עבור לתוכן

האם כדאי להוסיף פלטיה למערכת קירור מים שבמפרט ?

Featured Replies

פורסם

ואם כן, אז באיזה הספק.

• תגובות 35
  • צפיות 1.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

האמת זה לא ממש משנה (ברור שכן, אבל זאת לא הנקודה), אני מנסה לסחוט את המקסימום קירור שהמערכת הזאת יכולה לתת, חשבתי שפלטיה יכול להיות פתרון נחמד.

פורסם

בעיקרון זה שאלה די גדולה..

שכן תלוי מה התקציב ואם באמת שווה לך בשביל עוד 3-5+- מעלות להשקיע...

תפרט קצת תקציב/שימושים וכו..

פורסם
  • מחבר

אין תקציב ואין שימושים.

אני רוצה לנצל את המקסימום מהמערכת הקיימת (שכבר מורכבת ועובדת), וחשבתי שפלטיה זה אחלה דרך לתת בוסט למערכת הקיימת, לסחוט ממנה עוד קצת ביצועי קירור.

השאלה שלי היא האם זה בכלל שווה להפוך את המערכת לצ'ילר, מה אני כבר אקבל מזה (תוצאות קירור מול מחיר (לא לשכוח שבדר"כ לפלטיה צריך עוד ספק כוח קטן).

עם פלטיה של כמה וואט המערכת הקיימת שלי יכולה להתמודד בחזה מתוח בלי להתאמץ (לא רוצה שזה יהיה על הקצה ויסכן את הפלטיה, אני רוצה שהצד החם שלה יקורר כמו שצריך ולא בצורה בינונית).

פורסם

איזה פלטיה אתה מתכנן להשים כמה W..?

פורסם

שים פלטייה 75 וואט...

פורסם

75w plet?

פלטייה חלשה כזו תביא למצב הבא:

X2 4800+ הוא בעל TDP של 110W בסטוק

אם אכן נגיע למצב של פליטת חום 110W(דבר הגיוני לאחר אוברקלוק), אתה פשוט תשיג תוצאה הפוכה - תחמם את המעבד(הפרש המעלות במצב כזה יהיה - מינוס 32.2 מעלות - לרעתך)

במקרה הטוב, בפליטת חום סבירה של בערך 70-80W הפלטייה לא תתן לך כלום - מדי פעם אתה תרוויח שתיים-שלוש מעלות, ולעיתים אתה תפסיד אותן.

פורסם

ככל הידוע לי, לא ניתן להרכיב פלטייה על האפוג'י GT.

גם אם אפשר, פלטייה של 75 (או 80, למען האמת)W בכלל לא תספיק. אם אתה רוצה לראות מינוסים, תיאלץ ללכת על פלטייה של 226W (זה המספר?) ולא סביר שהספק שלך יסתדר עם זה.

פורסם

זה לא עניין של מינוסים אפילו. רוב הסיכויים שהוא רק יחמם את המעבד עם פלטייה חלשה שכזו, במקום להשיג קירור עדיף.

פורסם

סליחה על הבורות...קראתי והיתעניינתי...מה זה פלטייה?

פורסם

פותח התרד אכן החברה פה צודקים..

בגלל זה שאלתי ספציפית איזה אתה מתכוון להשים..

שמע בגדול מערכת קירור מים אמורה להספיק לOC מוכבד..

אתה אולי קצת ממהר עם הפלטיה..

פורסם

לפי דעתי אין סיבה לעבור לפלטיה...נדרש הספק גדול מאוד בשביל להשיג הפרש טמפרטורה דיי קטן.

אם כבר אז להמשיך היישר אל קירור גז, הרבה יותר יעיל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים