עבור לתוכן

האם כדאי להוסיף פלטיה למערכת קירור מים שבמפרט ?

Featured Replies

פורסם

אתם טענתם שהספק לא יחזיק בגלל הנצילות מהקיר ואין קשר לעניין.

אכן זה מעט גבולי ואני לא הייתי מסתכן. אם אפשר למצוא פלטייה בכיוון ה-156W אולי כדאי לנסות, או פשוט ללכת על ספק חזק יותר.

רוב הסיכויים שאם הספק לא יעמוד בזה הוא יכבה וזהו. HEC אומנם לא החברה הכי איכותית בתחום, אך יש להם אמינות מסויימת.

• תגובות 35
  • צפיות 1.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אתם טענתם שהספק לא יחזיק בגלל הנצילות מהקיר ואין קשר לעניין.

חס וחלילה.. או שאני מסביר את עצמי ממש גרוע :P

אכן זה מעט גבולי ואני לא הייתי מסתכן. אם אפשר למצוא פלטייה בכיוון ה-156W אולי כדאי לנסות, או פשוט ללכת על ספק חזק יותר.

156W זה כבר לא יעיל כל כך.. ספק חדש זה עוד כסף.

רוב הסיכויים שאם הספק לא יעמוד בזה הוא יכבה וזהו. HEC אומנם לא החברה הכי איכותית בתחום, אך יש להם אמינות מסויימת.

ומה קורה כשאין חשמל בפלטיה ? סתם פיסת נחושת שמרחיקה את הבלוק קירור מים מהמעבד.

וזה יכול להיסתיים לא טוב אם לא מוגדרת טמפ' כיבוי למשל..

פורסם

156W זה אכן גבולי. אבל זאת החלטה שלו אם זה כדאי ולא שלנו.

ומה קורה כשאין חשמל בפלטיה ? סתם פיסת נחושת שמרחיקה את הבלוק קירור מים מהמעבד.

וזה יכול להיסתיים לא טוב אם לא מוגדרת טמפ' כיבוי למשל..

אני לוקח בחשבון שמי שברשותו מערכת כזאת מספיק מנוסה כדי לסגור את הפינה הזאת.

פורסם
  • מחבר

ברור שהאפשרות הזאת היא בסיסית אבל אני לא רוצה מראש להכניס ראש בריא למיטה חולה, אני לא אכניס למארז שלי משהו שאני לא סומך עליו במאה אחוז.

אתם זוכרים שה-HEC הוא אך ורק לפלטיה נכון? לא יהיה לו עוד שימוש...

סליחה על הבורות, אבל מה זה COMBINED POWER בספק כוח?

וטמפ' במאמץ כרגע עומדת על סביבות ה-35-37 מעלות (טמפ' חדר בסביבות ה18-19 מעלות).

פורסם

COMBINED POWER אומר הספק משולב של כמה ריילים.

בעבר היתיחסו לזה עבור ההספק המקסימלי שיכול לצאת מה 3.3V ו 5V ביחד וככה זה עדיין באתר של האק.

היום זה מתיחס בעיקר להספק המקסימלי שיכול לצאת מכמה רילים של 12V. למשל לליברטי 400W יש שני ריילים (של 12V) של 20A, אבל הוא לא יכול להוציא מכל אחד מהם 20A הוא יכול להוציא 30A סה"כ. זה הCOMBINED POWER שלו על ה 12V.

פלטיה לוקחת חשמל רק מה 12V ככה שלא מעניין אותך מה ה COMBINED POWER של ה 3.3 ו5.

והיות ולהק יש רק מסילה אחד של 12V ובה יש רק 15A לא תוכל להפעיל עליו פלטיה שגבוה מ 156W (אתה יכול 176W בעיקרון אבל זה לא מומלץ כי זה ממש בגבולות היכולת של הספק)

פורסם

אכן מבחינתך רק 156W היא אופצייה, ועם המעבד שלך ככל שתעלה באוברקלוק(ולכן בפליטת החום) הפלטייה הזאת תהיה פחות ופחות יעילה, אלא אם כן אתה מוכן להשקיע בספק עוד 100-150 ש"ח וגם בפלטייה חזקה יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים