדיסק הזה הוא היחיד (לשם פישוט הבעיה) 2. אין וירוסים וספיירוור במחשב שיכולים להאט אותו - כפי שאמרתי רק עתה פירמטתי, לא ייתכן שהוכנס חומר זר כי זה קרה עוד לפני שתקנתי את הדריבר של הכרטיס רשת 3. סביר להניח שהארדיסק לא מקולקל.

תודה מראש

פורסם

ניסית לבדוק את ההרד דיסק עצמו?

באתר של WD יש תוכנה לבדוק את ההרד דיסק - פירסמתי אותה לא מזמן בדיון דומה

שנית - יכול להיות שהזכרון של המחשב לא מספיק והוא מעביר הכל לVIRTUAL MEMORY על ההרד דיסק וכך גורם לו לעבוד יותר?

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה,

אם תוכל להשיג לי את הלינק לתוכנה הזאת - זה יוערך מאוד.

לא יכול להיות בעיה של זיכרון יש 512 מ"ב (WINDOWS XP)

פורסם

יש לך כונן דיסקטים?

נסה את זה

http://support.wdc.com/download/index.asp?cxml=n&pid=15&swid=2

תוכנה לבדיקת ההרד דיסק

יש גם גרסת CD ROM

http://support.wdc.com/download/index.asp?cxml=n&pid=15&swid=30

ואם הוא תקול - אז צריך להחליף

512MB ב XP כבר לא מה שהיה פעם - יש לי בנייד ומשתמש המון בVIRTUAL

ברגיל יש לי 2 GB ובקושי משתמש

פורסם
  • מחבר

ברור שזה לא אידאלי, אבל זה לא 64 מ"ב. זה בהחלט מספיק בשביל לא לעשות בעיות כשעוד שום תוכנה בוינדווס לא עובדת

פורסם

השם המלא של הארד דיסק שלי הוא במפרט... - האם התוכנה הזאת לבדיקה מיועדת גם לי? :-\

פורסם
  • מחבר

התוכנה לא מצאה שגיאות (לצערי).

בדקתי שגיאות בשני הארדיסקים ובשניהם זה לא מצא

עשיתי QUICKTEST (הנחתי שאם המצב חמור ככה, אז גם ב QUICKTEST הוא ימצא)

בקר IDE זה משהו שיש לו נטייה להתקלקל בכלל?

פורסם

השם המלא של הארד דיסק שלי הוא במפרט... - האם התוכנה הזאת לבדיקה מיועדת גם לי? :-\

לדעתי כן - זה לכל HD SATA שלהם

ולענייננו - ניסית לחבר במחשב אחר/מארז USB חיצוני לכוננים?

פורסם
  • מחבר

ההארדיסק הזה עבד מעולה במחשב שלי עד שהעברתי אותו לאחותי - ושם הוא לא עובד כל כך טוב

אז נראה לי שזה חייב להיות הבקר IDE

פורסם

בקר דפוק, ספק דפוק - נראה שהגיע הזמן לשדרג

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע מה איתך, אבל אני לא קונה מחשב חדש בגלל זה.

אם אתה או מישהו אחר יכול לחשוב על רעיון כלשהו, אשמח לשמוע

פורסם

מצטער לי אין עוד, ניסית לבדוק בTASK MANAGER את מצב הזכרון? יש תחת לשונית PERFORMANCE רובריקת COMMIT CHARGE(K) - מה רשום שם תחת PEAK? - זה מקסימום הזכרון וירטואלי ורגיל שהמערכת מנצלת

הטוטל זה מה שהיא מנצלת עכשיו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים