עבור לתוכן

מה הקצב העברת נתונים של הרדיסק ממוצע היום?

Featured Replies

פורסם

אני לא יודע אם אני מדמיין או לא, אבל כשאני מוריד לאט (נגיד ב100-150K) אז פעולות כמו UNRAR לוקחות הרבה הרבה פחות זמן מאשר אם אני מנצל את כל רוחב הפס שלי (600-640K),

אגב, כל הפעולות מבוצעות על אותו דיסק קשיח, בגלל זה ההאטה בפעולות האלה (כגון UNRAR) קודם כל גרמה לי לחשוב בכיוון הניצול כתיבה של ההורדות מהאינטרנט...

פורסם

אתה לא טועה, יש קשר,

זה תלוי בתוכנה שאתה מוריד איתה, אני לא שולט ברזי החומר כל כך, אבל הרעיון נכון :

כשאתה מוריד קובץ מהאינטרנט הוא מתחיל לכתוב, כשמגיע לו כמות מידע מסוימת הוא מקצה כמות שטח מסוימת עבור המידע הזה. ברגע שאתה עוד פעולה עם אותו ההארדיסק (לאו דווקא UNRAR - גם העתקה / קריאה / כתיבה לדיסק הזה להארדיסק אחר או אפילו טעינה לזיכרון) הפעולה הזו מצריכה את הראש לזוז למקום אחר בכונן. והוא בעצם כל הזמן נע הלוך ושוב.

יש בעיה אחת עם התיאוריה הזאת, אם כך פועל הארדיסק באמת אז הדיסק אמור להיות ממש ממש לא מאוחה במשך הזמן (כי מספיק שאתה עושה שני כתיבות להארדיסק ואז הוא כותב חלק מה INPUT שנותן לו תהליך אחד וחלק מה INPUT השני והכל משתלב כמות מידע אחרי כמות מידע - נניח קובץ א בעל חלקים 1 2 3 4 וקובץ ב בעל חלקים 5 6 7 8 אז אם זה באמת יוצר 1 5 2 6 3 7 4 8 הארדיסק אמור להיות 100% לא מאוחה מתישהו...

אז יש להם דרך להגן על זה, אני לא יודע מה היא, אבל הרעיון נכון.

אגב עם UNRAR יש בעיה מיוחדת נוספת, קודם כל הוא קורא את זה לזיכרון (גישה להארדיסק) ואז כותב (שוב, גישה להארדיסק) ואם אתה גם מוריד זה שוב פעם גישה להארדיסק. קיצר אתה מכביד עליו :)

אם יש לך 4 גיגה זיכרון תפתח virtual disk עם תוכנה בשם ramdisk ותוריד הורדות רק לשם, תפתח את הקבצים שם ואז תעביר להארדיסק (סתם רעיון שחשבתי שיהיה ממש מגניב וניסיתי וזה עובד מעולה (יש לי רק גיגה וחצי ))

פורסם
  • מחבר

עד כמה קניה של כונן נוסף תעזור?

עקרונית הכונן השני יהיה יעודי לנושא ההורדות, קריאה\כתיבה של תוכן שיורד ותוכן שהורד (לדוגמא הצגת סרט וכו)...

ובנתיים כל פעולות מערכת ההפעלה ושאר התוכנות יהיו עדיין על הכונן הראשון...

עקרונית זה אמור לצמצם את העומס והכל, השאלה עד כמה זה באמת מורגש ושווה השקעה?

פורסם

העניין הוא שאם אתה מוריד את זה להארדיסק החדש, אתה תפתח את הקבצים גם שם...

בכל מקרה מומלץ שני הארדיסקים אחד למערכת הפעלה והשני לדברים אחרים

המחירים לא יקרים, אני קניתי אחד רזרבה גם 250GB KS

פורסם

הUNRAR יותר קשור לכוח העיבוד שלך...

פורסם
  • מחבר

ברור, אבל ההבדל עצום כשהמחשב כולו ב-IDLE ואני ישר עושה UNRAR, מאשר כשאני עושה UNRAR כשאני מפוצץ בהורדות (הכל בתוכנה אחת, ככה שמבחינת מעבד\זיכרון היא לא כזה טוחנת את המחשב)....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים