עבור לתוכן

בעיה בחיבור ראוטר

Featured Replies

פורסם

קניתי היום ראוטר WRT54GL בשביל רשת אלחוטית בין שני מחשבים.

מחשב אחד אני מחבר דרך כרטיס רשת אלחוטי ואת המחשב השני בצורה קווית.

עכשיו יש לי אינטרנט בכבלים ללא חייגן עם מודם של מוטורולה שמחובר למחשב דרך USB ויש לי גם כרטיס רשת 10/100 מובנה בלוח אם.

עם הראוטר הגיע כבל רשת אחד שאותו אני לא יודע לאן לחבר ...

אני לא יודע לאן הכבלים צריכים להיות מחוברים..

כמו שאמרתי האינטרנט שלי הוא על USB ובמודם עצמו יש גם חיבור לכבל רשת, זאת אומרת שיש לי שתי אפשרויות לחבר כבל רשת, אחד למחשב או אחד למודם אבל ניסיתי לחבר את הראוטר לשניהם וזה לא עובד ..

יש מצב חסר לי כבל רשת אחד ?

ואם מישהו יוכל לעשות לי קצת סדר בבלאגן מה מחברים למה .. והאם אני יכול להשאיר את המודם מחובר ב-USB ?

תודה מראש ..

פורסם

קרא את כל מה שכתבתי כאן

במידה ומשהו לא ברור לך, אתה מוזמן לשאול כאן.

בקשר לכבל ה USB - נתק אותו ושים אותו במגירה, אתה לא משתמש בו יותר מעכשיו, רק כבלי רשת, וזהו.

פורסם
  • מחבר

סבבה, תודה רבה הסתדרתי ! באמת היה חסר לי כבל ... אבל עכשיו אני רוצה לדעת איך אני מנהל את הרשת שלי ?

איך אני שם סיסמאות וכל זה ?

פורסם

תנסה להיות יותר מפורט בשאלות שלך

לא כ"כ הבנתי למה אתה מתכוון

אם אתה מתכוון להצפנת רשת אלחוטית, זה מאוד פשוט - יש לך אפשרויות ניהול בממשק של הראוטר שלך

יש בנוסף ת'רד דביק (סטיקי) בראש הפורום הזה, שמסביר על אבטחת רשת אלחוטית

ובאופן כללי, יש לך כאן המון מידע בסטיקים שיש בראש הפורום, ועם שימוש בכלי ה"חיפוש" בפורום

תוכל למצוא בערך תשובה לכל שאלה שתצליח לחשוב עליה :silly:

(כמובן שעדיין, אם משהו לא ברור במה שקראת, אתה יותר ממוזמן להמשיך ולשאול)

בהצלחה, ותתחדש על הרשת הביתית שלך.

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון תודה ..

דבר שני אני לא יודע איך אני נכנס לאפשרויות ניהול ... אחרי שהתקנתי את הרשת בעזרת הדיסק שבא עם הראוטר לא התווסף לי שום אייקון לשולחן עבודה או לתפריט התחל או למקום מסוים ..

אני לא יכול לנהל את הרשת בינתיים ...

פורסם

אז כנראה לא קראת את הלינק הראשון שהבאתי לך לעומק... לך על זה.

פורסם
  • מחבר

או קיי הסתדרתי .. שוב תודה !

עכשיו כמה שאלות כלליות כי אני ממש לא מבין כלום בנושא ..

1) סיסמא אחת בשיטת WPA מספיקה לאבטחת רשת או שנדרש עוד משהו ?

2) מכיוון והראוטר אצלי בחדר, איך אני מבטל את האלחוטיות שלו ? נגיד וכיביתי את המחשב השני כי אחותי הולכת לישון מוקדם ואני עכשיו רק עם המחשב שלי ואני לא רוצה שהראוטר יפלוט קרינה אז מה אני צריך לעשות ?

3) כשהראוטר מנותק מכל הכבלים הוא לא פולט קרינה נכון ?

4) שמתי לב שעכשיו אני לא יכול לראות מה האייפי המקורי שלי .. אני יכול לראות רק את האייפי של הרשת. האם זה יפגע במשחקי רשת שפועלים בשיטת DIRECT IP כמו למשל פיפא ?

5) האם בזמן שאחד המחשבים מכובה עדיין תהיה איטיות מסוימת בגלישה במחשב השני ? או שהגלישה (או ההורדה) תהיה על כל הרוחב פס ?

זהו בינתיים, תודה מראש ולילה טוב !

פורסם

1. כן.

2. האמת היא שאני לא בטוח לגבי לינקסיסGL, אם יש לו אפשרות לביטול האלחוט , חפש בממשק שלו תחת WIRELESS, אולי יש אולי אין.

מקסימום אם אין וזה נורא מטריד אותך שיש קרינה (למרות ששוב, זה לא אמור להטריד אותך בכלל) אז תבריג את האנטנה שלו החוצה.

3. כשהראוטר מכובה, הוא לא פולט קרינה, אם ניתקת אותו מהחשמל > הוא מכובה > לכן לא יפלוט קרינה...

לכן זה הכבל היחיד שקשור בקטע הזה, כבל החשמל.

4. נכון, המחשב יראה לך את האייפי שהוא מקבל, הוא מקבל אייפי מהראוטר , לכן זה האייפי שתראה, זה של הרשת הפנימית

כדי לראות את האייפי החיצוני שלך, אתה יכול - להכנס לממשק הראוטר ללשונית STATUS, ושם יהיה רשום לך ה IP האינטרנטי שלך

או שאתה יכול להכנס לאתרים כמו whatismyip.com או כל אתר דומה אחר, ולראות אותו שם.

עכשיו, בקשר למשחקים (למשל פיפא) ותוכנות (למשל אימיול) :

עכשיו כשיש לך נתב, תקשורת שמגיעה מבחוץ (מהאינטרנט) ומכוונת אל כתובת ה IP שלך (זו החיצונית, האינטרנטית)

תגיע קודם כל אל הנתב שלך, שלא יודע לאן להעביר אותה (לאיזה מחשב ברשת הפנימית)

לכן אתה תצטרך להפנות ("לפתוח") פורטים בנתב שלך.

פורטים הם יציאות תקשורת וירטואליות, שנועדו לעזור למחשבים ולמכשירים לקיים הרבה מאוד "צינורות" תקשורת במקביל.

(כלומר לגלוש, לקבל דואר אלקטרוני, לדבר במסנג'ר ועוד ועוד פעיליות תקשורת, במקביל על חיבור אחד)

אתה יכול לחשוב עליהם כמו על דלתות , תקשורת שמגיעה ונכנסת בדלת מס' 80 מיועדת לדפדפן שלך וככה אתה גולש

הדפדפן "מאזין" רק לתקשורת שנכנסת דרך פורט 80 לצורך הדוגמא (במציאות הוא מאזין לעוד כמה וכמה, אבל לא משנה לצורך ההסבר)

תקשורת שנכנסת דרך דלת מס' 110 מיועדת לתוכנת הדואר האלקטרוני שלך למשל אווטלוק אקספרס.

וכך הלאה, יש עשרות אלפי פורטים.

אז כמו שאמרנו, התקשורת מגיעה לנתב שלך בפורט מסויים, והנתב לא יודע לאיזה מחשב להפנות את התקשורת

אתה צריך לקבוע לנתב שתקשורת שמגיעה בפורטים שהאימיול במחשב א' מאזין עליהם > תופנה למחשב א'

(לכתובת ה IP הפנימית של מחשב א')

אתה צריך לקבוע לנתב שתקשורת שמגיעה בפורטים שמשחק הפיפא במחשב ב' מאזין עליהם > תופנה למחשב ב'.

(לכתובת ה IP הפנימית של מחשב ב')

וכו' וכו'

את הפניית הפורטים עושים כמובן דרך הממשק של הנתב

בשביל לדעת איך עושים זאת בדיוק בנתב שלך, אתה מוזמן להיעזר באתר portforward.com

(קרא בעיון את ההוראות, ואל תשכח לקבוע למחשבים שאליהם אתה מפנה פורטים, את הכתובת הפנימית כקבועה, יש שם הסבר גם על הנושא הזה)

5. רוחב הפס מתחלק לפי דרישה.

כלומר גם כששני המחשבים דלוקים, אם במחשב א' (שדלוק) לא רץ אימיול ולא גולשים בו ואין בו שימוש ברוחב פס

אז מחשב ב' תיאורטית אמור לקבל את כל רוחב הפס.

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

אוקיי עזרת לי מאוד ! תודה רבה

ועוד שאלה שצצה לי היום ... אם יש לי רשת אני יכול לראות את המחשב השני דרך המחשב שלי ? כאילו אני יוכל להעביר קבצים וכאלה ממחשב אחד לאחר ?

כי אני לא רואה שום אופציה כזאת ..

פורסם

כמובן, זה נקרא שיתוף קבצים ומדפסות

יש בסטיקי הראשי קישור לת'רד עם הרבה מידע על הנושא.

פורסם
  • מחבר

אם אני אבריג החוצה אנטנה אחת מהראוטר, כשהוא עובד, והקליטה עדיין תהיה טובה אצל המחשב השני, אז אני אוכל לעבוד עם אנטנה אחת ובכך להפחית את הקרינה ?

פורסם

אני לא חושב, אבל שוב, אין לך מה להיות מודאג מקרינה של ראוטר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים