עבור לתוכן

הארדיסק נשרף. האם אפשר להציל נתונים?

Featured Replies

פורסם

קניתי היום מארז חדש למחשב. חיברתי את הכל וגם את ה2 ההארדיסקים שיש לי. אחד 80 ג'יגהIDE והשני 250ג'יגה SATA2.

הדלקתי את המחשב והביוס לא זיהה את הארדיסק של ה80 ג'יגה. אז הוצאתי והכנסתי את החיבור של החשמל חשבתי שהוא לא יושב טוב או משהו ואז כשהדלקתי את המחשב ראיתי את ההארדיסק שעולה ממנו ממש עשן. המחשב היה מכובה בזמן שהוצאתי והכנסתי את החיבור של החשמל אך אני לא זוכר אם הספק היה מנותק מהחשמל. יכול להיות שזה הגורם לשריפה?

הספק הוא LIBERTY 400 ככה שלא נראה שזאת בעייה בו דווקא.

והשאלה שבכותרת כמובן. האם אפשר להציל את המידע שעליו? האם אני אצליח לעשות זאת או שאצטרך לשלוח את זה לחברה מסויימת?

האם קורה לפעמים שהארדיסקים נשרפים פתאום ללא שום סיבה שנראית לעין?

תודה לכל העונים. לילה טוב לכל חברי הפורום ויום מוצלח מחר!

פורסם

הספק לא צריך להיות מנותק מהחשמל.. כאשר המחשב כבוי הוא לא אמור להעביר מתח בחיבורים האלו.

אתה יכול לנסות להציל את המידע לבד, אם אתה משיג דיסק דומה ומחליף את הבקרים ביניהם (בהנחה שאין נזק מעבר לכך).

פורסם

חבוב, קורה. זה רכיבים חשמליים בסופו של דבר שיכולים לקבל סיבוב לפעמים, ממש כמונו :silly:

אני מבין שעכשיו ההארדיסק פשוט לא נדלק?

סביר מאוד להניח שהמידע שעליו עדין עליו, כך שמבחינה טכנית הסיפור לא מסובך. מצד שני, אין לך את האפשרות לעשות את הפעולות הדרושות בתנאים ביתיים, והחברות שעוסקות בנושא לוקחות מחיר לא קטן.

פורסם
  • מחבר

ההארדיסק לא נדלק בכלל עכשיו. פשוט ראיתי ממש עולה עשן מההארדיסק ממש מפחיד ???

כנראה שאת המידע שלי לא אוכל להציל אלא אם כן אשלח את זה לחברה שמתמחה בזה שתיקח לי כסף שלא שווה את המידע שיש בהארדיסק.

האחריות שהייתה עליו כבר פגה ככה שפשוט לזרוק אותו לפח. או שיש משהו אחר לעשות איתו?

תודה לכם. עזרתם לי.

פורסם

הספק לא צריך להיות מנותק מהחשמל.. כאשר המחשב כבוי הוא לא אמור להעביר מתח בחיבורים האלו.

אתה יכול לנסות להציל את המידע לבד, אם אתה משיג דיסק דומה ומחליף את הבקרים ביניהם (בהנחה שאין נזק מעבר לכך).

מה זה "מחליף את הבקרים ביניהם"

מה זה בקר ? איך הוא נראה? וקשה להחליף בקרים?

אני למשל- חסר מידע בנושא יצילח לעשות את זה או שזה מסובך?

פורסם

בקר זה הרכיב האלקטרוני שאתה רואה כאשר אתה הופך את הדיסק. להחליף אותו נדרש בקר זהה מדיסק מאותה סדרה/קיבולת. צריך לפתוח כמה ברגים, לנתק כמה מגעים (ולחבר מחדש בדיסק השני). יותר קשה למצוא דיסק מאותו דגם מאשר להחליף.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים