עבור לתוכן

הרחבת זיכרון, DDR 1 400MHZ מ 512 ל 1024

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני בהתלבטות באשר להרחבת זיכרון , אשמח אם תוכלו לעזור לי. העניין הוא כזה:

כרגע יש לי זיכרון במחשב בעל הנתונים הבאים :

ה FSB אגב הוא 800 MHZ

512MB (2 rows, 4 banks)

DDR SDRAM

PC3200 - 400MHZ

moudle width - 64bit

והפרט החשוב מכל :

memory timings:

@200mhz 3-3-3-8

@200mhz 2.5-3-3-8

@166mhz..... not relevant

המחשב בעל לוח אם MSI 865PE כלומר - תמיכה ב DUAL CHANNEL שכרגע אינה מנוצלת.

האם ה memory timings שרשמתי לעיל (פרטים מאוורסט) אומר בעצם שגם אם אני אקנה ציפ זיכרון נוסף עם CL של 2.5 וגם אם של 3 - זה יעבוד ב CL הגובה מבין השניים ולא תהיה בעיה? - לא זכור לי מאיפה - אבל ראיתי באוורסט שכרגע זה משומש במהירות של 2.5 - אז השאלה היא - אם אקנה זיכרון עם CL של 3 - שניהם יעברו למהירות 3 והכל יעבוד נכון ? (בבאס של 200MHZ - כלומר 400MHZ כי DDR)

הזיכרון שיש לי הוא של חברת TWINMOS... יש לי אפשרות לקנות זכרון TWINMOS 512 מגה - אבל - CL של 3 . ולכן שאלתי את השאלה הקודמת - המחיר ב KSP ממש זול 235 שקל לעומת זאת אני יכול לקנות של חברה אחרת (עם CL 2.5 אבל יותר יקר 310 שקל בערך)

כלומר לא רק הפרש במחיר, אלא גם חברה שונה (כי לא מצאתי ל TWINMOS CL 2.5)

השאלה היא כמה ההבדל הזה משמעותי עבור מחשב שמטרתו העיקרי היא צפייה בסרטים/והורדות/והמון חלונות פתוחים בו זמנית/כשהמשחק הכי מסובך הוא WC3

פורסם

ההבדל בין 512MB ל-1GB בהחלט מורגש ומשמעותי

ד"א צדקת בכל מה שאמרת

אתה יכול לקנות את ה-TwinMOS ויעבוד על CL3

אתה יכול לקנות את השניים ויעבדו על CL2.5

ההבדל לא משמעותי, ועוד יותר לא משמעותי במערכת שלך

פורסם

עדיף שתקנה מאותה החברה עם CL3 מאשר חברה אחרת ו- CL2.5.

זה כמעט ולא מורגש.

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם על התגובות, קיבלתי את ההרגשה שבפורום הספציפי הזה אוהבים לדבר רק על טכנלוגיה חדשה,

וכשבאה שאלה על ציוד *ישן* זה פחות מעניין :)

subarel : זה לא רק יותר יקר... זה נראה כמו שחיטה לאור יום... האמת היא שעשיתי חיפוש ב ZAP ובמחיר שהם נותנים - נותנים גם עוד שתי חנויות כאשר פלונטר לוקחת מעל 550 שקל. לא ברור לי מה הולך בשוק החומרה היום... זה נורא מוזר הפרש של 100 אחוז או יותר (אני מזכיר שב KSP מוכרים ב 235 לעומת 370 באתר שהבאת או אף יותר בשני אתרים אחרים)

logon : על סמך מה ההמלצה הזו ? כנראה זה מה שאעשה בסופו של דבר, כי אם לא אצטרך להוציא כ 80 שקל יותר על הבדל CL של 0.5 שנראה לי לא סביר..

Lior : תודה על החיזוק, לשמוע מישהו אומר שאתה צודק במשהו זה נותן אמונה :) אמרת לא במערכת שלי, ולא הבנתי למה התכוונת, אשמח אם תבהיר (הכוונה לאוברקלוק אולי? - אתה צודק, זה לא המטרה)

שאלה שרציתי להוסיף היא מכיוון שב KSP יש מחיר כל כך טוב, אולי כדאי לי לקנות יותר מציפ אחד, אבל מכיוון שזו מערכת DUAL CHANNEL ,

תקנו אותי אם אני טועה, אבל 3 ציפים לא יאפשר למערכת לפעול ב DUAL CHANNEL . אז לקנות שלוש ציפים (כך שסך הכל יהיה לי 512*4) זה כבר יותר מדי הוצאה בשביל מחשב כזה.. אבל רק רציתי לדעת אם זה אפשרי, האם DUAL CHANNEL יעבוד במצב שבו יש ארבע זכרונות.

שוב תודה על התגובה

פורסם

ומה לגבי הKreton ? הוא גם CL2.5 וגם יותר זול משלך...

פורסם

Lior : תודה על החיזוק, לשמוע מישהו אומר שאתה צודק במשהו זה נותן אמונה :) אמרת לא במערכת שלי, ולא הבנתי למה התכוונת, אשמח אם תבהיר (הכוונה לאוברקלוק אולי? - אתה צודק, זה לא המטרה)

המערכת שלך כלומר מערכת מבוססת P4, בניגוד למשל למערכות מבוססות Athlon64, שם יש לתזמונים חשיבות יותר גדולה מאשר במערכות P4 (או אינטל בכלל)

שאלה שרציתי להוסיף היא מכיוון שב KSP יש מחיר כל כך טוב, אולי כדאי לי לקנות יותר מציפ אחד, אבל מכיוון שזו מערכת DUAL CHANNEL ,

תקנו אותי אם אני טועה, אבל 3 ציפים לא יאפשר למערכת לפעול ב DUAL CHANNEL . אז לקנות שלוש ציפים (כך שסך הכל יהיה לי 512*4) זה כבר יותר מדי הוצאה בשביל מחשב כזה.. אבל רק רציתי לדעת אם זה אפשרי, האם DUAL CHANNEL יעבוד במצב שבו יש ארבע זכרונות.

שוב תודה על התגובה

כן, כל עוד הזיכרונות זהים מבחינת הנפח בכל ערוץ

כלומר כל 2 שעובדים ב-DC יהיו בנפח זהה

פורסם
  • מחבר

נראה לי עדיף CL3 עם אותה חברה לעומת CL 2.5 עם ערבוב חברות

מה דעתכם ?

פורסם

לא עקרוני

מה שנוח לך

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים