עבור לתוכן

מעונין לעשות רשת בין 2 מחשבים. האם החומרה הזאת תספיק?

Featured Replies

פורסם

קראתי במדריך והבנתי שאני צריך:

1.מחשב חזק שיחובר כל הזמן לאינטרנט.

2. מחשב שני שיחובר או חוטי או אל-חוטי.

אני רוצה לחבר 2 מחשבים לאינטרנט. ואם אפשר אז גם שיתוף מדפסות.

יש לי מחשב חזק שישמש כשרת(הבנתי שהוא תמיד חייב להיות דולק). ומחשב שני. אני רוצה לחבר את השרת למודם כבלים דרך כרטיס רשת. ולקנות 2 כרטיסי רשת של edimax דגם :EW-7317Ug.

השאלה שלי:

אם אקנה 2 EW-7317Ug, אוכל לעשות רשת אלוחטית בינהם וגם שיתוף מדפסות? אם כן, האם זו הדרת הזולה ביותר לעשות רשת(אל-חוטית). או שיש דרך יותר זולה, כמו לקנות ראוטר אלחוטי. אם אני קונה רוטר אלחוטי, אני מקבל איתו גם 2 קולטים(אנטנות)לשני המחשבים? אם כן, אז אולי כדאי לקנות ראוטר.

פורסם

ראוטר אלחוטי מגיע ללא אנטנטת נוספות אלא רק הוא (יש מבצעים בחנויות שמצרפים עוד אנטנה)

ראוטר - 250 ש"ח + 2 אנטנות 200 ש"ח

סה"כ 450 ש"ח

אם תוכל לחבר לפחות אחד מהמחשבים קווית לראוטר תחסוך 100 ש"ח

אם לראוטר אין שרת מדפסות ולמדפסת אין יציאת רשת אז תוכל לשתף מדפסות בין המחשבים - במקרה כזה המחשב המסתף יהיה צריך להיות דלוק כשתדפיס

יתרון של ראוטר הוא אי תלות באיזה מחשב דולק וגם הוא פשוט יותר ובטוח יותר משיתוף אינטרנט דרך מחשב פעיל

2 אנטנות יתנו לך מצב של שיתוף רשת אד הוק (מספיק מדריכים בפורום) ותוכל גם לשתף מדפסות

הייתי לטעמי מוציא עוד קצת על הנוחות של הראוטר

פורסם
  • מחבר

ראוטר אלחוטי מגיע ללא אנטנטת נוספות אלא רק הוא (יש מבצעים בחנויות שמצרפים עוד אנטנה)

ראוטר - 250 ש"ח + 2 אנטנות 200 ש"ח

סה"כ 450 ש"ח

אם תוכל לחבר לפחות אחד מהמחשבים קווית לראוטר תחסוך 100 ש"ח

אם לראוטר אין שרת מדפסות ולמדפסת אין יציאת רשת אז תוכל לשתף מדפסות בין המחשבים - במקרה כזה המחשב המסתף יהיה צריך להיות דלוק כשתדפיס

יתרון של ראוטר הוא אי תלות באיזה מחשב דולק וגם הוא פשוט יותר ובטוח יותר משיתוף אינטרנט דרך מחשב פעיל

2 אנטנות יתנו לך מצב של שיתוף רשת אד הוק (מספיק מדריכים בפורום) ותוכל גם לשתף מדפסות

הייתי לטעמי מוציא עוד קצת על הנוחות של הראוטר

אני גם ככה אשאיר מחשב אחד דולק כל הזמן. מקסימום, אם נרצה להדפיס משהו אז נדליק את השרת ונדפיס ממנו. לא קריטי. העיקר הוא שכאשר השרת תפוס ע"י מישהו, אז האדם השני יוכל להדפיס, או לגלוש באינטרנט.

הכי זול זה יוצא לי אם כך, 200 שח. 100X2 כרטיסי רשת אלחוטיים וזהו! לדעתי זה הכי טוב. 2 סטודנטים.

פורסם

כן,

היה לי כך בעבר עם המחשב הנייד והנייח בבית - בסוף עשה לי בעיות ועברתי לראוטר

אבל בעקרון זה אפשרי - שיתוף קבצים מדפסות ואינטרנט

פורסם
  • מחבר

כן,

היה לי כך בעבר עם המחשב הנייד והנייח בבית - בסוף עשה לי בעיות ועברתי לראוטר

אבל בעקרון זה אפשרי - שיתוף קבצים מדפסות ואינטרנט

הדגם הספציפי הזה עשה בעיות?

פורסם

לא - עם זה השתמשתי עד לא מזמן שהזמנתי את הכבלים להעתיק את הנקודה ליד המחשב הנייח

הרבה יותר טוב משל 3COM

פורסם
  • מחבר

לא - עם זה השתמשתי עד לא מזמן שהזמנתי את הכבלים להעתיק את הנקודה ליד המחשב הנייח

הרבה יותר טוב משל 3COM

אהה. סבבה. תודה.

פורסם

דבר ראשון, מיותר לצטט תגובה של מישהו שנמצאת בדיוק מעליך וזה גם מנוגד לחוקי הפורום במקרה, נסה להפסיק את ההרגל המגונה הזה בבקשה :silly:

דבר שני, בדיוק השבוע קניתי לעצמי כרטיס USB דומה של אדימקס (אותו אחד, רק 8 בסוף, דור אחד חדש יותר כלומר)

למטרת רשת בין הנייח שלי לנייד שלי, עובד נהדר בינתיים (לקח 2 דקות להגדיר את העסק, כולל הכל)

הבנתי שלך יש 3 מחשבים שאתה רוצה לרשת בצורה הזו

במקרה הזה, אתה פשוט מגדיר אחד מהם כ AP דרך התוכנה של הכרטיס האלחוטי

והשניים האחרים מתחברים אליו, אין בעיה ליצור שיתופים של קבצים ומדפסות.

בכל אופן, אם היו לי 3 מחשבים כמוך, הייתי כבר קונה נתב, הרבה יותר מסודר ונוח.

וזו ההמלצה שלי בשבילך (לקנות נתב אלחוטי)

פורסם

האם כרטיס רשת אלחוטי יכול לשמש כAP כאשר משנים את ההגדרות בתוכנה??

חשבתי שהוא יכול לשמש רק ל AD HOCK....

פורסם

מסתבר שכן... לפחות ב EW-7318Ug שקניתי זה אפשרי

קליק ימני על ה UTILITY , בוחרים ב SWITCH TO AP MODE, והופ... רק להגדיר SSID וערוץ, apply קטן ונגמר הסיפור.

גם המחשב הנייד מזהה את הרשת הזו כ AP ולא כ computer to computer כמו שאמור להיות ב AD-HOC.

מה שכן, מבחינת אבטחת רשת ראיתי שיש שם רק MAC CONTROL, בלי הצפנות למיניהן

אבל אולי לא חפרתי מספיק עמוק, אני אעבור על זה בערב ואחפש אולי במקרה יש גם הצפנה...

עריכה : התחברתי הביתה לבדוק, יש הצפנה, WPA כמו שצריך... :) אני אעלה אולי סקרינשוטים בערב.

פורסם
  • מחבר

אני רוצה לחבר רק 2 מחשבים.

איפה קנית את הדגם החדש יותר? האם יש הבדל? נכנסתי לאתר החברה ולא ראיתי שום הבדל.

מה זה בכלל AP?

ומה זה AD HOC?

ומה זאת אומרת "רק להגדיר SSID וערוץ"?

פורסם

אתה צריך להתעדכן קצת על איך רשת אלחוטית עובדת.

אני מציע קצת חיפושים בגוגל וכאן בפורום שיענו לך על כל השאלות הנ"ל.

אלה הדברים הכי בסיסיים שאתה צריך להכיר כשאתה מתכנן להקים רשת אלחוטית.

פורסם
  • מחבר

אתה צריך להתעדכן קצת על איך רשת אלחוטית עובדת.

אני מציע קצת חיפושים בגוגל וכאן בפורום שיענו לך על כל השאלות הנ"ל.

אלה הדברים הכי בסיסיים שאתה צריך להכיר כשאתה מתכנן להקים רשת אלחוטית.

חיפשתי בגוגל, והבנתי ש SSID זה שם הרשת שAd-hock זה חיבור שני מחשבים ברשת ללא ראוטר.. הבנתי שAP זו נקדת גישה אבל לא הבנתי מה הטעם בה? ביחוד אם יש לי רק 2 מחשבים. ולא הבנתי מה הכוונה להגדיר ערוץ.

ומה זה WPA, כלומר איך הוא עובד? ומה זה WPA2? הבנתי שהוא יותר טוב.

פורסם

WPA זה אבטחה של הרשת - אחרי שאתה מגדיר, זה רץ אוטומטית

פורסם
  • מחבר

יש אפילו אפשרות לעבוד עם ההתקן הזה ב WPA2.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים