עבור לתוכן

קניית DOK - על אילו נתונים צריך להסתכל לפני שקונים DOK וממה צריך להיזהר?

Featured Replies

פורסם

חברי הפורום שלום.

אני מעוניין לקנות DOK בנפח של 1GB במחיר של 100 ש"ח (פחות או יותר), ורציתי לבדוק איתכם כמה דברים:

1. אחריות - מה זמן האחריות הסטנדרטי ל DOK היום? שנה, 3 שנים, כל החיים? האם מומלץ להשקיע עוד כסף בשביל אחריות גדולה יותר? האם DOKs נוטים בכלל להתקלקל או שהם יכולים לעבוד שנים?

2. ממשק - האם כל ה DOKs היום מגיעים עם חיבור USB 2, או שיש כאלו עם חיבור של 1.1 USB (התקן הישן, והאיטי יותר), ומ DOKs כאלו צריך להיזהר? האם ההבדל במחיר בין סוגי הממשקים גדול (כזה שמצדיק תוספת השקעה גדולה)?

3. מהירות - איך מודדים את ביצועי ה DOK? בסטיקי של תוצאות ה benchmark התוצאות נמדדות ב operations/min. מה נחשב לערך טוב? אני יודע ש USB2 מעביר מידע בקצב מקסימלי של 480Mbps, כלומר כ 60MB/s (מדוייק יותר - 57MB/s), כלומר DOK לעולם לא יעבור את קצב של 60MB/s. מהו קצב MB/s הנחשב כערך טוב ל DOK ומהו הערך המינימלי המומלץ?

4. אריזה - האם כל ה DOKs מגיעים באריזות BOX, או שיש כאלו ש"מגיעים בשקית" (כמו צורבים וכד'), כלומר בלי אריזה? אם כן - האם צריך להיזהר מ DOKs כאלו, או שזה סביר במטרה להוריד עלויות?

5. חברה - האם יש חברות מומלצות ל DOKs, ויותר חשוב - האם יש חברות שמהן עדיף להתרחק?

6. פרמטרים נוספים - האם יש עוד נתונים שיש לבדוק לפני שקונים DOK? האם יש דגמים ספציפיים מומלצים ודגמים אחרים הנחשבים כ"לא טובים"?

תודה על התגובות.

פורסם

1. האחריות נעה בין דגמים ויצרנים החל משנה עד לכל החיים (רצוי להוסיף עוד מכה שקלים ל"כל החיים")..

2. מיותר לציין שלא צריך להתקרב לשום DOK שהוא לא USB 2.0....

3. מהירות הכתיבה אומנם חשובה (נע בין ה17MB/S- ובמקרים טובים יכולה להגיע ל33MB/S+-) מה שחשוב יותר זהו זמן הגישה לזיכרון (נמדד בMS זמן גישה טוב הוא בסביבות ה0.9MS+- וזמן גישה "גרוע" 20-30MS+) כמובן שהמון משתנה מיצרן ונפח ככה שאין נתונים ספציפי בעניין..

4. רק DOK ג'נרים מגיעים ללא אריזה נורמלית...(ואפילו זה נדיר)

5. חברות מומלצות לא חסר (Verbatim/SANDISK/ADATA/SAMSUNG/PQI וכו) לכל חברה יש דגמים טובים ודגמים קצת פחות..

6. בעיקרון ממליץ לך ללכת על אחד עם אחריות "גדולה" של 2-"כל החיים" ההבדל בכסף זניח ביותר..

דגם מומלץ זה הSanDisk Cruzer שנחשב למצוין וגם נמצא במחיר טוב פה..

http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=16453

עוד דבר שאני חייב לציין הוא שDOK לעיתים נדירות "נדפקים" (יש לי DOK 256 מלפני כמה שנים טובות שעדיין מתפקד מצוין)..

פורסם

ואתה יודע משהו, גם אם זה נדפק (אחרי כמה שנים טובות, כמובן) אז אני לא חושב ששוה כבר לשלוח לתיקון או משהו, עד אז זה בטח לא יספיק ויהיו דגמים זולים יותר (בערך כמו מדפסות, אתה זורק 300 שקל על מדפסת, מדפיס כמה עמודים, נגמר דיו וקנה מדפסת חדשה)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים