עבור לתוכן

מדריך לפרמוט המחשב

Featured Replies

פורסם

אהלן חבר'ה ובמיוחד לותיקים והמומחים פה!

מישהו (אולי component) יוכל לעשות פה סעד לאנשים במצוקה ולכתוב נוהל מסודר לפרמוט כולל לינקים והסברים על מושגים:

1 עשה גוסט לקבצים שחשובים לך. גוסט -'סוג של גיבוי שהמחשב שומר על...' קישור לתוכנה יש בwww.kishur.co.il ואם אתה רוצה גירסה חינמית יש ב

2. הכנס לתפריט ???? והקש על פורמט )format( של כונן c.

וכן הלאה...

משהו בסגנון של איך מנקים את המחשב שכתבו פה (אחד הותיקים פה אולי component). קחו בחשבון שקוראים את המדריך שתכתבו כל סוגי הגולשים באתר וחלקם (ואולי גם אני כזה) לא מתמחים במחשבים וייתכן שמושגים כמו גוסט ורג'יסטרי לא נהירים להם די הצורך.

אני באופן אישי לראשונה מפרמט את המחשב הנוכחי שלי (תמיד סינג'רתי חבר שהוא סוג של עכבר מחשבים) ואשמח לכמה שיותר מידע.

כמו כן אשמח להערות כמו 'זה לא בשבילך, בזה אל תיגע' או 'אל תיגע בזה אם אתה אין לך רצון לפרמוט מחודש' וכן הלאה.

תודה רבה לכל החברים שלנו בפורום.

פורסם

כמה טיפים:

1. להיכנס ל-device manager ולכתוב את כל ההתקנים הרלבנטיים שם (כרטיס מסך/קול/מודם/וכו'). להוריד מבעוד מועד דרייברים (גרסה אחרונה) לכל הרכיבים כולל לוח-אם ומדפסות. כמו כן לא עוזר ברוב המקרים אבל בתור מוצא אחרון לפעמים עוזר, אז תריץ תוכנת גיבוי דרייברים גם.

2. להוריד ולשמור במסודר כל קובצי התקנה של התוכנות האהובות עליך... כולל קודי רישום עובדים (כמובן חוקי)

3. לגבות את כל התיקיות במחשב אם אפשר ואם אי אפשר אז לפחות את כל Documents and Settings ואת Program Files (או חלקיקי דאתא ממנה)

4. להריץ תוכנה ייעודית לגיבוי Outlook Express או Outlook (היא מגבה גם מידע חשבונות דואר)

5. לוודא שיש לך סיסמאות של חייגן וכו, להעתיק ידנית את המידע משם. אותו דבר לתוכנות אחרות שצריך יוזר וסיסמה - סקייפ, איסיקיו, מסנג'ר, וואטאבר - לכתוב הכל בצד אחרי שמוודאים שיודעים מה הסיסמה.

6. אם המחשב שלך בן פחות משנה, מומלץ כבר להתקין חלונות ויסטה 32ביט בשלב זה (64ביט סיכוי גבוה שיותר רכיבי חומרה ותוכנה לא יעבדו לך).

7. לגבות אייקונים של מסנג'ר ע"י שדרוג ל-8.1 והעתקה ידנית של תיקיית האחסון של האנימציות (שלמעשה היא תת-תיקייה של Documents and Settings ולכן חשוב מאוד לגבותה במלואה - תמיד אח"כ מוצאים שם כל מיני פנינים אבודות).

8. בזמן הפירמוט, להקצות כ-25 גיגה לכונן C אם מתקינים XP או כ-40 גיגה לוויסטה.

9. להתקין את כל פרופיל המשתמש בכונן D לשיטת AmirG.

9. להשיג Acronis True Image כדי לעשות "גוסט" למחשב החדש הנקי והיפה ככה ביום הראשון ואח"כ אחרי שבוע-שבועיים כשהכל מסודר פרפקט.

10. תוכנות שבטח תרצה להתקין מיד על המחשב: כל העדכונים של ווינדוס, NOD32, חומת אש Outpost/ZoneAlarm, תוכנה להסרה מצוחצחת של תוכנות Your Uninstaller, מסנג'ר 8.1 ו-Messenger Plus,ווינראר, נרו 7.7, CCleaner, בבילון, K-lite codec pack, אופיס, Adobe Reader, Unlocker, Ava Find, ואולי FastStone/Picasa/ACDSee Pro לצפייה בתמונות. אגב פיקסה בגרסתה האחרונה מאוד סקסית ועובדת עכשיו נפלא עם העברית בתגיות ובשמות הקבצים!

רוב הנקודות שהעליתי דוסקסו בעבר פה בפורום [עריכה: מצאתי לך כמה לינקים איכותיים רלבנטיים]. בכל מצב הייתי בונה על זה שתצטרך את עזרת חברך או מישהו אחר שמבין מה שהוא עושה כדי לא לפקשש איפשהו ואח"כ להצטער שאיבדת מידע/שכחת לעשות משהו כמו שצריך.

מצטער, לא אוכל להאכיל אותך בכפית לגבי איך ממש מבצעים כל צעד קטן מכל אחת מהנקודות. אם תתקשה, שאל ומישהו בטח כבר יענה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים