עבור לתוכן

המפרט למחשב כמעט סגור - רק שאלה קטנה בנושא המסך -

Featured Replies

פורסם

אז ככה המפרט של המחשב כמעט סגור - וזה הולך ככה -

athlon xp 1800

gygabite GA 7DXR

Enemarks FS 710B

Asus X50

Hercules 3D Prophet III Titanium 500 - Geforce 3 - 64MB DDR TVout DVI out

Mushkin 256 ddr 2400

audigy live 5.1

maxtor 40 GB 7200 rpm d740x

logitech mouseman optical

keyboar microsoft

ואיזה צורב פשוט , שזה לא כל כך חשוב לי .

ועכשיו השאלה הגורלית והכי קריטית - זה המסך .

אני רוצה את המסך שיתאים למערכת האכזרית הזאת - אני הולך על מסך 19 , ואני מחפש מסך איכותי ביותר , רק שאין לי מושג איזה הכי טוב . חלק אומרים סמסונג וחלק מאג ( כי השפופרות שלהם יותר טובות )

אז בבקשה מכם , תעזרו לי להחליט , ולסגור את המפרט הזה .

דרך אגב , עזרתם לי מאוד בבחירה של הכרטיס מסך , אחרי שקראתי ת'רד בנושא . אני מקווה שהוא באמת שווה את זה ( את ה 1800 שקל שהוא עולה )

פורסם

Lg Flatron 915FT

Mag 810FD (אם אין לך בעיות עם "שני הפסים"...)

Samsung 995FD

IIyama VisionMaster PRO 451

או ה454, אם תשיג אותו בארץ אבל גם לו יש את "שני הפסים" (CRT APERTURE GRILL), אבל משתמש בשפופרת המתקדמת ביותר של דימונדטרון.

בעקרון זהו...

הבחירה בידיך...

נ.ב, יש לך מפרט מצויין. תתחדש!

:)

פורסם

המלצה שלי - Samsung 995FD

:hat:

פורסם

בקשר ללוח אם.. למה לא ה-7VTX-H של ג'יגהבייט?

מסך, סמסונג ו-IIYAMA.

פורסם

למה?

כי להורים שלו אין חמישים מליון, שהוא יכול להזמין את הלוחות האחרים מחו"ל, ואין לו גם הרבה כסף ללוח חדש(בניגוד לשמהו אחר פה... ::) )

פורסם
  • מחבר

למה?

כי להורים שלו אין חמישים מליון, שהוא יכול להזמין את הלוחות האחרים מחו"ל, ואין לו גם הרבה כסף ללוח חדש(בניגוד לשמהו אחר פה... ::)   )

נתחיל מזה שאני בן 23 ואני קונה את המחשב לבד . בלי עזרה מהורים .

מה רע בלוח אם שאמרתי ? יש משהו יותר טוב ? שיתן לי ביצועים מרשימים יותר ?

ממה שהבנתי גיגה בייט , הם חברה מעולה והלוח אם הזה אמור להספיק , למערכת הנוכחית .

רציתי לקנות Asus אבל הבנתי שאין הבדלים רציניים בביצועים .

cwm20.gifcwm20.gif

פורסם
  • מחבר

רציתי לדעת איפה אני יכול לקבל מידע על מסכי 19 מכל הסוגים , סמסונג , מאג , LG .

כלומר , מפרט על כל מסך והמחירים וכו .

cwm15.gif

פורסם

ה-IIYAMA הוא הטוב יותר...

בקשר ללוח, הלוח שלך משתמש בצ'יפסט שעבר זמנו... ה-GA 7VTX-H יעשה את העבודה טוב יותר...

פורסם

אפשר רק לשאול מאיפה אתה מזמין את הכרטיס מסך?

פורסם

אפשר להזמין מזיגזג או מהחנות שאין לנקוב בשמה...

אגב -

כמו שנאמר, ה-DXR חלש מאוד ביחס ל-VTX-H.

פורסם

מה זה באנצ` מארקר?

פורסם

אתה בטח מבולבל ולא יודע מה לבחור......

IIYAMA, סמסונג, מאג פלטרון, מיליון דברים.

אחרי ההודעה הזאת יהיה לך סדר בראש לגבי המסך.

הרשה לי לצחוק על המשפט הזה :

"חלק אומרים סמסונג וחלק מאג ( כי השפופרות שלהם יותר טובות )"

השפורפרות של מאג הן ווגה טריניטרון והן בפירוש לא יותר טובות. לסמסונג עכשיו יש את שפורפרות Dyana X החדשות שהן יותר טובות באותה מידה אם לא יותר מטריניטרון של סוני. חוץ מזה שמאג היא חברה גרועה. רק בארץ יצא להם שם טוב בגלל הפירסום. שיווק חכם......

עכשיו בקשר למסך הכי טוב, נתחיל מזה. החברות הכי טובות למסכים בכל העולם הן :

1. EIZO (החברה מס' 1 בעולם למסכים ואף אחד לא מתווכח על זה)

2. IIYAMA (חברה מצויינת גם כן, ברמה יותר גבוה מזו של סמסונג, מאג ופלטרון Duh...)

גם סמסונג טובים, אבל הם בלי שם עולמי ואיכות עולמית. עולם אכזר.

נתחיל מזה, אתה רוצה מסך 19".

המסך 19" הכי טוב שיש בעולם הוא במקרה הזה של IIYAMA, למה ? כי הוא מגיע עם חיבור DVI שמיועד בעקרון למסכי LCD לצפיה טובה יותר ונקיה יותר, והשילוב של חיבור DVI במסך 19" רגיל הופך אותו למסך ה-19" הטוב בעולם. אבל החסרון שלו : עקב שהוא מתחבר לחיבור DVI (הוא מתחבר גם לחיבור רגיל אם תרצה, אבל אני מדבר על האופציה של DVI) אז הרזולוציה המקסימלית שתוכל לעבוד בה איתו היא 1280*1024. האמת, זאת הרזולוציה הסטנדרטית למסכי 19"..... אבל אם אתה רוצה להגיע ליותר אז תצטרך להשתמש בחיבור רגיל. במסכי CRT רגילים, באמת שיהיה לך מאוד קשה להבחין בהבדל האיכויות בין חיבור רגיל לבין חיבור DVI כך שגם להשתמש בחיבור DVI זה מצויין. דיברתי על המסך הזה ועכשיו אני אגיד את הדגם שלו:

IIYAMA 453 PRO. עכשיו, לIIYAMA יש גם מסך יותר טוב (במסכים האלה, כולם כל כך מצויינים ש"יותר טוב" לא מורגש) שהוא 454 PRO שהוא בא בלי חיבור DVI אבל מגיע לקצבי ריענון גבוהים יותר. אישית, הייתי הולך על IIYAMA 454 PRO.

דיברנו דיברנו, אבל מה לעשות שאת אף אחד מהמסכים הללו אי אפשר להשיג בארץ. אם תנדנד ליבואן של IIYAMA שהאתר שלהם בכתובת

WWW.RCM.CO.IL

להביא אותו לארץ, או לשאול אם הם מתכוונים להביא אותו לארץ, או שתנסה להזמין אותו מהם בהזמנה אישית, תצא גדול.

ונחזור לארץ ישראל : המסך 19" הכי טוב שיש בארץ הוא של EIZO (כבוד גדול). שם הדגם שלו הוא

EIZO Flexscan T761 WEGA Trinitron

ואפשר לקנות אותו בכל מיני חנויות (ברוב החנויות בארץ לא תמצא אותו בדרך כלל כי המסכים של EIZO יקרים) כמו לדוגמה פנדה בכתובת

www.pandas.co.il

או בפלונטר

www.plonter.co.il

ועוד..............

הוא עולה 639 דולר לא כולל מע"מ שלאחר חישוב המע"מ והדולר זה יוצא 3175 ש"ח כולל מע"מ. יקר אבל זה הדבר הכי טוב שיש. הוא מגיע עד רזולוציה 1600*1200 (האמת יש הרבה מסכי 19" שמגיעים ליותר אבל כשמדובר בEIZO האיכות מדברת......) ובמילא בסטנדרט במסכי 19" הוא 1280*1024 ואף אחד לא עובר את זה כי אחרת זה ממש קטן.......

אם אתה יכול להרשות לעצמך קח אותו. ברזולוציה 1280*1024 הוא מגיע ל107Hz קצב ריענון וזה מדהים..... יהיה לך פשוט תענוג לעבוד איתו. יש כמה מקומות באינטרנט שאומרים שהוא מסוגל להגיע עד רזולוציה של 1920*1440... אני לא יודע אם זה נכון וזה לא כל כך משנה.

אם אתה לא רוצה אף אחד מהם, תיקח את Samsung 959NF. מסך מצויין ששווה את המחיר שלו.

פורסם

כל הכבודIbrow-Now על הסיכום המהיר על המסכים.

אפילו אני שלא חיפשתי מסך יודע מה לקנות :)

IIIways.

פורסם

10x

אנשים חושבים שחומרה (ובין השאר מסכים) זה עיניין גדול. כשמתמצטים את זה לחלקים הבאמת חשובים זה יכול להיות מהיר וקל להבנה :)

פורסם

השפורפרות של מאג הן ווגה טריניטרון והן בפירוש לא יותר טובות. לסמסונג עכשיו יש את שפורפרות Dyana X החדשות שהן יותר טובות באותה מידה אם לא יותר מטריניטרון של סוני.

אז ככה: !

אם עוד לא הבנת את זה אז באמת כדאי... שפופרת של מסך זה עיניין של טעם ולא של מה יותר טוב (ברור שאני מדבר פה על השפופרות המובילות [FD Trinitron, Dynatron, השפפורת של LG {לא זוכר את השם}])

אני למשל אוהב את השפופרות של SONY יותר משל מיצובישי כי ככה... אני מכיר אנשים שיומרו את ההפך הגמור וגם כאלו שיגידו שהכי נוח להם זה ה- LG...

אין פה סיפור של יותר טוב אלא של העדפה אישית... (כמובן שלכל סוג של שפופרת יש את החברה היותר טובה שלה)

המסך 19" הכי טוב שיש בעולם הוא במקרה הזה של IIYAMA, למה ? כי הוא מגיע עם חיבור DVI שמיועד בעקרון למסכי LCD לצפיה טובה יותר ונקיה יותר, והשילוב של חיבור DVI במסך 19" רגיל הופך אותו למסך ה-19" הטוב בעולם. אבל החסרון שלו : עקב שהוא מתחבר לחיבור DVI (הוא מתחבר גם לחיבור רגיל אם תרצה, אבל אני מדבר על האופציה של DVI) אז הרזולוציה המקסימלית שתוכל לעבוד בה איתו היא 1280*1024. האמת, זאת הרזולוציה הסטנדרטית למסכי 19"..... אבל אם אתה רוצה להגיע ליותר אז תצטרך להשתמש בחיבור רגיל. במסכי CRT רגילים, באמת שיהיה לך מאוד קשה להבחין בהבדל האיכויות בין חיבור רגיל לבין חיבור DVI כך שגם להשתמש בחיבור DVI זה מצויין. דיברתי על המסך הזה ועכשיו אני אגיד את הדגם שלו:

IIYAMA 453 PRO.

:bash:

בכל מקרה המסך הוא אנלוגי והוא יהיה חייב להפוך את הסיגנל שהוא מקבל בחיבור ה- DVI לאנלוגי...

ונחזור לארץ ישראל : המסך 19" הכי טוב שיש בארץ הוא של EIZO (כבוד גדול). שם הדגם שלו הוא

EIZO Flexscan T761 WEGA Trinitron

ברור לך שהמסך הזה יקר בהרבה מאוד מכל מסך טוב ופשוט אחר (CTX PR960F, Samsung 959NF)..!

ואפשר לקנות אותו בכל מיני חנויות (ברוב החנויות בארץ לא תמצא אותו בדרך כלל כי המסכים של EIZO יקרים)

אם אתה לא יודע אז באמת כדאי שתדע... כל חנות שעובדת עם היבואן של EIZO יכולה למכור לך את המסך (וככה זה כמובן גם לכל שאר הדברים), לא כל החנויות שמות אותו במחירון שלהן כי כנראה הוא לא נמכר במיוחד (טו כל סיבה אחרת שאני לא חושב עליה כרגע)...

הוא עולה 639 דולר לא כולל מע"מ שלאחר חישוב המע"מ והדולר זה יוצא 3175 ש"ח כולל מע"מ. יקר אבל זה הדבר הכי טוב שיש. הוא מגיע עד רזולוציה 1600*1200 (האמת יש הרבה מסכי 19" שמגיעים ליותר אבל כשמדובר בEIZO האיכות מדברת......) ובמילא בסטנדרט במסכי 19" הוא 1280*1024 ואף אחד לא עובר את זה כי אחרת זה ממש קטן.......

אם אתה לא רוצה אף אחד מהם, תיקח את Samsung 959NF. מסך מצויין ששווה את המחיר שלו.

רק דבר אחד לא הזכרת פה... שהסמסונג עולה 1000 ש"ח פחות !!!!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים