עבור לתוכן

רוצה לשדרג ל X1950 ב-AGP.האם אני עושה טעות בהישארות ב AGP?כדאי כ"כ לעבור ל PCIE?

Featured Replies

פורסם

שלום חבר'ה!

אני ממשיך את הסבר הדילמה שלי בפורום זה מהדיון הקודם שלי:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=244916.0

בדגש על סוף עמוד מס' 2. והתגובה של STINGER

ושוב הנה המפרט שלי:

P4 3.2 PRESCOTT

AUDIGY 2 ZS

ASUS P4P800SE

X800 XT 256 AGP

2GB DDR 400MHZ בשני סטיקים

תכננתי לשדרג לכרטיס X1950 512MB בתצורת AGP אך ייעצו לי לעשות שדרוג מאסיבי כבר ללוח של PCI-E ואז לקנות את אותו כרטיס בטכנולוגיה החדשה.

תכלס...אין לי הרבה כסף....פשוט התחלתי לחשוב על השדרוג איך שראיתי את RAINBOW 6 VEGAS. זה המשחק הראשון שנתן לי בום בפרצוף כשהבנתי שהוא הראשון שאני לא יכול לשחק בו [בגלל שאין לי תמיכה ב SHADER 3.0 בכרטיס הנוכחי].

אז נפתחה לי האופציה למכור את הכרטיס X800 XT AGP שלי...אז אני רציתי ללכת על זה כי זה נראה לי זמן שאם עוד אחכה...בקושי יתנו לי 200 שקל עליו.

חשבתי ששדרוג ל X1950-גם אם זה AGP-בתוספת למעבד ולזכרונות שלי-ייתן לי בערך את המקסימום שאני יכול להפיק מהמערכת שלי לשנתיים הבאות.

אז זו הטקטיקה שלי - למקסם את היכולות שלי בטכנולוגיה הנוכחית, ולדחות את הקץ.

סה"כ אני חושב שיש לי אחלה מחשב...הוא אמנם בטכנולוגיה הישנה יותר...אך נראה לי שגם כך הוא יוכל לשרוד עוד קצת.

האם הטקטיקה שלי נכונה?

האם כדאי לשדרג לכרטיס שכזה ב AGP או להשקיע עוד כסף ללוח PCIE ולוותר על המעבד והזכרונות הטובים שיש לי כרגע?

האם כל הטכנולוגיה הישנה הזו מהווה כזה צוואר בקבוק כמו שמנסים להבהיר לי? האם באמת המעבד והזכרונות שלי לא טובים? כי עד עכשיו חשבתי שרק כרטיס המסך שלי מהווה צוואר בקבוק.

אשמח להערות ולהארות!

תודה רבה! ;D

נ.ב-יש לציין שלצערי אני משתמש במסך LCD 15 אינץ' כך שאני משחק על רזולוציה של 1024X768 מקסימום.

ויש לציין ששוב שכרגע אין לי ממש כסף, ושאני מקבל על הכרטיס הישן שלי בערך 50% לכיסוי עלות X1950 אם לא טיפה יותר [אם אני קונה מ EBAY :]

פורסם

למה לעשות דאבל פוסט אבל? יכולת להמשיך בדיון הקודם... עקב מה שנאמר עכשיו לגבי זה שאתה משחק אך ורק ב1024X768.. אני מאוד מאוד מאוד ממליץ לך להישאר עם הכרטיס מסך הנוכחי(X800XT עדיין לא נחשב גרוטאה מה לעשות.. דווקא אחלה כרטיס) אני ממליץ לך לנסות לסחוב איתו כמה שיותר עד שתשדרג את המחשב לגמרי.. אני מציע לך להשקיע את הכסף שלך כבר בקירור למעבד במקום בכרטיס ולעשות אוברקלוק רציני וככה להרוויח עוד כמה פריימים לשניה(מה שמגביל אותך כרגע הכי הרבה זה המעבד)

פורסם
  • מחבר

לא דאבל פוסט אחי....

מנהל הפורום ביקש ממני לפתוח פה כי הנושא לא היה קשור כבר לספקי כח :nixweiss:

כן..אני משחק ברזולוציה נמוכה אחי...אבל עדיין אני לא משחק הכי חלק בהגדרות הכי גבוהות במיוחד כנראה בגלל השימוש שלי בסראונד 5.1. זה ממש מוריד מהביצועים למרות שיש לי כרטיס קול של קריאטיב לזה.

מה שגם...אני רואה את חלון ההזדמנות שלי למכור ת'כרטיס בכדי שאוכל באמת להינות מגל המשחקים הקרב ובא של

S.T.A.L.K.E.R ....QUAKE WARS....CRYSIS....GRAW2 וכו'...

אני מאוד רוצה להינות מהם במשחקיות חלקה עם סראונד...ונרא לי שעד עכשיו הכרטיס הינו צוואר הבקבוק.

הרי זה לא משנה שהמעבד שלי הוא לא 64BIT. וזה לא משנה שהוא לא DUAL CORE כי המשחקים לא ממש משתמשים בזה כעת.

אולי הזכרונות קצת בעיה מבחינת התדר שלהם...אבל זה פחות נורא.

מה שכן...נתת רעיון לגבי הקירור והאוברקלוק... אני דווקא לא עושה את זה...כי זה מפחיד אותי...אבל אם אגיע למצב מסויים..אולי אנסה [אני בקירור סטוק של המעבד].

תכלס אבל המהירויות הן לא מה שהגבילו אותי אלא הטכנולוגיה בכלליות ...ופה זה הדרישה לשיידר 3.0

כך שאין פה משחקיות באוברקלוקינג.

מעניין...אתם חושבים שהרבה משחקים יעברו עכשיו לדרישה לSHADER 3.0 ומעלה?

פורסם

שיידר 3 הולך להיות MUST במשחקים הקרובים לדעתי.

כרטיסים חדשים שיוצאים עכשיו 8800 ודומיהם תומכים כבר בשיידר 4

ידיעות אחרונות מאנבידיה מדברות כבר על כרטיסים שיתמכו בשיידר 5

שיידר 2 במשחקים עומד להכחד :-\

פורסם

אני חושב שכדאי לך לנסות לשדרג לסוקט 939 עם לוח תומך PCIE. ככה לפחות תשמור את הזכרונות (תחפש מעבד יד שנייה).

ולגבי הכרטיס שלך, אל תזלזל בו! זה כרטיס מצוין, ואם תנסה למכור אותו אני בטוח שתקבל עליו 500-600 שקל.

אבל הצעד הכי טוב שאתה יכול לעשות עכשיו (לדעתי), זה לשמור את הכסף בצד, לחסוך עוד קצת ולקנות מחשב חדש בעוד כמה זמן.

פורסם

adidas8 אני בדיוק באותה הדילמה גם לי יש את הכרטיס הזה ומציק לי שהמשחק לא רץ הכי הכי חלק אבל אני חושב על זה בצורה כזאת, עדיף כבר ממש ממש לסחוט את הכרטיס מסך או את כל המחשב ולחסוך כסף בנתיים ועד אז מה שתקנה יהיה בהרבה יותר טוב מאשר ה-X1950

פורסם
  • מחבר

אני חושב שכדאי לך לנסות לשדרג לסוקט 939 עם לוח תומך PCIE. ככה לפחות תשמור את הזכרונות (תחפש מעבד יד שנייה).

ולגבי הכרטיס שלך, אל תזלזל בו! זה כרטיס מצוין, ואם תנסה למכור אותו אני בטוח שתקבל עליו 500-600 שקל.

אבל הצעד הכי טוב שאתה יכול לעשות עכשיו (לדעתי), זה לשמור את הכסף בצד, לחסוך עוד קצת ולקנות מחשב חדש בעוד כמה זמן.

אז קודם כל-תודה לכולם על התגובות.

הנה משהו קטן שמצאתי וציטוט מתוך אותו REVIEW: [זה סוף הכתבה אגב]

http://www.neoseeker.com/resourcelink.html?rlid=143828

"It has been one of the best guarded open secrets in the PC industry that PCIe does not add anything over AGP when it comes to gaming"

טוף...אז קודם כל...אולי זה היה שטותי אולי לא...מכרתי ת' X800 XT שלי הערב...ב 750 שקל. קצת קשה לראות אותו הולך...אבל נראה לי שיהיה בסיידר.

אין לי כסף.והמחשב שלי סבבה ביותר עכשיו. אם אני אלך על בניית מחשב חדש...חוץ מהכאב ראש שזה ייקח ממני-אני אצטרך להוסיף הרבה כסף בכדי לקבל מערכת פחות או יותר מקבילה לשלי-רק בטכנולוגיה חדישה יותר.לא יהיה לי כסף למשהו חדיש מידי.

כרגע...נראה לי הכי סבבי פשוט להכניס כרטיס חדש וליהנות מביצועים משופרים בהרבה לעוד שנה שנתיים.

וברגע שהמערכת שאני אעדכן עם ה X1950 תתיישן-המחירים יהיו יותר נורמאליים לטכנולוגיה החדשה...ואז יהיה שווה לשדרג.

בנוסף,

DX10 יהיה רלוונטי עוד הרבה זמן.שימו לב שעדיין אפשר לשחק ב DX8. כך שכרטיס DX10 לא קריטי לקנות כרגע. [במיוחד כשVISTA לא כ"כ מבוקשת כרגע].

מה שכן יש לי דילמות אחרות לגבי הדגם של SAPPHIRE X1950 עם ה512MB:

1.לא יודע אם לקנות בארץ או לקנות מEBAY.בארץ יקר יותר בערך ב-300-400 שקל.מצד שני יש אחריות.

2.לא יודע לגבי הקירור של SAPPHIRE אם הוא מספיק טוב [אני לא מתכנן אוברקלוקינג]. שמעתי על דגמי ה HIS שקרו להם תקלות של LOCK UP

או משהו [לא הבנתי מה זה...אולי ריסטרט].

3.הכרטיס די ארוך [כמעט 10 אינץ'], כך שאני מקווה שאני אוכל להכניס אותו למארז שלי

4.והספק שלי די עומד על הקצה עם 420W והספק של 29A בשתי המסילות של 12V...כך שאני לא יודע מה נסגר.

דיברתי עם החנות שקניתי בה ת'ספק והם הסכימו להחליף לי אותו בשדרוג לאחר...אוליי אעשה זאת

אשמח לשמוע דעתכם! :hi:

פורסם
  • מחבר

עברו 24 שעות....אז קפצתי לתזכר :] :jump:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים