עבור לתוכן

האם כדאי להוסיף פלטיה למערכת קירור מים שבמפרט ?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

חחחח לא מעוניין להגיע למינוס אלא להצמד לטמפ' החדר, ככה שקירור גז מממש לא לעניין.

טוב אני רואה מכל הדיון הזה שפלטיה זה ממש לא משהו, יותר מידי השקעה על פחות מידי ביצועים.

בקשר לספק זה לא אמור להיות כזה קריטי, מקסימום מצמידים לפלטיה איזה HEC ART 300W משלו וגמרנו...

אבל אם זה סתם סיפור אז אני יורד מזה, זה היה עניין קליל של "בעצם, למה לא?", לא נכנס לזה כבד מידי.

• תגובות 35
  • צפיות 1.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

שמח שהגעת למסקנה הנ"ל...

ואתה מדבר על הוספת עוד ספק כאילו יש לך כבר מקום במארז וכסף מיותר (גם אם זה 200+- שקל).

פורסם

פלטייה דווקא יכול להוות פתרון לא רע ביחסית מעט כסף(נוסף על מערכת המים כמובן), אך כדאי לקחת אותו בחשבון לפני שמיישמים מערכת קירור מים ולא אחרי.

עם מערכת קירור מים מתאימה ופלטייה טובה אין סיבה לא להגיע לאיזור ה0-10 מעלות עם המעבד.

פורסם
  • מחבר

יש לי HEC ART 300W בהולד מתחת למיטה, אין שום בעיה להקפיץ אותו פנימה...

בקשר למערכת קירור מתאימה לפלטיה, אני חושב שהדבר היחידי שלא מתאים אצלי זה הבלוק (וגם זה, רק בגלל שאתם אמרתם מקודם, לא שמעתי על זה לפני).

מה ת'ם אומרים?

אגב, כל המחשבה סביב הפלטיה בכלל באה לי מהסקירה על ה- freezone של coolit

פורסם

אם אני זוכר נכון, פלטייה זה עסק ממש זול ב-EBAY. קשה לי להעיד על התוצאות, אבל שווה לבדוק את זה. בכל מקרה, על פחות מפלטייה של 156W אין מה לדבר.

פורסם
  • מחבר

לא סיפור רציני, 245W עולה 150 שקל בFROZEN...

השאלה אם בכלל זה כדאי (ואם למערכת הנוכחית שלי בפרט)...

פורסם

אני בספק אם האק 300W יחזיק לך פלטיה של 245W..

ותחשוב על ההוצאה על הפלטיה 245W עם הנצילות הבינונית בקושי של ההאק (במידה והוא אכן יחזיק) .. אווו...

מה שכן זה כבר יתן טמפ' ממש טובות..

פורסם
  • מחבר

למה ש HEC ART 300W לא יחזיק?

פורסם

כי הוא חלש מדי?...

אפילו פלטיות איכותיות מאוד יתנו לך ניצולת של מקסימום 70%, מה שאומר שהן יצרכו 30% יותר מהערך שלהן. פלטייה של 245W תצרוך, במקרה הטוב, 320W.

פורסם

ספק ה-HEC נותן 300W לאחר ההמרה ל-DC. איבוד הניצולת הוא מהקיר, אז לא תהיה בעיה שהספק יחזיק.

אני דווקא חושב שזה יכול להיות בהחלט פתרון טוב בשבילך. כמה הטמפ' שאתה מקבל כרגע במאמץ?

פורסם

לא הבנתי את ההגיון בתגובה שלך.

האם זה אומר שאני יכול להשתמש במערכת של 500W על ספק של 400W?

פורסם

לא, זה אומר שהפלטייה שלו תקח 245W מתוך ה300W שהספק יכול לספק, אך ההספק מהקיר יהיה גדול מכך. ה245W הם ה-70%, ומחישוב קל ניתן לראות שמהקיר יישאבו 350W(ה100% שלנו).

אפקטיבית - הספק יידרש לספק רק 245W של מתח DC, וזה בסדר גמור.

פורסם

ספק ה-HEC נותן 300W לאחר ההמרה ל-DC. איבוד הניצולת הוא מהקיר, אז לא תהיה בעיה שהספק יחזיק.

הפלטיה לוקחת חשמל מה 12V.. אם יש ל האק הזה 250W על ה 12V אני דלי..

ומהקיר זה יהיה איזה 350W +...

פורסם

זה כמובן משהו שצריך לבדוק, אבל לא צריך להתייחס למה שזה ייקח מהקיר. במקרה הגרוע הוא יכול לקחת פלטייה מעט חלשה יותר, ואז זה בטוח יספיק.

למעשה הספק מקובל של פלטיות בטווח הזה הוא - 226W או 176W. אחת מהן (ואפילו שתיהן) יתאימו.

ובסחיבה של 245W זה ייקח מהקיר 350W בניצולת של 70%. ניצולת נמוכה יותר - זה ייקח יותר, ניצולת גבוהה יותר - פחות.

כל ההתעסקות שלכם עם הניצולת אינה במקום, כי זה לא קשור. כמובן שכמות האמפר ברייל ה12V הינה אקוטית לעניין זה.

פורסם

טוב.. ניגשתי למחשב הישן..(יש בו האק ART 300)..

15A.

180W.

גם פלטיה של 176W לא ההיתי שם עליו. 100% עבוד על ספק שכבר עשה את שלו ועוד כשפגיעה קטנה בהספקת המתח וביי ביי מעבד..

עיניין הנצילות מהקיר היא הרק הדגמה/הסברה לזה שזה לא מישתלם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים