עבור לתוכן

מפרט למחשב נייד ב5000-6000 לסטודנטית

Featured Replies

פורסם

היי, אני מעוניינת לקנות מחשב נייד אך למרות העובדה שאני סטודנטית למדעי המחשב אין לי מושג במחשבים ניידים

והדרישות שלהם אז אני צריכה עזרה דחופה.

מטרות המחשב :

רוב הזמן עבודה בבית אך לפעמים לקיחת המחשב לאוניברסיטה אז בהתחשב שאני בחורה קטנה צריך שהמשקל לא יהרוג את הגב לחלוטין

אני צריכה מחשב לתכנות, עבודה עם תוכנות כגון MATLAB , אופיס, אינטרנט וכדומה.

כלומר לפעמים אני תוחנת את המחשב כמו שצריך

אבל אני לא צריכה להריץ גרפיקה כבדה על המחשב הזה

אני לא מתכוונת לראות סרטים על המחשב אבל חיבור s-video לטלוייזיה הוא חיבור חשוב. זה החיבור היחיד "המיוחד" שאני צריכה.

גודל מסך צריך להיות סביר, כדי שאוכל לעבוד שעות מרובות.

זמן סוללה צריך להיות לפחות 4-5 שעות

גודל כונן קשיח לא צריך להיות גדול במיוחד - אני מנחשת שלפחות 80gb זה הסטנדרט

צריך קורא DVD אבל צורב לא נראה לי קריטי

עכשיו לגבי המחיר, אין לי שמץ במחירים ומה שחשוב לי זה לקבל מה שאני צריכה אז לא צריך להגזים במחיר ולקחת את הצד המקסמילי

של הסקלה אבל אם אין ברירה וצריך יותר כדי לקבל מה שאני צריכה אז אפשר להוסיף.

עכשיו לגבי חנויות, אין לי מושג איזה חנויות אמינות מוכרות מחשבים ניידים, אז הצעות איפה כדי לי להתחיל להסתכל יהיה רעיון טוב

ויש לי אופציה לקנות את המחשב בבנקוק, מישהו יודע אם זה משתלם?

פורסם

שלום

לפני שתתחילי לחפש

1. תקראי את הכתבה כאן בפורום על רכישת מחשב נייד

רוב התשובות לשאלות שלך נמצאות שם.

2. בסכום שהצבת אם תחפשי בזאפ(WWW.zap.co.il) כמעט כל מחשב שתבחרי יתאים

שימי לב שאת בוחרת רק זכרון עבודה של 1Gb ודיסק קשיח דגול מספיק 80gb או 60gb בתנאי שאת לא מורידה סרטים

3. מנסיוני כסטודנט חשוב שיהיה צורב במחשב, ומסך גדול לפחות 15"

4. ואולי במידה ואת עובדת המון עליו אז עכבר ומקלדת חיצוניים (נוספים) שיהיה נוח לעבוד

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

קיבלתי כמה הצעות מחברים ותהיתי מה אתם חושבים

HP dv2129ea

or

lenvo N100

מה דעתכם

יש רעיונות נוספים?

פורסם

הHP היא אופציה מעולה בשבילך. המפרט שלו מצויין, והוא יותר קל מהLENOVO, מה שיהיה מאד חשוב לך, כי את צריכה יותר ניידות... ו14.1 הוא גודל סביר לחלוטין ונוח לעבוד איתו. כמו כן את כנראה תקבלי שדרוג חינם לVISTA, אבל אולי כדאי לך למהר כי אם אני לא טועה זה מסתיים במרץ...

פורסם

קיבלתי כמה הצעות מחברים ותהיתי מה אתם חושבים

HP dv2129ea

or

lenvo N100

מה דעתכם

יש רעיונות נוספים?

קודם כל, בהצלחה בלימודים.

גם אני בדילמה של מחשב נייד לקראת לימודים, ככה שאני אחרי סקר שוק בטווח המחירים הזה.

אני אגיד כמה מילים על ה 2129- ראיתי אותו, מבחינת חומרה הוא לא רע- לא סוס עבודה ביחס לניידים אחרים

אבל הוא לא רע. אבל, ויש פה אבל לא קטן, בתוספת מחיר סבירה, יש את הדגם 6160, גם הוא של HP והיתרון

שלו על ה 2129 הוא במעבד וכ. מסך. הבדל נוסף בינהם הוא גודל המסך- 15.4 ב 6160 ו 14.1 ב 2129.

אם זה יתרון או חסרון זה את תגידי לפי הנוחיות שלך.

לגבי הלנובו, גם אני פזלתי לכיוונו כמה פעמים, אם משווים אותו ראש בראש מול 6160 של HP מקבלים 20 גיגה נוספים להארדיסק,

אבל כרטיס מסך חלש יחסית. שוב- שיקול אישי שלך.

חשוב שתשימי לב- לדגם N100 יש כמה קונפיגורציות, זתומרת יש כמה תתי-דגמים עם הגדרות שונות בינהם,

הדגם ה"מקביל" פחות או יותר ל 6160 הוא N100 TY0BLIZ.

שיהיה בהצלחה.

פורסם

היא אמרה שחשוב לה שהנייד לא יהיה כבד, כי היא קטנה, וה6160 מאד כבד, וההבדל בינו לבין ה14.1 הוא משמעותי ביותר. אני לא בדיוק בחור חלש, והרבה יותר נוח עם נייד קטן יותר בשבילי מאשר ה6160(הנייד שלי זהה ל6160 מבחינת מימדים) אז בשבילה זה יהיה עוד יותר משמעותי.

פורסם
  • מחבר

זה מה שמצאתי עד עכשיו

HP DV2129EA ב 5850

LENOVO TY0FGIZ ב 5850 (עד סוף החודש)

LG FA 227DE ב 5690

DELL INSPIRON 6400 1.83GH ב 5620

כולם עם תוספת ל1GB ו 3שנות אחריות

מה אתה חושבים?

פורסם

המחיר על הHP יקר מדי, גם עם תוספת האחריות, תבדקי בזאפ. אלא אם כן המחיר על אחריות עלה ל1000 ש"ח... לפני כמה חודשים זה עלה 600-700...

בכל מקרה, משיקולי מפרט ומשקל, הHP מומלץ יותר מאחרים.

פורסם

Sunny Jim,

רציתי לדעת איך הגעת למסקנה שמבחינת המפרט ה-HP הכי טוב? האם בכלל בדקת את נתוני המחשבים?

פורסם

Sunny Jim,

רציתי לדעת איך הגעת למסקנה שמבחינת המפרט ה-HP הכי טוב? האם בכלל בדקת את נתוני המחשבים?

השילוב של המפרט עם גודל הנייד גורם לו להיות המומלץ ביותר, לא אמרתי שהמפרט שלו הטוב ביותר. לשימושים שלה ההבדל בין המעבדים זניח, כי כל המעבדים בכל מקרה חזקים, וכשכולם יהיה חלש מדי ולא יסחוב, כל האחרים גם לא יסחבו.

פורסם

אני מסתכל לדוגמא על ה-LG - זול ב-200 ש"ח, מעבד חזק יותר ובסה"כ שוקל 150 גרם יותר. לא נראה לך שהוא יותר משתלם?

פורסם

הHP דווקא מתאים לה.מצתרף להמלצה.רק ניתן למצוא אותו במחיר טוב יותר.

פורסם

אני מסתכל לדוגמא על ה-LG - זול ב-200 ש"ח, מעבד חזק יותר ובסה"כ שוקל 150 גרם יותר. לא נראה לך שהוא יותר משתלם?

איך הוא יותר זול? הוא יותר יקר ב200 ש"ח לפי זאפ. המעבד הוא VIRTUALLY זהה מבחינת ביצועיו, ויש לו 512 מגה זכרון. כמו כן, הנתון של משקל הוא לא הכי מדוייק, ובביקורות שקראתי קיבלו משקל יותר גבוה ממשקל מוצהר לניידים מסויימים(ועצם זה שלא ראיתי ביקורת שבדקה והצהירה שהמשקל אכן כמו המוצהר, יש סיבה לחשוש). כלל האצבע הוא-מסך יותר גדול=משקל רב יותר משמעותית.

פורסם

כל המחירים שנרשמו בהודעה הזו הם למחשבים עם 1GB זיכרון. ה-LG עם 512 עולה 5000 ש"ח... תוסיף לזה הרחבת אחריות וזיכרון ותקבל 5600, בעוד שה-HP עם ההרחבות יעלה כ-5800, ומכאן שה-LG זול יותר.

ומה בנוגע לשירות הלקוחות הידוע לשימצה של HP? זהו קריטריון חשוב מאוד בקניית נייד...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים