עבור לתוכן

בעיה בCatalyst Control Center

Featured Replies

פורסם

שלום , לפני שבוע בערך קניתי מחשב חדש, יש לי כרטיס מסך: Sapphire X1950 Pro 512MB

עכשיו אני מנסה להישתמש ב Catalyst Control Center אבל כל פעם שאני נכנס מופיע לי שגיאה וזה סוגר לי את התוכנה

התקנתי מחדש את זה אבל עדיין זה לא מסתדר...

הינה תמונה שמראה את כל הפרטים על הCatalyst Control Center + הודעת השגיאה , אשמח מאוד לעזרה

helpyq0.jpg

תודה רבה על העזרה!!

פורסם

רצוי לעיין בלינק הזה:

http://www.tweakguides.com/ATICAT_7.html

אולי הוא יעזור.

בכל מקרה לא הייתי ממליץ בכלל להשתמש בתוכנה הזאת (זוללת משאבים בצורה מגוחכת), אלא להתקין במקומה את ATI Tray Tools, שכוללת את כל האפשרויות של ה CCC (מלבד כמה מאוד בודדות שאני לא רואה צורך בהן לרוב המשתמשים) , ועוד הרבה יותר. אם תבחר להתקין את ATI Tray Tools, שים לב שבתחילת ההתקנה אתה לא נותן לה לבטל את השירות ATI Hotkey Poller, הוא חשוב.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה...

הורדתי את ה ATI tray tools

עכשיו למחוק קודם את ה catalyst control center?

ואם אפשר איזה מדריך קצר וקל רק כדי ללמוד את הבסיס...

תודה שוב!

פורסם

כן, קודם תוריד את ה CCC ורק אח"כ תתקין את ATT.

לגבי מדריכים, אם שמת לב הלינק שהבאתי לך הוא חלק קטן ממאמר מעולה ואינפורמטיבי מ-א-ו-ד על כל מה שקשור ל Catalyst. בין היתר יש בו מספיק "חומר" לגבי ATT מעמוד 10:

http://www.tweakguides.com/ATICAT_10.html

רצוי לקרוא את כל המאמר החל מעמוד 1, לא ייאמן כמה שהוא אינפורמטיבי.

תהנה :xyxthumbs:

עריכה: לאחר שתתקין את ATT החדש, רוב האפשרויות המומלצות לפי המדריך הנ"ל הן כבר בברירת מחדל לדעתי, אז לא צריך להתעסק עם זה יותר מדי. בעיקרון הדבר היחיד ששיניתי זה את מהירויות המאוורר בטמפ' שונות (ב CCC לא ניתן בכלל לשלוט במהירות המאוורר), כי רציתי שיקרר קצת יותר.

פורסם

מה זה ATI Hotkey Poller?

פורסם
  • מחבר

בעיקרון הדבר היחיד ששיניתי זה את מהירויות המאוורר בטמפ' שונות (ב CCC לא ניתן בכלל לשלוט במהירות המאוורר), כי רציתי שיקרר קצת יותר.

איזה הגדרות כדאי לשים אצלי במהירויות של הטמפרטורות במאוורר?

יש לי Sapphire X1950 Pro 512MB

פורסם

אני חושב שבכרטיס שלך בכלל לא צריך לגעת במאוורר, הוא בהחלט לא מתחמם יותר מדי. הכרטיס שלי לעומת זאת מגיע ל 90 מעלות עם הגדרות ברירת המחדל. יכול להיות שהוא בנוי לטמפרטורות כאלה, אבל שיניתי ליתר ביטחון.. (ראה תמונה מצורפת)

עריכה:

ל Extra.thing, שאלת לגבי ה Hotkey Poller, ובכן זה שרות של ה Catalyst (תוכל למצוא אותו אם תריץ services.msc), בעיקרון הוא מטפל באפשרות של הגדרת hotkeys לכל מני אפשרויות של כרטיס המסך (כמו למשל שינוי contrast \ brightness וכו').

אבל..

בנוסף, מסתבר שהשירות הזה אחראי לפעולה תקינה של מנגנון שנקרא Overdrive (קיים רק בחלק מהכרטיסים של ATI) , שמעביר בין מהירויות שעון חסכוניות לעבודה ב 2D לבין מהירויות שעון ל 3D (ובין היתר מאפשר OC ע"י הגדרת מהירויות שעון חדשות למצב 3D). ללא השירות הזה פעיל, הכרטיס יישאר במצב 2D כל הזמן אלא אם כן תגדיר לו את מהירויות השעון ידנית ע"י אוברקלוק. (כלומר יש 2 סוגים של OC: OC דרך overdrive, ו OC "ידני" יותר ללא שימוש ב overdrive)

הערה: בד"כ מי שמבצע OC לכרטיס שלא דרך ה overdrive (דרך ATT או דרך תוכנת OC קטנה יותר שנקראת ATI Tools), יעדיף לא להשתמש בשירות הזה כי הגדרות ה overdrive יתנגשו עם מהירויות שעון שמוגדרות ידנית במקום אחר. (זו הסיבה שבהתקנה של ATT אתה נשאל האם לבטל את השירות הנ"ל. ATT תומכת בצורה מעולה ב OC ידני שלא משתמש ב overdrive, וגם ב OC שמשתמש ב overdrive ). עדיין ניתן עם ATT להעביר בין מצבי 2D ל 3D ללא overdrive, יש אפשרות להגדיר שכל פעם שמעלים יישום 3D שיטען פרופיל מיוחד שהגדרת עם OC מהירויות שעון גבוהות, וכשהוא חוזר למצב 2D יטען פרופיל "חסכוני" יותר.

הערה2: למי שלא מתכנן OC מומלץ מאוד להשאיר את ה Hotkey Poller פעיל ולא לגעת ב overdrive בכלל, הוא עושה אחלה עבודה במעברי מהירויות השעון בין מצבי 2D ל 3D (היו לו קצת בעיות לפני Catalyst 7.1, אבל כבר אין). בנוסף אם לא מתוכנן OC מומלץ מאוד לא להתקין את התוכנה ATI Tools (להבדיל מ ATI Tray Tools), כי ATI Tools איכשהו מפריעה ל overdrive לעבוד כמו שצריך (לא עובר למצב 3D).

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

אני לא אוהב לגעת בכל הדברים האלה של ה Overdrive ו over clocking וכל זה....

אז לא נגעתי , אבל אם שיניתי את ההגדות של המאוור , זה מפעיל לי את ההגדרות הDefult שהיו כבר באוברקלוק?? כי שם לא נגעתי אבל זה באותו חלון....

פורסם

אני לא חושב שהבנתי את השאלה.. בטאב Overclocking שבחלון הזה אין הגדרות שקשורות למאוורר, אז לאילו הגדרות default התכוונת?

אם שאלת האם ההגדרות של טאב Overclocking יופעלו בגלל שנגעת בהגדרות של המאוורר בטאב Fan, אז התשובה היא שההגדרות בטאב אוברקלוקינג פועלות תמיד גם ככה, בלי קשר למאוורר (אז זה לא יפעיל לך שום דבר כי מה שאמרת באוברקלוק בעצם כבר פועל).

אם לא נגעת בטאב אוברקלוק אז הוא פשוט מראה את מהירויות השעון של ברירת המחדל שבהן הוא פועל כרגע. אם תשנה אותן אז למעשה תבצע OC לכרטיס כשהוא במצב 2D.

פורסם
  • מחבר

אז כאילו אם לא נגעתי בלשונית של הOver clocking זה לא יעשה כלום? זה ישאר עם ההגדרות הרגילות כאילו לא התקנתי את ה ati try tool?

פורסם

בדיוק.

גם ההתקנה עצמה של ATT לא משנה כלום ולא מפעילה שום דבר חדש, כל האפשרויות וההגדרות שפעילות מרגע ההתקנה של ATT היו פעילות כבר בדרייבר עצמו, עוד מלפני ההתקנה (כולל הגדרות של מהירויות מאוורר וכו'). פשוט לא היתה לך אפשרות לראות ולגשת לאותן הגדרות דרך ה CCC.

פורסם
  • מחבר

הבנתי תודה רבה :)

אבל אני חושב שזה יצר לי בעיה אחרת :|

תראה מה קרא למשחק שלי:

gamedk8.th.jpg

הכל כזה מוזר ולא רואים טוב וגם הFPS עומד על 2-3 הטקסטורות לא טובות והמשחק איטי ..... אני חושב שזה מזה כי לפני שהתקנתי את התוכנה המשחק עבד מצויין....אבל לא שיחקתי מאז שוב , נכנסתי כדי לבדוק איך רואים ע התוכנה הזאת אם זה השתפר וכל זה אבל אז ראיתי את הבעיה

אני לא יודע אם זה מהתוכנה או המשחק כי זה רק במשחק הזה.....

אתה יודע במקרה לאן כדאי לי לפנות??

פורסם

זה בדיוק מה שקרה לי בדמו של SupCom. גיליתי שלמעשה הדרייברים שלי לא היו מותקנים כמו שצריך (היו התנגשויות מוזרות ב Registry), אז הסרתי לגמרי כל זכר מהדרייברים של כרטיס המסך וכל מה שקשור ל ATI (יש מדריכים לכך באינטרנט, אני השתמשתי בזה: http://www.tweakxp.com/article37536.aspx), והתקנתי את Catalyst 7.1 ואחריו את ATT בגרסה האחרונה שלו. זה פתר את הבעיה.

אני לא יודע אם מקור הבעיה ב ATT, אבל אם הכל מותקן כמו שצריך היא לא אמורה לקרות.

פורסם
  • מחבר
והתקנתי את Catalyst 7.1

לא אמרת שצריך למחוק את זה ? :-X :-X זה הcontrol center לא?

או שזה רק הדרייבר...

סליחה על השאלות המפגרות אבל ממש שאין לי מושג בדברים האלה....

פורסם

לא, לא! אני מקווה מאוד שלא הסרת את כל הדרייבר של כרטיס המסך :-X :-X

ה Catalyst זה השם של הדרייבר. ה Catalyst Control Center זה מה שצריך למחוק (ה Catalyst Control Center זה לא הדרייבר, פשוט תוכנת utility שדרכה ניתן לשנות הגדרות, וכנ"ל גם ה )ATT. ה Catalyst מן הסתם חייב להישאר! זה הדרייבר עצמו והוא קריטי.

כנראה שהסרת את ה Catalyst עצמו, זה מסביר את ה 2-3 FPS ושאר הבעיות..כנראה שכרטיס המסך מתנהג ככרטיס ג'נרי כי אין לו דרייברים שיפעילו את הפיצ'רים שלו.

סליחה על ההטעייה..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים