עבור לתוכן

need help with encoding - divx/xvid

Featured Replies

פורסם

I edited my parents' vacation video with premiere elements, all fine and well. now, I'm trying to encode it to divx/xvid so it could be read by the DVD player (which supports divx/xvid). xvid didn't want to work, other than 1 pass, which looked like shit, so I use xvid, however even 3rd pass still looked all blocky and with artifacts (compression errors). the video is pal standard and I de-interlaced it and kept standard res, with 1500kbps, and non the less it still looks like it was taken by a cellphone. the video is a shaky but still... 1500kbps...

what am I doing wrong?

פורסם

1500 זו איכות די נמוכה למען האמת.

נסה לשלוף קטע קצר של 3-4 דקות ולהמיר אותו באיכות גבוהה יותר.

פורסם

אני חושב שכדאי לפרט רזולוציה , אני מניח שזה 720.

וידאו מאוד איכותי אפשר בהחלט לדחוס ב1500 , לוידאו חובבני זה לא מספיק (מצלמות ביתיות , ללא חצובה וכו...).

אולי כדאי גם שתציין באיזו תוכנה השתמשת,

כדאי לנסות את MEDIACODER או MEGUI , אולי אפילו AUTOMKV ולהשתמש בפרופילים וההגדרות המומלצים שם. אם משתמשים בתוכניות יותר ידניות בקלות אפשר ליצור באלאגן.

בכל מיקרה היתי ממליץ יותר על כיוון של 2500 , אחרי הכל המקור הוא לא המצלמות והצלמים שמצלמים סרטי DVD (שגם איתם , בעזרת XVID 1500 בקושי יספיק לאיכות מעולה).

ויותר מיזה היתי פשוט עורך את זה עלMPEG2 בDVD רגיל , יותר מיועד לזה. טכנית איכות זהה מXVID תתקבל מחצי מהקצב של MPEG2 (ואין מה להתווכח על זה - אני מדבר על איכות זהה ולא עד כמה "זה נראה זהה" בקצבים מאוד נמוכים) , מה שאומר לXVID באיזור ה 3000 עד 4000. אבל כשיש דיסק DVD איכותי ב 2 שקל, חבל ללכת עם הראש בקיר ולהפסיד איכות.

פורסם

^^

מוסיף שיש כרגע מבצע של 1+1 DVD ורבטים באופיס דיפו :xyxthumbs:

פורסם

^^

מוסיף שיש כרגע מבצע של 1+1 DVD ורבטים באופיס דיפו :xyxthumbs:

כמה עולה 1+1?

פורסם

או נו עכשיו זה נהיה דיון אופיס דיפו .... ? ברור שכן 8)

אתה מתכוון לקונה 1 מקבל עוד אחד זהה ? ז"א שאני יכול לקנות שתי חבילות של 25 ב 70 ש"ח ? בטוח שזה לא 1 חינם על כל 2 ?

(נקווה שההוא עם הביג דיק לא יכעס עלינו , זה יכול לעזור גם לו.... :) ).

פורסם
  • מחבר

thanks for your help MPEG2 does work, though the huge file size. btw, 2 pass divx at 4mbps still looks like shit. about the mpeg, is it possible to de-interlace it?

(I'm using premiere elements 3.0)

פורסם

אתה מתכוון לקונה 1 מקבל עוד אחד זהה ? ז"א שאני יכול לקנות שתי חבילות של 25 ב 70 ש"ח ?

בדיוק.

ביגדיק, מה המקור של הוידאו? מסרטה ביתית? מצלמה ביתית SEMI-דיגיטאלית?

פורסם

thanks for your help MPEG2 does work, though the huge file size. btw, 2 pass divx at 4mbps still looks like shit. about the mpeg, is it possible to de-interlace it?

(I'm using premiere elements 3.0)

עד כמה שאני יודע הדה אינטרליזציה צריכה להיות בנגן למרות שבטוח יש פילטר כזה.

היתי ממליץ לך לחפש מדריך ל DVD בDOOM9 AFTERDAWN או דיגיטל דיגסט , יש היום תוכנות מאוד פשוטות. אם ניסית DIVX ב 4 MBPS והתוצאה זהה היתי מהמר שהבעייה בתוכנה או אחד מהקודקים במערכת.

תנסה להוריד את אחת התוכנות הפשוטות (יחסית) שנתתי לך , בייחוד מדיהקודר או MEGUI , התקנה שלהם גם תסדר לך קצת את העניינים עם הקודקים ולדעתי תוכל שוב לדחוס עם XVID , תבדוק שם - גם בשביל הספורט , לדעתי זה יפתור את הבעיות.

פורסם
  • מחבר

as I said the resolution is standard PAL (720x576@25fps) and it's a problem using an external encoding software because I'm using premiere to edit it.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים