עבור לתוכן

הנה עצה קטנה ומועילה לחובבי העיצוב והציור שבינינו לגבי ביקורת עצמית על עבודות:

Featured Replies

פורסם

אני משתמש בזה כבר המון זמן ולי זה נראה מובן מאליו (וכנראה גם למנוסים שביניכם), אבל לאלו שלא כ"כ מנוסים ויוצרים עבודה חדשה, הנה טיפ נחמד:

הקדמה קצרה:

זה ידוע הרי שכאשר מישהו עובד על ציור / עיצוב זמן מה הוא כבר לא יכול לתת חוות דעת אובייקטיבית לגבי האם התוצאה שהוא השיג טובה מספיק, וכמעט תמיד קורה שכשאדם אחר מביט בעבודה הוא מבחין בבעיות שהיוצר עצמו לא הבחין בהן (ולעתים לא יכול אפילו להבחין בהן אחרי הביקורת) . זה קורה בד"כ מהסיבה שהמוח שלנו היוצרים כבר משלים את מה שאנחנו רואים ביצירות שלנו, ו"מתרגם" את זה למה שרצינו באמת להשיג, למרות שלעתים התוצאה רחוקה מלהיות באמת טובה מספיק. אנחנו לא רואים את זה כי המוח שלנו משלים את החסר מוקדם מדי.

מה שצריך לעשות זה לראות את התמונה באופן שהמוח לא ישלים את הפערים ולא יתעלם מהבעיות. הדרך הכי פשוטה לעשות זאת היא פשוט לסובב את הציור 180 מעלות ולהביט בו כשהוא הפוך.

כעת, המוח לא מבצע את התרגום האוטומטי הזה, ואנחנו יכולים בקלות לראות פגמים, בעיקר פגמים בפרפקטיבה, בפרופורציות ובשילובי צבעים.

אתם תופתעו מכמות הדברים שתבחינו בהם כשתהפכו את התמונה - לפעמים לטובה ולפעמים לרעה.

דרך נוספת לגבי ביקורת עצמית מבחינת מעברי הצבעים בתמונה: נסו לראות את התמונה שלכם בצבעי נגטיב. הרבה פעמים מעברי צבעים של תמונה שצבענו, שאנחנו חושבים שיצאו חלקים, למעשה לא טובים כ"כ, ואת זה אפשר לראות כשמעבירים לנגטיב. פתאום מעברי הצבעים לא נראים טובים וחלקים כ"כ. זאת מפני שהמוח שלנו השלים את החוסרים בעצמו בתמונה המקורית, והבעיות נחשפות בנגטיב.

(זה חשוב בעיקר לתמונות ברזולוציה גבוהה, שבה גם הפרטים הקטנים בולטים)

נסו ותיהנו :xyxthumbs:

פורסם

נחמד 8)

פורסם

ננסה בהזדמנות...

פורסם

וואי תודה רבה!!

זה קורה לי הרבה!!

אני מקווה שזה באמת יעזור!

פורסם
  • מחבר

רצוי לעשות את זה בשלבים שונים בעבודה, לא רק בתוצאה הסופית (למרות שלדעתי הבדיקה בתוצאה הסופית היא אולי הכי חשובה)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים