עבור לתוכן

מה זה SVM ו THX?

Featured Replies

פורסם

שאלה בכותרת

אם אפשר בהרחבה.

טום

פורסם

SVM מגביל ומרכך את הקפיצות בווליום בין השאר גם על מנת לשמור על הרמקולים

THX תקן סראוונד בדומה לדולבי דיגיטל

פורסם

לא יודעה מה זה SVM.

אבל THX זה לא תקן סראונד.

THX זה תקן שנוצר ע"י ג'ורג' לוקאס (יוצר מלחמת כוכבים) כדי ליצור אחידות בבתי קלנוע.

אם למכשיר כלשהו יש תקן THX ז"א שהוא עבר בדיקות במעבדות לוקאס והוא עומד בסתנדרתים שלהם.

פורסם

זה מה שהתכוונתי

פורסם

SVM - Smart Volume Menagment

כאמור דואג שלא יהיו קפיצות גדולות בווליום. דבר נוח למי שרוצה לשים מוזיקה להירדם ואל רוצה שהעוצמה תעלה גבוה מדיי. מבחינת סאונד זה דבר מטומטם. הוא מצמצם את התחום הדינאמי.

THX - כאמור תקן ממעבדות לוקאס. על פניו מדובר ברעיון יפה מאוד של לבדוק מערכות לפני שהן מקבלות אישור. מעשית אם מערכות סטאליטים של 2000 שקל מקבלות את האישור הזה אתה יכול להבין שהוא דיי בולשיט.

Anatoli.

פורסם

ה SVM לא אמור גם להגן על הרמקולים מפני קפיצות וויליום שיכולות לשרוף את הטרנזיסטורים במיוחד כשהם "קרים" ? ^

ואתה לא מוותר על אף הזדמנות לקטול את ה Z5500 אה ?

פורסם

ה SVM לא אמור גם להגן על הרמקולים מפני קפיצות וויליום שיכולות לשרוף את הטרנזיסטורים במיוחד כשהם "קרים" ? ^

ואתה לא מוותר על אף הזדמנות לקטול את ה Z5500 אה ?

חחחחחח

פורסם

א: הוא לא יעזור להגן על שום דבר אלא במצב מאוד מסוים שבו אתה שומע בהקלטה מאוד חלשה בעוצמה ממש גבוהה ומייד לאחריה באה הקלטה מאוד חזקה. מצד שני, מי שטיפש מספיק לעשות שטויות כאלה, מגיע לו שיישרפו לו הרמקולים :)

ב: לא קשור אם זה Z5500 או כל דגם אחר.הסטים האילו הם חרתא לעומת כל מערכת קולנוע ביתי אמיתית סבירה. לכן THX זה חרתא אחד גדול. אם מישהו כמוני שלדעתו סטאליטים זה חרא (וזה פחות או יותר כל מי שמבין משהו בסטריאו וקולנוע ביתי) רואה THX על סט סטאליטים, זה אומר לי שה-THX לא שווה כלום. יש המון מערכות מצוינות שזה לא רשום עליהן, פשוט כי החברה שייצרה אותם לא רצתה לשלם את העמלה. בתאכלס THX זה יותר פוזה לחובבנים שרוצים להתלהב, בשוק היותר מקצועי אף אחד לא מסתכל על זה בדיוק כמו שהוא לא מסתכל על הנתונים של רמקולים. בוחרים לפי שמיעה וזה הכל.

Anatoli.

פורסם

ברור שהם לא פסגת האיכות אבל יחסית למערכת 5.1 עם רסיביר במחיר בארה"ב היא מערכת מאוד מומלצת

לגבי ה SVM אל תשכח שיש המון משחקים שיש בהם קפיצות סאונד נוראיות לפעמים שהם אחרי הכל חלק מהמשחק

גם בסרטים יש לא מעט

פורסם
ברור שהם לא פסגת האיכות אבל יחסית למערכת 5.1 עם רסיביר במחיר בארה"ב היא מערכת מאוד מומלצת

כן, אבל היא עדיין מערכת חרא. כן, היא חרא. לא משנה מה תגידו שאני מפונק וכו' זו לא מערכת טובה. שום מערכת סטאליטים לא יכולה להיות טובה. אז נכון, במחיר שלה (במיוחד בארה"ב) היא אחלה מערכת. אבל זה לא משנה את העבודה שהיא פשוט נוראה לעומת מערכת אמיתית. בדיוק כמו שה-X530 היא אחלה מערכת למחיר של 450שקלים, אבל בתאכלס היא חרתא אחד גדול. אז בתור מישהו שרגיל לציוד קצת יותר מתקדם מרוב האנשים, בשבילי ה-Z5500 היא כמו ה-X530 לאחרים. אז איך אתה מצפה ממני לכבד את ה-THX הזה אם הוא נותן אישור למערכת כזאת עלובה?! יש אומנם כמה סוגים של תקני THX, אך האחד שאנו מדברים עליו פה הוא ממש שטות גמורה.

זאת ועוד, רוב החברות בכלל לא רוצות את התקן THX הזה, הוא סתם בזבוז כסף. אף אחד לא קונה לפי התקן הזה, קונים לפני האוזן. ולפי האוזן THX זה בולשיט.

לגבי ה SVM אל תשכח שיש המון משחקים שיש בהם קפיצות סאונד נוראיות לפעמים שהם אחרי הכל חלק מהמשחק

גם בסרטים יש לא מעט

SVM זה דבר נוח אבל אני, בתור אחד שחשוב לו הסאונד לא אשתמש בזה בחיים בגלל הסיבה שכבר ציינתי. זה מצמצם את התחום הדינאמי. במשחקים וסרטים זו הטעות הכי גדולה להשתמש בזה. שוב, השימוש היחיד שבו זה יכול לעזור הוא אם שמים מוזיקה ממש ממש שקטה בעוצמה גבוהה ולא רוצים לקחת את הסיכון של לשכוח להנמיך לאחר מכן, ואולי אם רוצים סתם מוזיקה רקע שקטנה להירדם איתה. אני לא רואה סיבה למה להגיע לעוצמות שקורעות את הרמקולים האלה, ואז אין בכלל צורך ב-SVM הזה שהורס את הסאונד. זה פחות או יותר כמו שתעבור מה-Z5500 לרמקולים כמו ה-X530. זה ממש דוחס את הסאונד בקטעים עמוסים, שדווקא בהם צריך את התחום הדינאמי הגבוה בכדי להוציא את הסאונד שנדרש יחד עם הפירוט המקסימלי.

Anatoli.

פורסם

השאלה היא כמה אמורים להשקיע במערכת 5.1 חדשה כולל רסיבר ,כבלים ושאר ירקות על מנת להגיע לרמה התחלתית שתחשב מספיק איכותית

זה חור ללא תחתית למי שאין אמצעים... ראיתי כבר ביקורות על רסיברים ב10k שקטלו אותם שעד שלא ראיתי את המחיר חשבתי בכלל שהם רסיברים של 1-2k

פורסם

רק טיפה לתקן לדעתי את מה שאנטולי אמר

בשוק הביתי הTHX זה באמת חרטה זה מיקר את המוצר ללא סיבה משמעותית (בגלל שהחברה שילמה תמלוגים ללוקאס)

אבל בשוק המיקצועי (אני מתיחס לקולנוע אני לא יודעה מה קורה באולפנים) בהחלט יש הבדל עצום בין אולם קולנוע שקיבל את התקן וניבנה ע"פ תקן זה

מאשר בתי קולנוע ללא התקן מבחינת הסאונד והן מבחינת הוידאו. לצערי אני לא מכיר בית קולנועה בארץ שקיבל תקן זה (לא גם לא סינמה סיטי).שמעתי שאחד מהאולמות במרכז של יס החדש שבונים אמור לקבל תקן זה אבל זה בגדר שמועה בלבד בינתיים.

פורסם

אתה לא מתקן את מה שאמרתי. ציינתי את זה כבר בהודעה הקודמת שלי. ולציטוט:

יש אומנם כמה סוגים של תקני THX, אך האחד שאנו מדברים עליו פה הוא ממש שטות גמורה.

Evilsting, אני לא מבין מה אתה מנסה להשיג. אתה מתווכח לצורך הוויכוח או שיש מטרה? אם יש מטרה אני אשמח שתסביר לי אותה. כי אני מספר לך על הדברים האילו בתור אחד שיש לו ניסיון יחסית לא קטן בתחום ואחד שבדק את הדברים האילו. SVM הוא אחד מהאפשרויות שערכתי להן בדיקות מקיפות על כמה כרטיסי קול, ותמיד הייתי מאוד מאוכזב מההשפעה הנוראה על איכות הקול.

Anatoli.

פורסם

אני לא מתכווח כנגדך אני שאול כדאי לדעת ולהבין מה באמת יותר טוב

אפילו ביטלתי כבר את ה SVM אצלי

פורסם

אחלה, אבל אתה לא שואל שאלות, אתה מציג טענות בניסיון לסתור אותי :s05:

בכל מקרה, לי אין הרבה מה להוסיף בנושא. אתה צריך לשמוע ולהחליט לבד. אם אתה לא תשמע הבדלים, אז מזה משנה אם לדעתי זה לא טוב?! תחליט בהתאם לצרכים שלך.

Anatoli.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים