עבור לתוכן

USB או חיבור רגיל ?! מה עדיף

Featured Replies

פורסם

רציתי לדעת למה USB עדיף על חיבור פרללי רגיל (כמו של מדפסת לדו')

ואם יש לי

גם עכבר, סורק ומדפסת שכולם USB (ובלוח האם שלי יש רק 2 כניסות USB) איזה מהמכשירים הנ"ל

כדי להשאיר מחוברים ל - USB ?!

פורסם

אני חושב עדיף להעביר את העכבר מה USB ל2 PS או לסיריאלי. זה סתם תופס מקום ואין שום תועלת.

פורסם

עכבר תעביר לPS/2

מדפסת וסורק תשאיר על USB.

אגב, צריכים היו לבא לך עם הלוח כבלים נוספים לחיבור של שתי יציאות USB נוספות. אני חושב, אני לא יודע איך זה עם לוחות של ג'יגה בייט.

פורסם

רציתי לדעת למה USB עדיף על חיבור פרללי רגיל (כמו של מדפסת לדו')

ואם יש לי

גם עכבר, סורק ומדפסת שכולם USB (ובלוח האם שלי יש רק 2 כניסות USB) איזה מהמכשירים הנ"ל

כדי להשאיר מחוברים ל - USB ?!

יתרונות של USB :

1.HOT SWAPPABLE- כלומר, ניתן לנתק ולחבר התקנים בלי בעיה כשהם והמחשב דולקים. Plug & Play מושלם במקרה זה ולרוב גם לא צריכים איתחול כדי שההתקן שחובר יתחיל לפעול

2.נפטרים מהתקני ה-LEGACY הישנים (אותם התקנים שירשו את התכונות שלהם ממחשב ה-PC הראשון של IBM.!).

בקרי ה-USB תופסים רק IRQ אחד ועליהם מתלבשים כל הרכיבים שאתה מתקין- כלומר, המדפסת, הסורק, העכבר,מקלדת ומצלמת רשת-כולם חולקים IRQ אחד שבד"כ זה טוב כי למחשב נשארים הרבה יותר משאבים פנוים (נסה לבטל את הסריאל, הפרלל והפלופי בביוס ותראה פתאום כמה IRQ פנויים יש לך). אני עוד לא נתקלתי במצב שהדפסה במדפסת USB גורמת למקלדת או לעכבר לא לפעול בגלל שיתוף משאבים. לעומת זאת נראה לי שלא ניתן לסרוק ולהדפיס בו זמנית (אבל מי צריך את זה בעצם)

3.מהירות של ה-USB . היא לא יתרון ולא חיסרון. היא פשוט בסדר אבל לא יותר מזה.

התקן החדש-USB 2.0 כבר יהיה בעל מהירות מכובדת של כמה מאות MBPS ואז נראה מצלמות רשת,סורקים ומדפסות מהירים יותר.

או שתוסיף HUB (או כרטיס PCI שהוא בקר USB) כדי לחבר עוד התקנים או שתחבר את העכבר ל-PS/2 ואת המדפסת+סורק חבר ל-USB (וכדאי שתבטל ב-BIOS את ההתקנים המיותרים)

פורסם
  • מחבר

ווואלה נכון !!

תודה שהזכרת לי !! איזה יופי...

אני אחבר אותם ....

אז אם אני מחבר להשתמש בכולם בתור USB ?!

פורסם

ווואלה נכון !!

תודה שהזכרת לי !! איזה יופי...

אני אחבר אותם ....

אז אם אני מחבר להשתמש בכולם בתור USB ?!

איך שנח לך, כשאתה לא מחבר עכבר PS/2 ומדפסת לLPT ולא משתמש ביציאות הסריאליות, אתה יכול לחסוך IRQים ע"י זה שתעשה להם Disable. היתרון של הUSB זה שהוא תופס IRQ אחד, ואתה יכול לחבר אליו לפחות ארבעה התקנים בצורה לא יקרה בכלל, ואפילו יותר אם אתה קונה HUB. עד כמה שאני זוכר אין לך מערכת עם הרבה כרטיסים שיש לה בעיות IRQ, לכן אתה יכול לחבר את העכבר לPS/2.

אם הדבר כרוך בקניית מעביר אז תוותר על זה ופשוט תחבר אותו לUSB.

פורסם

אפשר לשרשר בעזרת HUBS עד 127 התקנים על כל USB PORT !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים