פורסם 2007 במרץ 518 שנים PULSE: SETB P1.0 MOV R7,#8H D: DJNZ R7,D CLR P1.0 RETהאם רוחב הפולס הינו: 19 מיקרו שניות ?החשבתי Cycle אחד עבור SETB, עוד אחד עבור MOV ועוד 8X2=16 עבור לולאת DJNZ, ועוד אחד עבור ה- CLR.יוצא 19 Cycles ואז התדר הינו תדר השעון לחלק ל- 12 ויוצא לי 1 MHz , ואני עושה 1 חלקי 1 מגה ומכפיל ב- 19.האם החישוב נכון ?
פורסם 2007 במרץ 518 שנים מה עם הRET? הוא שתי מחזורי מכונה כך שיוצא 21 מחזורי מכונה..כבר אמרתי לך איך לחשב את זמן ההשהיה מס' מחזורי מכונה * 12 T=--------------------- F אם תדר השעון הוא 12MHZ אז תכפיל ב24 במקום ב12.
פורסם 2007 במרץ 518 שנים מחבר אני חושב שאת ה- RET לא צריך לחשב כי הוא לא קובע את רוחב הפולס לא ?אני בספק אם ה- SETB גם קובע את רוחבו כי זו רק ההוראה להתחיל ... זה מין פרדוקס...אבל לגבי ה- RET אני חושב שכן לא ?
פורסם 2007 במרץ 518 שנים אני לא יכול להגיד לך ב100% שצריך להכליל גם את מחזורי המכונה של הRET והSETB,אני כמעט בטוח שכן צריך.באמת אני צריך לברר את זה..
פורסם 2007 במרץ 518 שנים מחבר כדאי לך לקיים התיעצות מסנג'ר לגבי זה לא? גם לך יש מחר מבחן ינעל הרפורמה... אם הייתי יודע שזה מה שיצא ברפורמה אז הייתי נבחן בה תאמין לי....
פורסם 2007 במרץ 518 שנים המבחן באסמבלי שבוע הבא.. אפחד שאני מכיר לא יידע,בחומר הזה עשינו רק שאלה אחת או שתיים ולא היה בהם RET או SETB אני מנסה לחפש בגוגל..
פורסם 2007 במרץ 518 שנים לא נראה לי שצריך להחשיב את ה setb . אני לא כלכך מבין ב 8086 ודומיו אם ret הוא רק חזרה מפונקציה הוא לא נחשב. הסיבה לכך שה הsetb לא נחשב היא בגלל שהפולס מתחיל בזמן ביצוע ה setb או אחריו והפולס נגמר ב clr או אחריו . מקרה הכי פשוט זה לקרוא לCLR מיד אחרי SETB והנה מה שיקרה: setb clr ____ ____ |____| |____| | ______________| |_________הפולס שמתקבל הוא שעון אחד . זה לא ממש משנה כמה פקודות תשים באמצע תמיד יצא לך פולס קצר בשעון אחד.אם אתה יודע שה setb וclr מתבצעים פיזית באותה נקודה בזמן ביחס לשעון אז לא נראה לי שתהיה לך וריציה ורוחב הפולס שלך יהיה 18*1/12 מיקרו-שניות.
פורסם 2007 במרץ 518 שנים מחבר לא מחשיבים את ה- SETB ,ואת ה- RET לדעתי...מדוע לא את ה- SETB ואת ה- CLR : כי כאשר אתה עושה SETB אז הפולס "מתכונן", והוא מתחיל לאחר תום פקודת הפולסוה- CLR "מעיף" ל- "0" רק כאשר הוא מסיים פעולתו ולכן CLR כן נחשב ! לדעתי...RET זו רק חזרה לאחר שסיימנו להתעסק עם הפולס כבר אז נראה לי שהוא בטוח לא קשור...תקן אותי אם אני טועה....
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.