עבור לתוכן

מה עדיף לקנות E6600 או E6300

Featured Replies

פורסם

יצאנו (לפחות אני) מההנחה שהוא לא מבצע OC וזה בדיוק העניין.

משתמשים "פשוטים" שלא מבצעים OC ככל הנראה גם לא זקוקים לכוח עיבוד חזק מאחר ורוב השימושים שלהם זה משחקים ושימושים משרדיים

זה ממש לא נכון לדעתי. לא כל מי שצריך כוח יודע לעשות OC. אני אדגיש: הרוב שצריך כוח לא יודע מה זה OC כלל.

מי עושה OC ? בקושי 5%. זה שאנחנו עושים את זה לא אומר שכולם עושים את זה.

דבר נוסף, משחקים זה אחד הדברים הכי תובעניים היום במחשבים.

והנה השוואה על הCACHE :

אגב , קחו בחשבון שההשואה מדברת על אותו תדר שעון , רק L2 שונה. במעבר מה 6300 ל6600 יש גם הבדל בתדר שעון כך שההבדל גדול יותר.

אם אתה מוצא את האפליקציות שאתה צריך ברשימה שם וההבדל גדול - קח 6600 . אם לא אז 6300.

http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2795&p=4[br]פורסם בתאריך: 15.02.2007 בשעה 22:14:18

מה קשור OC עכשיו?

ביצועי הסטוק של 6300 מצויינים

(וההשוואה של 8800 עם 7600 פשוט לא מתאימה)

ל99% מהמשתמשים מדובר בבזבוז כסף לקחת 6600

שוב פעם. אם יש את הממון למה לא? איטי יותר זה לא יהיה.

ולסיכום:

The 4MB L2 cache can increase performance by as much as 10% in some situations. Such a performance improvement is definitely tangible, and as applications grow larger in their working data sets then the advantage of a larger cache will only become more visible. Unfortunately, you do pay a price premium for this added performance and future proofing as the cheapest 4MB L2 part is the E6600 priced at $316.

If you're the type to upgrade often, then the extra cache is not worth it as you're not getting enough of a present day increase in performance to justify the added cost. However, if this processor will be the basis for your system for the next several years, we'd strongly recommend picking a 4MB flavor of Core 2.

• תגובות 38
  • צפיות 1.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

שוב פעם. אם יש את הממון למה לא? איטי יותר זה לא יהיה.

בהנחה שרובנו לא קוטפים את הכסף מעץ בגינה, חבל על ההוצאה הנוספת המיותרת

יחס התוספת בביצועים לעומת התוספת במחיר הוא נוראי.

ואם לפותח הת'רד היו 700 שקלים מיותרים הוא כנראה לא היה פותח אותו

פורסם

כנראה :silly:

פורסם

אינטל..אינטל..אינטל..

לשימושים שלו למה לא לקחת AMD 2X3800 במחיר מצחיק של 643 שקלים(שזה כמעט 60%).

לוח מבוסס נניח NF550 במחיר של כ-560שקל?

שני אלה לבד יעלו לו מחיר של 6300(קצת יותר),ותאמין לי אני ברווז אם הוא ירגיש בהבדל בכל מה שהוא יעשה עם המחשב לשימושיו ואפילו ליותר.

את ההפרש הענק הזה הייתי לוקח לכרטיס מסך ושם..אוי..שם הוא יראה הבדל ועוד איזה.

פורסם

אני הייתי שוקל את ה- E6400 תוספת 200 ש"ח וכך תצא מרוצה מכל הכיוונים.

פורסם

ומה יתנו לי ה 200 שקלים האלו? לא עדיף להשקיע עוד 200 ש"ח בעוד חצי גיגה זיכרון(0סתם רעיונית כמובן) ל2.5 גיגה מאשר לקחת E6400? מה יתן לי לקחת 6400 מול 6300

פורסם

אני הייתי בדילמה דומה.

מהמעט שלמדתי בנושא (בזכות הפורום כמובן ;)) נראה לי שבכל מקרה עדיף 6300 ולהשקיע ב2 ג'יגה זיכרון וכרטיס מסך טוב. ברוב היישומים ה"יום יומיים" ההבדל הוא זניח ואין יותר מידי הזדמנויות להרגיש אותו. אפשר להחליף את תענוג ה-"מהיר מאוד ביחס לשאר הדגמים" בתענוג ה"משתלם מאוד עם ביצועים דומים ליקר" ולהשקיע בצווארי בקבוק כמו זיכרון וכרטיס מסך.

פורסם

אני קניתי 6300 לפני שבוע (ולא מתוך אילוץ)

באם אי פעם תרגיש שאתה צריך יותר כוח(לא נראה לי) - פשוט תחזור הנה ותבקש יפה שיסבירו לך איך להמהיר את המחשב לרמה של 6600 ואולי קצת יותר

אם תקנה מראש חלקים אכותיים וקרור מעבד טוב - זה הופך את העיניין לסופר פשוט

תתחדש :xyxthumbs:

פורסם

תכלס יותר מה 6300 לא נירא לי שתצטרך ואם כן תבוא לפו לפורום OC ושם יסבירו לכה איך מגיעים לרמה של ה E6600 שזה ברוב המקרים ממש לא בעיה .

בקשר ל 2X3800 שהוא מעבד מעולה גם כן כמו ה E6300 רק שעולה 640 שזה גרושים לעומת מה שעלה פעם,בקשר ליחס ביצועים אז ה 3800 כפול ה ליבה לוקח לפי דעתי והביצעוים שלו די משתווים ל E6300 ולפעמים אף יותר .תשמע השיקול שלך כן למה כי אם E6300 אם אתה עושה OC לא גבווהה אתה עובר את ה 2X3800 ואת ה FX-62 שעולה איזה 800 דולר אז לפי דעתי אין פו התלבטות .מומלץ לקחת 6300 אם אין לכה מספיק כסף אז אפשר להתפשר על ה 2X3800AMD שגם מספק אחלה ביצועים .תשעה קצת מחקר בתחום . :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים