עבור לתוכן

מה ההבדל בין 8MB לבין 16MB?

Featured Replies

פורסם

אני לא יכול להגיד לכם של מה, אבל רשום בדר"כ לדוגמא: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - ATA 150

מה אומר ה16MB ומה ההבדל בין ATA150 לבין ?ATA100

פורסם

16MB זוהי כמות המידע שהכונן מסוגל לעבד בפעם אחת (כלומר חבילת המידע כל פעם).

פורסם

כנראה שאין הבדל

פורסם

ההבדל יישנו ומרגישים בו בגדול מנסיון.

פורסם

קרא שוב את השורה האחרונה של כותב ההודעה ותשים לב על מה הוא אמר שאין הבדל :lol:

"ומה ההבדל בין ATA150 לבין ?ATA150"

פורסם

:xyxthumbs:

בכל אופן התכוונו לומר שמשתמש רגיל לא ירגיש בהבדל.בעריכת וידיאו ודברים כבדים אולי טיפה.

פורסם

כרגע אין שום הבדל מכיוון שכוננים קשיחים עדיין לא הגיעו למהירות המקסימלית של תקן ה-PATA ובטח שלא למהירות המקסימלית של תקן ה-SATA, קשה לי להאמין שהשגת כונן קשיח במהירות כל כך גבוהה...

פורסם

אני זוכר כתבה ב Tomshardware שבדקה את ההשפעה של גודל הבאפר ולהפתעתם כמעט ולא היה הבדל כלומר במידה ויש פערי מחיר אין טעם להעדיף את ה 16MB

פורסם

אני זוכר כתבה ב Tomshardware שבדקה את ההשפעה של גודל הבאפר ולהפתעתם כמעט ולא היה הבדל כלומר במידה ויש פערי מחיר אין טעם להעדיף את ה 16MB

גם אני קראתי ביקורות כאלו אבל היות שההבדל הוא כ1-2 דולר אז אין סיבה לא לקנות 16.

16MB זוהי כמות המידע שהכונן מסוגל לעבד בפעם אחת (כלומר חבילת המידע כל פעם).

אין לי מושג מריפה הוצאת את זה. זה חוצץ ששומר נתונים עתידיים עפ"י ניחוש של המידע הבא שידרש מההרדדיסק.

פורסם

ניחוש של תוצאות המשחקים בשבת?

פורסם

זיהוי של המשך הקובץ לדוגמא או הקובץ הבא בטבלת הקבצים והכנסתו לBUFFER לפני קבלת הבקשה מהמעבד.

פורסם

טוב אז ניחוש זה ממש לא

להערכתי הבאפר משמש בכלל לטבלת אינדקס הקבצים ולא קשור להעברת הקובץ.

ככל שנפח הדיסק עולה יש יותר קבצים לכן נדרש באפר גדול יותר.

אני מסייג את התשובה כהערכה פרטית שלי מאחר ואין לי מידע בנושא.

פורסם

זה מה שאני זוכר שכתבו כשהטכנולוגיה הזו התחילה. אם מישהו יודע פרטים מדויקים הוא מוזמן לכתוב.

פורסם

באפר כמו בצריבה רק דיסק קשיח... אני מניח

בצריבה זה עובד ככה... הכונן שומר בזיכרון קטן אצלו כמות מסוימת של מידע ובכך ישנם פחות הפרעות בצריבה

פורסם

אלוהים ישמור.

ה- 8MB או 16MB זה גודל ה- cache של הכונן.

בגלל שזמני הגישה של דיסקים הם כ"כ איטיים (יחסית ל- RAM), הדיסק שומר ב- cache שלו קטעי זיכרון שסביר שהוא ייתקל בהם שוב (למשל - אם הוא קורא מסקטור מסויים, הוא כבר ייקרא את כל הסקטור, ואולי גם את אלה שאחריו וישים אותם ב- cache כדי לא להצטרך לגשת שוב לאותו סקטור).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים