עבור לתוכן

כדאי HTPC?

Featured Replies

פורסם

אהלן,

אני זקוק למחשב לשימוש משרדי בעיקר (וורד, אינטרנט וכו'). מצד שני, חשבתי למקם אותו בסלון ליד הטלויזיה ושכבר ישמש גם לצפיה (בלבד, ללא הקלטה) של סרטי DVD, שמיעת מוסיקה וכו'.

קראתי קצת מפרטים ואני לא בטוח שהבנתי עד הסוף מה הופך מחשב ל-HTPC. המארז לרוב יפה ואומרים שגם שקט, אבל האם יש לו פונקציה נוספת? רכיבים שקטים אפשר להתאים להרבה מארזים (ספק, מאווררים). ברוב המפרטים המוצעים אין כרטיס קול מיוחד. בעצם יוצא שאם אני רוצה רק לצפות ולא להקליט (מה שאומר שגם כרטיס טלויזיה וכונן נוסף) אני צריך מחשב די רגיל, לא?

בקיצור, אם אני מעוניין במחשב לסלון, לצפיה בסרטים באיכות וידאו וקול גבוהה יחסית, ולעבודה משרדית (אינטרנט וכו') על איזה מפרטים לכוון מתוך מה שמציעים במדור במפרטים (שהוא ממש טוב לדעתי אגב...)? נניח שאני מוכן להשקיע כמה אלפי שקלים. לא חשוב בדיוק כמה, העיקר שימלא את הפונקציות הנ"ל.

תודה רבה,

דני

פורסם

כן בגדול אתה צודק

HTPC הוא מחשב די רגיל במארז יפה שלפעמים בא גם עם שלט

בהנחה שתשים אותו בסלון תהיה לך בעיה לעבוד עליו בוורד למשל במידה והוא יחובר לטלויזיה

אז קח את זה בחשבון

פורסם

התקציב כן משנה ויעזור אם תציין אותו.

פרט לזה, זה לא מחשב רגיל לחלוטין. צריך לוח שיעמוד בדרישות מסויימות, כרטיס טלויזיה כמובן, כרטיס מסך אם צריך צריך שיקורר פסיבי וכו'.

לפי השימושים שציינת לא נראה שתצטרף אף אחד מאלו, רק כרטיס טלויזיה ומארז מתאים.

פורסם

למה שהוא יצטרך כרטיס טלוויזיה אם הוא מעוניין רק לצפות בסרטים?

קח בחשבון שאם בעתיד אתה מאמין שיהיה לך מסך תומך High Definition, סרטים כאלו דורשים כח עיבוד מאוד חזק על מנת להקרינם (לפחות בפורמט 1080P), מעבד סגנון ה-Core2Duo E6600/E6700

באשר לכרטיס קול - על רוב הלוחות כיום ישנה יציאה אופטית/SPDIF דיגיטלית שיוצאת לרסיבר, אשר מבצע את כל העיבוד של הסאונד, אין צורך בשום כרטיס מיוחד.

פורסם

קח בחשבון שאם בעתיד אתה מאמין שיהיה לך מסך תומך High Definition, סרטים כאלו דורשים כח עיבוד מאוד חזק על מנת להקרינם (לפחות בפורמט 1080P), מעבד סגנון ה-Core2Duo E6600/E6700

עד כדי כך?

פורסם

על כל פנים צריך לדעת את התקציב שלו(למחשב htpc או pc רגיל)...

פורסם

עד כדי כך?

כן, מעבד E6300 אינו מספיק להרצה שותפת.. יש ביקורת שמדגימה את זה ב-anandtech

כמובן שאם אתה רק צריך דיוידי גם מעבד סמפרון 3000 ולוח אם עם כרטיס מסך 6150 מובנה יספיקו.

פורסם

כן רק דיוידי ברור

אבל זה ש-CORE 2 לא מספיק את זה לא ידעתי

אז אם ככה מה יש בנגני בלו-ריי למשל?

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!

בקשר לתקציב, כשחשבתי על מחשב לשימוש משרדי בלבד, כיוונתי על סדר גודל של 2000-2500 ש"ח (בלי מסך).

בשביל HTPC (אם אני אבין למה זה טוב) הייתי מוכן להוציא גם 5000 ש"ח ואולי גם יותר למשהו טוב במיוחד. אבל כרגע זה עוד לא ממש ברור לי מה אני מקבל בסכום הזה.

דמיינתי לעצמי, פחות או יותר, מחשב שישב בסלון מחובר למסך מחשב רגיל ולטלויזיה וישמש לשניהם בהתאם לצורך.

בקשר לHiDef, מצד אחד, אני לא צופה שאקנה מסך טלויזיה חדש בשנים הקרובות (זה נורא יקר, לא?). מצד שני, יש לי מסך 22" רחב שהוא 1680X1050. אולי יהיה יפה יותר לראות עליו סרטים ב-Hidef מאשר על מסך טלויזיה רגיל 29"? באמת אין לי מושג....

בקשר לאודיו, מגבר חיצוני זה לגמרי הכרחי? כרגע על המחשב השני שלי יש כרטיס קול פשוט 5.1 ורמקולים מתאימים וחשבתי שזה גם מה שעושים ב-HTPC. או שזה ממש לא שווה כלום?

בכל מקרה, תודה רבה לכולם... אתם מאוד עוזרים..

פורסם

בקשר לרמקולים.. מה שיוצא מהמחשב , כל מחשב , זה סאונד בווליום מסויים, לא בווליוים שיספיק לרמקולים אתה תצטרך מגבר - ואל תשכח שאתה תצטרך מגבר של 5.1 וזה גם תוספת במחיר, או שאתה יכול "לעשות" סראונד לבד מ 3 מגברים רגילים (2CH).... שזה כבר מסבך טיפה...אצלי זה עובד לא רע...

בראל.

פורסם
  • מחבר

האיכות קשורה לווליום? כרגע יש לי רמקולי מחשב לא יקרים (5.1 לוג'יטק, לא זוכר איזה דגם), שיש להם מגבר (בבאס) ואני בסה"כ די מרוצה מהם...

זאת קונפיגורציה הרבה פחות טובה מאשר לקנות מגבר נפרד ורמקולים? כי היא בטוח הרבה יותר זולה...

פורסם

תלוי מאוד בגודל החדר. לחדר קטן גם רמקולים כמו שלך יספיקו (כמובן שהאיכות שלהם לא תהיה כמו של מערכת ב 5000-10000 שקל הכוללת מגבר נורמלי). האמת, יש גם כאלו שמסתדרים עם סט קטן בסלון שלהם. הכל שאלה של מה מצפים לקבל. בכל מקרה, אם מה שיש לך מספק אותך אז סבבה. תמיד תוכל לשפר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים