עבור לתוכן

מפרט למחשב נייד ב5000-6000 לסטודנטית

Featured Replies

פורסם

איזה דגם של LG, ומה בדיוק רע הדגמים שאני הצעתי?...

פורסם

כל המחירים שנרשמו בהודעה הזו הם למחשבים עם 1GB זיכרון. ה-LG עם 512 עולה 5000 ש"ח... תוסיף לזה הרחבת אחריות וזיכרון ותקבל 5600, בעוד שה-HP עם ההרחבות יעלה כ-5800, ומכאן שה-LG זול יותר.

ומה בנוגע לשירות הלקוחות הידוע לשימצה של HP? זהו קריטריון חשוב מאוד בקניית נייד...

איך בדיוק הרחבת אחריות של LG ל3 שנים+ 512 מגה זכרון יוצא לך ב600 ש"ח? רק הזכרון עולה 400+.

ומה זאת אומרת "HP עם ההרחבות"? איזה הרחבות? יש רק הרחבה אחת, שהיא הרחבת אחריות, והיא עולה כ800 ש"ח(נראה לי פחות, לא זוכר כמה היא עלתה לי בדיוק, אבל בטוח 800 או פחות, בכל מקרה לא 1000), אז אם מחיר ההרחבה לא עלה פתאום דראסטית, הנייד יעלה 5600. ושוב פעם, בפעם העשירית, הנייד יותר קטן ויותר מתאים לה.

לגבי השרות הלקוחות של HP "הידוע לשימצה", דיברתי על הנושא הזה עשרות פעמים כאן, תבצע חיפוש HP אחריות.

פורסם

איך יוצאת לי ההרחבת אחריות + זיכרון ב-600 ש"ח? ככה:

הרחבת אחריות 199 ש"ח (תזכור שב-LG הוא מגיע עם שנתיים גם ככה)

הרחבת זיכרון - 400 ש"ח

5000 + 400 + 199 = 5599 ש"ח - במקרה הגרוע ביותר נגיע ל-5700...

הרחבת אחריות ל-HP עולה 700 ש"ח (מינימום) ותוסיף את מחיר המחשב - קיבלת 5600 במקרה הזול ביותר... עבור מחשב עם מעבד נחות ושירות לקוחות שעליו נוכל להתווכח בלי סוף, אבל אין לכך טעם.

יותר קטן - ההבדל במשקל המוצהר (נכון, כרגע אני לא יכול להיות בטוח בגרמים, אבל לפני הקנייה ניתן לבדוק זאת) הוא בסה"כ 200 גרם, ועם זה מקבלים יותר שטח מסך.

פורסם

טוב, אני רואה שאתה בכוונה מנסה להווכח למען הויכוח, ולא בשביל להביא תועלת, אז אני אשלול את הטענות שלך בפעם האחרונה.

מבחינת המעבדים-לא, הוא לא נחות. אין ביניהם הבדל ביצועים. הCORE 2 עם אותו הCACHE נותן 5-10 אחוז הבדל בביצועים גג(יותר קרוב ל5 בממוצע), באותו תדר השעון, אך הCORE DUO בHP יותר מהיר ב10 אחוזים אז זה מתבטל. התמיכה ב64 ביט היא גימיק שיווקי לא רלוונטי.

גודל הנייד-בפעם ה1000, לשימושים שלה ספציפית ככל שהנייד יותר קטן, כך זה יותר טוב. עובדה, שנייד 15.4 הוא גדול, כבד ומסורבל. הם כולם אותו הדבר מבחינת משקל ומימדים בערך, אני יודע כי אני השוותי(מבחינת המשקל). לאומת זאת ה14.1 הרבה יותר נוח מבחינת נוחות נסיעה, וזה מה שהיא צריכה, תקרא פשוט את הודעת הפתיחה שלה. השוותי בין נייד 15.4 לבין 14.1 עם הבדל במשקל מוצהר של 250 גרם, ההבדל היה מאד משמעותי, כאשר ה14.1 היה הרבה יותר נוח לנשיאה. אז גם אם הם עולים אותו סכום, הHP עדיף לה. במקרה שלא היה איכפת לה מגודל הנייד, הייתי מסכים איתך.

פורסם

אני לא חושב שאתה מדייק בנושא במעבדים, אבל זה נושא לדיון עמוק יותר ולא כאן המקום.

64BIT - ממש לא גימיק שיווקי. אומנם כעת אין שימוש לכך, אך עם כניסתה של VISTA במהדורת 64 ביט שלה (בתפוצה רחבה), יפותחו אפליקציות למטרה זו, וההבדל יהיה משמעותי.

בנוגע למשקל, אומר שאני מסכים איתך. הבעיה שלי היא המותג HP. אולי אתה לא מסכים איתי, אבל כל אדם בדעתו יחיה. שירות לקוחות שידוע כבעייתי (ואני אישית גם לא אוהב מחשבי HP - התעסקתי בנייחים שלהם והם היו עושים המון בעיות). לא סתם המחירים של המחשבים של HP הם נמוכים יחסית לחומרה שהם מציגים - בהינתן 2 מחשבים בתצורה זהה ובחמיר זהה, אני מאמין שכל מי שקצת מכיר את נושא הניידים יבחר להתרחק מ-HP.

זוהי דעתי ואין טעם להמשיך להתווכח.

פורסם

הבעיה היא שזה לא ויכוח במרכז הליכוד, ולכן לדעות הבלתי מבוססות שלך אין תוקף. אמרתי לך לחפש בנושא HP ואחריות כאן בפורום, CLEARLY לא ביצעת את החיפוש הזה, לכן אתה ממשיך עם הבורות שלך.

ועוד פעם, נסיון אישי בתקלות בחומרה של חברה מסויימת מעידות על-כ-ל-ו-ם. אפשר למצוא אינסוף דוגמאות לרבים שהיו להם תקלות חוברה עם נייד\נייח מכל חברה. אין מה לעשות, תקלות קורות לכולם.

אני כן מדייק בנושא המעבדים, עוד פעם מגיעה דעה לא מבוססת על כלום, שנלחמת בעובדות. תן לי מבחן ביצועים שמשווה בין T5XXX לT2XXX ששולל את מה שאני אומר, ואז אפשר יהיה לדבר על משהו. ואל תביא מבחנים המשווים בין T7XXX לT2XXX כי בT7XXX יש 4 מגה CACHE.

64 BIT- היתרון כמעט היחיד של 64 ביט, הוא שאפשר יהיה לתמוך ביותר מ4 GIGA זכרון פנימי. למחשבים הניידים הנ"ל ניתן להתקין בכל מקרה רק מקסימום 2 ג'יגה, לכן זה לא נותן כלום מהבחינה הזאת. עשו כבר מבחני ביצועים, 64 ביט לא נותן תוספת ביצועים. אין בזה שום תועלת ממשית. VISTA אפשר להתקין גם ב32 וגם ב64 ביט, ול6-7 השנים הבאות תהיה עדיין תמיכה מלאה ב32 ביט, זה שוק גדול מדי בשביל לזנוח אותו.

דווקא מי שכן מבין בנושא הניידים לא יתרחק מHP, לאומת מי שחושב שהוא מבין אך לא בדק את העובדות לעומק. והמחירים של HP תחרותיים, ולא נמוכים יחסית. ניתן למצוא תמיד חברות מתחרות נוספות כמו DELL, LG, ACER, LENOVO שיציעו מפרטים דומים מאד, עם הבדלים קטנים יחסית במחיר דומה.

פורסם

Sunny Jim שלום,

כתבתי לך תגובה על דבריך האחרונים, תגובה די חריפה, וזאת משום שדבריך ממש הרגיזו אותי. אינך מוכן להקשיב לאדם אחר, ואתה חוזר על אותם הדברים הלא מדוייקים פעם אחר פעם, אך הפעם הינך מאשים אותי בבורות, לא פחות ולא יותר. ולכן החלטתי לגנוז את תגובתי ולומר לך רק כמה מילים: מדבריך אתה נשמע לי קצת ילדותי ולא פתוח להקשיב לאחרים, ומשום כך אין לי שום כוונה להמשיך ולהתווכח איתך, משום שפשוט אין טעם.

מקווה שתיקח את תגובתי לתשומת ליבך, ובבקשה ממך, אל תטרח אפילו לענות לי, כי אין לי רצון לשמוע אותך. אם יש לך משהו חדש ומועיל להוסיף לדיון, אני בטוח שפותחת הדיון תשמח לשמוע - אני לא.

בברכה.

פורסם

אם אתה לא מבין על אילו נושאים היה הדיון, תקרא שוב את האשכול כמה פעמים ואולי אז תבין.

הנייד שלך לא מתאים כי הוא עם שנת אחריות אחת, ועולה 400 ש"ח יותר מ2 הניידים האחרים, שכוללים כבר 3 שנות אחריות...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים