עבור לתוכן

התיעצות לגבי פלאש למצלמת Fuji S9100

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מתעניין בהתאמת פלאש חיצוני למצלמה.

היות ואני לא מבין כלום בפלאשים הייתי רוצה להבין באופן כללי לאיזה כיוון ללכת היות וה S9100 לא מבצעת תקשורת "חכמה" עם הפלאש אלא Dumb shoe mount. ולכן צריך להפעיל (לכוון את הפרמטרים) ידנית.

הייתי רוצה לדעת איזה פלאשים כדאי לשקול - כמובן בתקציב נמוך ככל הניתן. כי נראה לי שלא ניתן לתכנן עם פלאש כזה לעתיד עם מצלמה אחרת.

בנוסף, יש לי הזדמנות לקנות פלאש Nikon דגם SB-600 Speedlight משומש, מה כדאי לבדוק (ואיך) וכמה כסף שווה כזה פלאש משומש בכלל?

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=375747

תודה,

שלמה

פורסם
  • מחבר

כן,

תודה אורן, אני קראתי את הסטיקי ואתה נתת לי כיוון כללי על מה כדאי ללכת.

מה לגבי החלק השני של השאלה שלי.

בנוסף, יש לי הזדמנות לקנות פלאש Nikon דגם SB-600 Speedlight משומש, מה כדאי לבדוק (ואיך) וכמה כסף שווה כזה פלאש משומש בכלל?

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=375747

בגדול האם SB-600 נמצא בקטגוריה/ליגה של SB-25 וחבריו? ואיך לבדוק שהוא תקין?

וכמה כדאי לשלם כמשומש אם ניתן להשיג חדש באיזור ה 1000.

עולה לי שאלה נוספת לראש שיש אורך חיים לנורה, האם הנורה היא מרכיב יקר בפלאש?

פורסם

מה לגבי החלק השני של השאלה שלי.בגדול האם SB-600 נמצא בקטגוריה/ליגה של SB-25 וחבריו?

ה-SB600 חלש יותר, קל יותר, ונטען לאט יותר. מצד שני, הוא תומך במצלמות הדיגיטליות של ניקון, ולכן סביר להניח שהוא יעלה יותר מהם. גם אין לו סטרוב (תאורת דיסקוטק), אבל זה לא חיסרון משמעותי.

ואיך לבדוק שהוא תקין?

נסה אותו במצב A כדי לוודא שהחשיפות מדוייקות בצורה סבירה. נסה אותו במצב M עם צמצמים ועוצמות פלאש שונות ותראה שאתה מקבל תוצאות הגיוניות. שים לב שהוא לא מתחמם יתר על המידה, ושכל החלקים (כולל מנוע הזום) תקינים ושלמים.

וכמה כדאי לשלם כמשומש אם ניתן להשיג חדש באיזור ה 1000.

בין 400 ל-600 ש"ח זה מחיר הגיוני לשלם על פלאש יד שניה רציני, אבל לא נראה לי שתמצא SB600 במחיר הזה. אם אתה לא מתכוון לקנות בקרוב DSLR של ניקון, לך על אחד הדגמים הישנים.

עולה לי שאלה נוספת לראש שיש אורך חיים לנורה, האם הנורה היא מרכיב יקר בפלאש?

הנורה היא מרכיב יקר, אבל נדיר מאוד שהיא נשרפת. פשוט אל תפליש עשרות פעמים ברצף בעוצמה מלאה ויהיה בסדר :cool2:

פורסם
  • מחבר

מה שהבנתי עד עכשיו זה ש Sunpack 383 Super במשלוח מ B&H מומלץ יחסית ובאיזור ה 500 ש"ח. כולל המע"מ שמשלמים בארץ (תקנו אותי אם אני טועה בבקשה).

אם מדובר במשומש - כמעט כל פלאש של חברה טובה, נאמר Nikon, Canon יכול להתאים היות וההפעלה של הפלאש היא ידנית ממילא.

הדרישות מחוברת ההפעלה של המצלמה הם:

Compatible Flash Unit:

Flash units that can be used with this camera must meet the following 3 conditions:

- The aperture can be set

- External flash synchronization can be used

- The sensitivity can be set

האם אלה באמת דרישות מינימליות שקיימות בכל פלאש של Nikon, Canon?

מה ההבדל בין פלאש למצלמה דיגיטלית לבין פלאש רגיל? כי ה Sunpack 383 Super נמצא בקטגוריה של מצלמות רגילות?

פורסם

מה שהבנתי עד עכשיו זה ש Sunpack 383 Super במשלוח מ B&H מומלץ יחסית ובאיזור ה 500 ש"ח. כולל המע"מ שמשלמים בארץ (תקנו אותי אם אני טועה בבקשה).

אם אתה חייב פלאש חדש, אז כן, ל-383 יש את התכונות החשובות והרבה אנשים משתמשים בו עם מצלמות כאלה (פוג'י S9XX ופנסוניק מסדרת FZ)?

אם מדובר במשומש - כמעט כל פלאש של חברה טובה, נאמר Nikon, Canon יכול להתאים היות וההפעלה של הפלאש היא ידנית ממילא.

ממש לא. ההפעלה המומלצת היא לא ידנית אלא באמצעות חיישן Auto שיושב בחזית הפלאש, וחיישן כזה לא קיים בפלאשים של כל החברות. בקנון למשל הוא לא קיים כבר הרבה שנים, והפלאש החדש שעליו הכריזה החברה לפני כמה ימים יהיה הראשון בעידן הדיגיטלי שיכלול שוב את הפיצ'ר הזה. בקיצור, לך על אחד הניקונים שציינתי. הם נפוצים למדי, המחירים שלהם טובים, ולא חסר בהם שום דבר.

מה ההבדל בין פלאש למצלמה דיגיטלית לבין פלאש רגיל? כי ה Sunpack 383 Super נמצא בקטגוריה של מצלמות רגילות?

לצורך העניין המצלמה שלך היא כמו מצלמת פילם משנות ה-70. היא רק סוגרת את המעגל שמפעיל את הפלאש. זה מספיק.

במצלמות פילם מתקדמות יותר (שנות ה-80 וה-90) הייתה מערכת TTL, ובדיגיטליות ה"חכמות" של ימינו יש מערכת TTL עם פלאש מקדים, אבל מיותר לתאר בפירוט את המערכות האלה. המצלמה שלך פשוט לא תומכת בהן, ואין עם זה שום בעיה. אפשר לקבל תוצאות מעולות גם עם חיישן ה-Auto המובנה בפלאש, ואפילו עם פלאש ידני (אם אתה יודע מה אתה עושה ולא ממהר).

פורסם
  • מחבר

אורן,

לא ידעתי שיש חיישן בפלאש (אני מניח שהתכוונת לסדרת SB-XX)

האם יש לך איזה קישור רלוונטי שמסביר מה תפקיד החיישן ואיך בערך עובד פלאש - שמתברר כמוצר מתוחכם יותר ממה שחשבתי.

פורסם

יש בקליקי מאמרים בנושא. שווה לחפש.

פורסם
  • מחבר
נסה אותו במצב A כדי לוודא שהחשיפות מדוייקות בצורה סבירה. נסה אותו במצב M עם צמצמים ועוצמות פלאש שונות ותראה שאתה מקבל תוצאות הגיוניות. שים לב שהוא לא מתחמם יתר על המידה, ושכל החלקים (כולל מנוע הזום) תקינים ושלמים.

ההסבר הזה מיועד כנראה לאנשים שקצת מבינים מה הם עושים.

אני כנראה אפגוש כמה פלאשים בימים הקרובים (כנראה SB-28). יש איזה מקום שמוסבר איך לבדוק תקינות של פלאש.

תחשוב שיש לי מצלמה שלא מפעילה את הפלאש אוטומטית (משנות ה 70 ;)) ושאני לא מכיר את הפלש, אז צריך איזה סט בדיקות פשוטות רק לוודא שהפלאש מתפקד, כי הרי אין כאן אחריות. אם קנית אתה תקוע איתו.

אז רק כדי להבין אם אני קלטתי משהו (או לא):

מכוונים את המצלמה למצב Manual (כי אחרת לא ניתן לדעת מה הפרמטרים) ומנסים לכוון את הפלאש לערכים של המרחק ומפתח העדשה. ואז מצלמים ואמורים לקבל חשיפה נכונה? האם ניתן להיעזר בהיסטוגרמה?

פורסם

מכוונים את המצלמה למצב Manual (כי אחרת לא ניתן לדעת מה הפרמטרים) ומנסים לכוון את הפלאש לערכים של המרחק ומפתח העדשה. ואז מצלמים ואמורים לקבל חשיפה נכונה?

אני לא בטוח שההסבר הבא יהיה ברור יותר, אבל אני יכול לנסות:

בפלאש ישיר:

במצב M בפלאש, מכוונים את המצלמה למצב M עם מהירות סנכרון גבוהה יחסית (למשל 1/250) ו-ISO 200. בוחרים בפלאש ובמצלמה צמצם זהה (למשל 5.6) ו-ISO זהה, ואז מפקסים על הנושא ובודקים לאיזה מרחק המצלמה פיקסה (אם אני לא טועה זה לא אפשרי ב-S9600 כי אין סקאלת מרחק). לאחר מכן משנים את עוצמת הפלאש ו/ או את הצמצם במצלמה ובמקביל גם בפלאש (שניהם חייבים להיות מכוונים לאותו ערך), עד שהטווח שמופיע בתצוגה של הפלאש מקביל למרחק בסקאלת המרחקים במצלמה (אם יש כזו).

במצב A בפלאש (כלומר פלאש Auto באמצעות חיישן חיצוני), מכוונים את המצלמה למצב M עם מהירות סנכרון, צמצם ו-ISO כמו בסעיף הקודם (חשוב שה-ISO והצמצם יהיו זהים בפלאש ובמצלמה). אם טווח המרחקים שמופיע בתצוגה של הפלאש הגיוני, מצלמים. החיישן אמור לכוון את עוצמת הפלאש בהתאם ולספק חשיפה סבירה. את זה אתה יכול לבדוק עם ההיסטוגרמה. אל תצפה לחשיפה מושלמת, אבל כן תצפה לתוצאה שמישה.

בפלאש מוקפץ:

במצב M בפלאש, מכוונים את הפלאש לחצי כוח (1/2) ומסובבים את ראש הפלאש לאחור וקצת למעלה (לכיוון קיר במרחק של כמטר). במצלמה מגדירים ISO 400 וצמצם 4. מצלמים ובודקים היסטוגרמה. אם התמונה בחשיפת יתר, סוגרים צמצם במצלמה ו/או מורידים ISO במצלמה ו/או מורידים את עוצמת הפלאש עוד יותר. אם התמונה בחשיפת חסר, מבצעים את הפעולות ההפוכות. כדי לבדוק תקינות של פלאש, עדיף לבצע את השינויים בפלאש ולראות שאכן יש שיפור בתוצאות.

במצב A בפלאש, מכוונים את המצלמה כמו קודם, אבל את הפלאש מעבירים למצב A. כדי לבדוק שמדידת האור נכונה אפשר לשנות בפלאש ובמצלמה את הצמצם לערכים אחרים - למשל 2.8 ו-5.6. החשיפות אמורות להיות זהות בשלושת ערכי ההצמצם, אבל זאת בהנחה שב-5.6 הפלאש עדיין מספיק חזק כדי לספק חשיפה טובה (ב-ISO 400 ועם קיר אחורי במרחק הגיוני, פלאש כמו ה-SB25 בהחלט אמור להיות מספיק חזק).

כדאי לבצע את שתי הבדיקות גם כשהפלאש מכוון ב-90 מעלות כלפי מעלה.

יותר ברור? אני מקווה... :-\

פורסם
  • מחבר

האמת שההסבר טוב מאוד. אבל בכל זאת אני זקוק למספר הבהרות.

לאחר עיון ב מדריך של SB-28

אני לא ממש מבין למה הכוונה ב:

מכוונים את המצלמה למצב M עם מהירות סנכרון גבוהה יחסית (למשל 1/250) ו-ISO 200

אני לא מוצא כזה פרמטר שנקרא מהירות סנכרון? האם זה פרמטר שלא קיים בכל פלאש?

לגבי המרחק - זה נכון שאין ב 9600 סקלת מרחק, אני מניח שהערכה (שלי) תהיה מספיק טובה במקרה כזה. ההערכה היא של מרחק האובייקט המצולם מהמצלמה - כך אני מבין.

לגבי החיישן בפלאש במצב A, עדיין לא הבנתי מה הוא מודד. את המרחק? או את האור? מה שכן הבנתי שהוא אמור למנוע את ההתעסקות עם עצמת הפלאש.

את כל השאר - זוויות והחזרות אני כבר אבין עם ניסוי וטעיה שהפלאש יהיה אצלי.

פורסם

אני לא ממש מבין למה הכוונה ב: אני לא מוצא כזה פרמטר שנקרא מהירות סנכרון? האם זה פרמטר שלא קיים בכל פלאש?

זה לא בפלאש, אלא במצלמה. פשוט כוון את המצלמה למצב M ותגדיר מהירות ו-ISO כפי שציינתי. תצטרך לשנות בהגדרות גם את מצב הפלאש. אתה רוצה שהחיצוני יעבוד, והפנימי לא. זה קבור איפשהו בתפריטים של ה-S9600.

לגבי המרחק - זה נכון שאין ב 9600 סקלת מרחק, אני מניח שהערכה (שלי) תהיה מספיק טובה במקרה כזה.

אני לא בטוח, אבל שווה לנסות.

ההערכה היא של מרחק האובייקט המצולם מהמצלמה - כך אני מבין.

קרוב. המרחק של הפלאש מהאובייקט המצולם.

לגבי החיישן בפלאש במצב A, עדיין לא הבנתי מה הוא מודד. את המרחק? או את האור?

את האור שחוזר מהנושא.

מה שכן הבנתי שהוא אמור למנוע את ההתעסקות עם עצמת הפלאש.

אכן.

פורסם
  • מחבר

תודה על ההארות . . .

קראתי את העמוד על פלאש חיצוני במצלמה שלי ואכן כתוב להשתמש ב Synchronizes shutter speeds עד 1/1000.

יש אפשרות למצלמה שבמצב פלאש חיצוני אם פותחים את הפלאש הפנימי של המצלמה היא אמורה לתת טריגר אור לפלאש החיצוני.

אני מבין שזה נועד כדי להפעיל פלאש מרוחק במקום אחר בחדר. האם המצב הזה שימושי?

אם כי אני לא בטוח שה SB-28 תומך בזה:

This top of the line Nikon flash has removed the much hyped wireless remote slave flash feature
פורסם

קצת מפתיע אותי שכתוב 1/1000 בחוברת של הפלאש, כי בתקופה שהוא יצא לא היו לניקון מצלמות שתמכו בסנכרון כל כך גבוה (וגם היום אין להם מצלמות DSLR שתומכות בזה). ב-S9600 לא אמורה להיות לך בעיה עם זה.

שימוש אלחוטי בפלאש אפשרי עם סלייב, אבל אין כזה ב-SB28 (אפשר להוסיף). בכל מקרה זה לא ממש קריטי, במיוחד אם יש לך רק פלאש אחד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים