עבור לתוכן

דיון משתמשים אודות כדאיות כרטיסי סידרה 8 מול כרטיסים קיימים

Featured Replies

פורסם

לינק שבור.

ב 1000 ש"ח הכרטיס המתבקש הוא 8600GTS שברמה של 1950PRO כמעט, וחבל להפסיד תמיכה ב DX10

• תגובות 239
  • צפיות 20k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

גם אני הייתי מהמתכננים לרכוש 8800GTS 640

בסופו של דבר בחרתי ב7950GT KO SUPERCLOCKED 512 EVGAשעלה לי 1000 ש"ח

ואני מאוד מאוד מרוצה ממנו, הרבה יותר מרוצה ממי שרכש אותו ב1800 וב1500

גם ככה אין משחקים בDX10 ובעוד ארבעה חמישה חודשים כבר נראה את ה9800 באותם מחירים.

ובעודף שנשאר לי צ'יפרתי את עצמי גם ב8600GT EXTREME וBT VX ועוד נשאר לי עודף.

פורסם

??? ??? ???

למה שני כרטיסי מסך?

פורסם

??? ??? ???

למה שני כרטיסי מסך?

שני מחשבים וHTPC בדרך.

פורסם

תתחדש ;D ואל תשכח לעדכן את מפרט המחשב שלך :xyxthumbs:

פורסם

אני חושב שכדי לחלק את הבחירה לשני חלקים

אלה שקנו מחשב בחצי שנה אחרונה ..עם כרטיס מסך בסביבות 7600 ..אין סיבה לשדרג לפחות לחצי שנה הקרובה

אלה שלא קנו הקפיצה הזולה ביותר זה באמת DX10

לאלה שיש להם מחשב ישן יותר זה כבר תלוי עד כמה הוא ישן ...

אני בכול אופן מחכה בכלל למשחקים שיופיעו כי ממש אין סיבה לעשות את זה ...ברגע שהיה משחקים שווים אני בטוח שמחיר הכרטסים ירד דרסטית

פורסם

תודה רבה, אני אעדכן ברגע שיתייצבו המפרטים. בכל אופן ברגע זה כאן אני כותב מהP4 עם המפרט הישן (זאת המכונה שתהפוך לHTPC אחרי שינוי לוח)

חוץ מזה עם שניים נהנים כפליים ועם שלושה זאת בטח לא אותה ההרגשה. (ככה לפחות מישהי אמרה לי).

וחזרה לענייננו,

אני יודע שהרבה ירימו גבה על זה שבחרתי ב 512 7950 כשיכולתי להוסיף עוד 500 ולקחת למשל 8800GTS 320

אז ברור שאם לא הייתי משיג את ה7950 במחיר הזה (כיום אפשר להשיג ב1290) כנראה שהייתי נאלץ להסתפק ב8600GTS (שפחות או יותר מקביל לו בביצועים

מינוס הBANDWIDTH) רק שבגלל שנראה לי שמדובר במחירים מופקעים עבור GTS8600 שהוא בעיקרו אותו כרטיס סופר אוברקלוקד עם קירור חזק יותר שעולה קרוב לפי שניים מה8600GT. כך שמדובר בכרטיס שהוא בבסיס 590/1800 לעומת 675/2000 שהרבה יותר קשה לעשות לו המהרה.

בכל מקרה מבחינת רמת מוצר ובנ'צים ה7950 עולה על שניהם (חוץ מעניין הDX10 שגם ככה אינו אקטואלי לגביי) (הבעיה שהוא מצריך ספק יקר יותר וחיבור שש פינים). בכלל יש לי טרוניות על מירוץ הבנ'צים המטורף בכרטיסי המסך לשוק הגבוה לאחרונה.

במשך כמה שנים עבדתי (טכנית) עם GF MX440 64MB (הספיק לי יופי לעריכה ועיבוד תמונות ולצפייה בסרטים על מסך 19) כרטיס משנת 2002

אחרי זה בגלל הצורך בזכרון ובמשחקים שדרגתי אותו לFX5500 256 (שכמעבד אינו הרבה יותר חזק) אבל העלייה בFPS במשחקים היתה דרמטית וגם מידות העומס שהוא הוריד מהמעבד האריכו את חיי המחשב הישן (שבמצטבר עלה מעל 7000 ש"ח - וזה עוד אחרי שמערכת פנטיום 3 ב11000 נשרפה לי ממכת ברק בסוף שנת 2002). אני חייב להגיד שבמשחקי רשת הP4 הישן עם ה5500 מחזיק עדיין יופי בהשוואה למערכות C2D E6300 עם 7300 ואפילו כמה עם 7600.

פשוט החסרונות שאין לו מולטי-טסקינג, ושאין מה לשדרג S478 וחבל על כל שקל שאני מכניס שם.

כל המירוץ המטורף הזה שמנפיק לנו סדרת כרטיסים חדשה בנובמבר כל שנה גרם לי לתהות באמת.

באמצע שנה שעברה הזלתי ריר על ה7800GX (ואני מניח שרבים אחרים גם) עד שאזרתי אומץ לרכוש אותו כבר יצא הX1950 ובאוקטובר הוציאה NVIDIA את כרטיסי ה7950 במחירים מטורפים. רק בשביל שחודש אחר-כך כל מי שרכש אותם יאכל את הלב עם ה8800.

כך שבסופו של דבר, המירוץ הזה הוא בלתי נגמר, וכל משתמש שפוי צריך לעצור ולבחון כמה מהביצועים העודפים על הנייר הוא באמת יצרוך ובכלל מסוגל לצרוך.

(SLI אינה אופציה כלכלית כדאית וגם לא טכנולוגית בעצם - כל עוד היצרניות לא ייצרו לנו כדאיות כזאת לאורך זמן כמוטיבציה לרכישת צמדי כרטיסים שיעלו לנו פחות מכרטיס פרימיום אחד ויתנו לפחות אותם ביצועים עם לא יותר).

אני מודה, אני לא רואה הבדלים מורגשים בעין בין 7950 ל8800GTS (ההבדלים בFPS הם לא כאלה שהעין שלנו רגישה אליהם) (בין ה7950 ל8600 יש הבדל מהירות ברור ל7950 כנראה בגלל רוחב פס הזכרון ובגלל ה256 ביט לעומת 128). משחקי DX10 גם ככה אין, ואני עדיין עם XP.

המחשבה היתה שאם גם ככה באוקטובר-נובמבר תצא סדרה 9 עם מעבד מפלצתי כמו שמתגלה עכשיו. שבכלל אפשר לדלג על סדרה 8. אם אורך חיי כרטיס איכותי

הם בערך שנתיים עד השדרוג הבא. השדרוגים הם בדרך כלל בקפיצה על דור. ז"א שהכרטיס האיכותי הבא שלי יהיה 9800 או משהו ברמה הזאת. (שמן הסתם יעלה כמו ה8800 כיום). הפך למעשה את הרכישה של 8800 למשהו מיותר לחלוטין עבורי.

השיקול הוא, בשדרוג הבא, המערכת החזקה תקבל את הסדרה 9, המערכת השנייה תקבל את ה7950 והשלישית את ה8600 (או להפך ותחליף את ה5500). מה שמבטיח סדרת שידרוגים הגיונית וגם ניצול יחסית של ההשקעה המצטברת בכל הכרטיסים האלה.

נקודה נוספת, עם הפיצול הזה (שעלותו היא בסה"כ כמו כרטיס 8800GTS 640 אחד) אני מרוויח הפרדה מוחלטת של מחשבי המשחקים/פרוייקטים למחשב המדיה וההורדות. יותר מהירות פר יישום גרפי ויותר גמישות בכל דבר שאני עושה. (אז נכון שיש עלויות נוספות כמו מארזים ומסכים, אבל מאחר שמדובר ברוב המקרים בשדרוגים שבכל מקרה משאירים לנו חומרה עודפת, כך לפחות יש תועלת בשימוש מעשי בה).

נקודה נוספת, בכרטיסים הנמוכים, דוגמת ה5500, 6200, 7300 בגדול, המוצרים האלה לא התקדמו הרבה מאז ימי ה4TI ואפילו מימי GF2!

אם תשוו טוב את המפרטים של הכרטיסים האלה בכל הדורות, תראו שהקפיצות הטכנולוגיות הן מאוד קטנות ולמען האמת ברוב המקרים בלתי מורגשות.

כך שברור שאני לא אשדרג את ה5500 כל עוד אני יכול לעבוד עם AGP ב8500 או בסדרה נמוכה יותר כשכל מה שהמחשב הזה עושה הוא הורדות, DVD והשמעת MP3. (וזה כרטיס שעדיין סוחב משחקי אונליין, אני מניח שהרבה יצחקו עלי אבל זאת עובדה). מצריך פחות קירור, ושאר רכיבים זולים יותר.

כך שבכרטיסים התקציביים, נראה לי מיותר לחלוטין לרדוף אחרי המעבד החדיש יותר כאשר גם ככה החברות מגבילות את הכרטיסים כך שלא יתנו יותר ממה שבאמת הם אמורים לתת במדרגת המחיר הזאת. כך שאם מישהו מתלבט בין 7600GS ל7300GT ואפילו GS הייתי ממליץ לחסוך וללכת על הזול יותר ולשדרג אותו אחרי שנתיים לפחות. וכך נראה לי הכי הגיוני גם בכרטיסים היקרים, עם התזמון הנכון.

אני מודה, אילו לא הייתי בוחר ב7950 בכל זאת, לא הייתי יכול לכתוב כאן את כל זה, למעשה הייתי גאה ב8800GTS 640 שלי שהייתי משלם עליו 2300 ש''ח

והייתי נאבק עם דסקטופ מלא יישומים כבדים, איטיות, ועומס 100 אחוז על המעבד (איזה שלא יהיה, במשך 24 שעות ביממה). ובחיים לא הייתי יודע איזה נוח ולא רק חסכוני הפיצול הזה.

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אז רגע, יש לי מסך 1440X900. אז מה יותר משתלם לי 1950XT או 8800GTS 320?

פורסם

8800GTS320 יהיה נהדר בשבילך.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

מה עדיף לקנות 8600 GT או 2600 XT??או כרטיסים של הדור הקודם באותו מחיר??

תודה

פורסם

8800GTS 320MB - מתחת לכרטיס הזה, הכרטיסים לא שווים כלום.

פורסם

מה עדיף לקנות 8600 GT או 2600 XT??או כרטיסים של הדור הקודם באותו מחיר??

אחים שלי בב'שה עזרה בשאלה הזו!

אין לי תקציב ל8800 אני צריך לחסוך גם לשיעורי נהיגה...

תודה

פורסם

עדיף X1950PRO, הוא עולה 835 ש"ח בנועה עכשיו, משתלם מאד.

פורסם

מה עדיף? ASUS EN8600GT SILENT או ASUS EAX1950PRO? בפנדה ה X1950 מתומחר ב 1092 ש"ח (נעגל ל 1100) ו ה 8600GT מתומחר 925.

אני חושב שה 8600 עדיף בגלל שהוא שקט יותר והוא מקרר יותר טוב אבל מה אתם חושבים?

פורסם

ה1950PRO עדיף יותר אם מדובר במשחקים כמובן.

מה שכן אתה יכול למצוא את הכרטיסים במחירים הרבה יותר זולים יחסית לאלו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים