עבור לתוכן

פרימוט רגיל לא מוחק לגמרי את הארדיסק? אם כן אז אך אני ממש מוחק אותו?

Featured Replies

פורסם

פורסם

עם תוכנה שעושה WIPE

פורסם
  • מחבר

תוכל להמליץ לי על תוכנת WIPE?

פורסם

מה זאת אומרת לא מוחק לגמרי את הדיסק הקשיח?

( אני שואל באמת... )

פורסם
  • מחבר

היה כתוב באיזה נושא שכתבו פירמוט רגיל לא מוחק לגמרי את ההרדיסק יש תוכנה שמוחקת אותו ומנתבת את הסקטורים מחדש

פורסם

מדובר על Low Level Format, והדבר לא מומלץ אלא אם כן יש לך איזו שהיא בעיה עם הכונן עצמו שאז אפשר לנסות לעשות לו LLF כדי לראות אם ניתן להציל אותו.

פורסם

הכוונה היא שכשאתה מוחק מידע, לאחר פירמוט רגיל ניתן לשחזר אותו ע"י תוכנות רגילות. אפילו מחיקת מידע מקצועית יכולה להיות משוחזרת במעבדות מיוחדות לפעמים.

ולא מדובר על LLF, מדובר על פשוט מחיקה וכתיבה של אפסים ואחדים על הדיסק כדי לנסות למנוע שחזור מידע.

http://en.wikipedia.org/wiki/File_wiping#Windows

פורסם

דרך אגב, LOW LEVEL FORMAT אמיתי לא ניתן לבצע במחשב ביתי.

כבר הסברתי את זה בעבר - הבקר מתוכנת להתעלם מפקודות LLF אף ע"פ שכל מיני תוכנות טוענות שזה מה שהן עושות.

ברוב המקרים, תוכנה שכותבת אפסים או מידע אקראי על הכונן מהווה אמצעי מצויין להשמדה מוחלטת של הנתונים.

יום נעים.

פורסם

צודק, זה גם מה שהתכוונתי.

אתה לא ממש יכול לעשות LLF בכוננים מודרניים, אבל התוכנה שכותבת אפסים בעצם מהווה מחיקה מלאה של הדיסק.

כמובן שאם רוצים להשמיד את הכל ב100% אז צריך להריץ תוכנה זו כמה פעמים לפחות, נכון?

פורסם

בשביל זה יש תוכנות שזה מה שהן עושות, למרות שאם ממש רוצים להרוס, מה שעושים זה הורסים את הדיסק פיזית.

פורסם

כמובן שאם רוצים להשמיד את הכל ב100% אז צריך להריץ תוכנה זו כמה פעמים לפחות, נכון?

עם כלים מקצועיים, אפשר לשחזר מידע גם אם רשמו עליו 7 פעמים.

מעבר לזה אי אפשר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים