עבור לתוכן

איך אני יודע אם הכרטיס מנצל את מרבית הזיכרון שלו?

Featured Replies

פורסם

אני קונה כרטיס מסך בעל 512MB זיכרון, PCI-EX ואמרו לי שה-512MB פה זה רק לגימיק. :nixweiss:

איך אני יכול לברר אם הכרטיס באמת מנצל את כל ה-512MB במשחקים וכו'?

תודה. ;D

פורסם

זה תלוי איזה כרטיס.

פורסם

הכרטיס הוא 7300GT אם אני לא טועה וזה באמת נכון, ה512 זה סתם גימיק ולא שווה להוסיף כסף בשביל זה, עדיף לקנות גרסאת SONIC עם 256 זכרון

פורסם

הכרטיס הוא 7300GT אם אני לא טועה וזה באמת נכון, ה512 זה סתם גימיק ולא שווה להוסיף כסף בשביל זה, עדיף לקנות גרסאת SONIC עם 256 זכרון

אם הכרטיס הוא אכן 7300GT אז נכון.

פורסם
  • מחבר

אבל אנשים המחיר זה לא הבעיה... קיבלתי אותו במחיר של 256MB!

עכשיו חזרה ל-ON TOPIC.

אני לא רוצה לדעת אם הכרטיס שלי מנצל את זה ע"פ תגובות, כי יש כאלה ויש כאלה.

אין עובדה ממשית שאני יכול לראות אותה?

פורסם

עכשיו חזרה ל-ON TOPIC.

אני לא רוצה לדעת אם הכרטיס שלי מנצל את זה ע"פ תגובות, כי יש כאלה ויש כאלה.

אין עובדה ממשית שאני יכול לראות אותה?

לא.

פורסם
  • מחבר

לא.

טוב שלא ניסית להצחיק.

פורסם

הניצול של הזיכרון משתנה ממשחק למשחק ומסצינה לסצינה. כל פעם דרושה כמות שונה של זיכרון - לכן אתה לא יכול לבדוק בוודאות.

לגבי הגיימיק, כמות של 512M זיכרון בכרטיס כמו 7300GT ברוב המוחלט של המקרים תהיה מיותרת וסתם מיועדת למשיכת הלקוח הלא מבין.

האי ניצול נובע מזה שהליבה של הכרטיס לא מסוגלת לרנדר את כמות המידע שהזיכרון יכול להכיל (כמובן מדובר על זמן נתון).

יש מקרים שתוספת הזיכרון באה על חשבון מהירות השעון של הזיכרון. כך שיש אפשרות שכרטיס עם 512M יהיה חלש מגרסת ה 256M שלו.

פורסם

למשל קח כרטיס כמו X1900XT היא אכן מנצלת את הזיכרון שלה (512MB) כי היא פועלת בתדר 1440Mhz אפקטיבי, ככל שהמהירות תגבר אז הוא יינצל יותר את הזיכרון

פורסם

לא, הזיכרון צריך לעבוד כמה שיותר במקביל עם המעבד הגראפי בכדי לקבל את הביצועים הטובים ביותר או לא לקבל בזבוז (כמו במקרה פה).

בדוגמא עם ה X1900XT, מדובר בכרטיס עם מעבד גראפי מספיק מהיר על מנת להעביד את רוב הזיכרון שלרשותו.

פורסם

לא, הזיכרון צריך לעבוד כמה שיותר במקביל עם המעבד הגראפי בכדי לקבל את הביצועים הטובים ביותר או לא לקבל בזבוז (כמו במקרה פה).

בדוגמא עם ה X1900XT, מדובר בכרטיס עם מעבד גראפי מספיק מהיר על מנת להעביד את רוב הזיכרון שלרשותו.

רגע, אם אני יעשה OC למעבד הגראפי ולזיכרון אז זה יינצל את הזיכרון טוב יותר?

פורסם

מה זאת אומרת ינצל את הזיכרון?

ינצל טוב יותר את הכרטיס - תקבל ביצועים טובים יותר, כן.

אבל זה לא אומר שאם תעשה OC רק לאחד מהם לא תקבל תוספת ביצועים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים