עבור לתוכן

קיימת תוכנה ספציפית לבדיקה של הכרטיס מסך?

Featured Replies

פורסם

קיימת תוכנה שבודקת את יציבות הכרטיס מסך כמו ש-MEMTEST86 שבודקת זכרונות? או תוכנה שעושה פעולה דומה?

הכרטיס מסך שלי הוא X800XT אני מחפש תוכנה שהיא יעודית לכרטיסי מסך ולא בדיקות כמו 3DMARK.

פורסם

אני חושב ש-ATITool עושה את העבודה הזאת.

בנוסף לשינוי מהירויות השעון של הכרטיס, היא יכולה לבדוק את יציבותו (אם מופיעים ארטיפקטים).

פורסם
  • מחבר

אה הא... אני שואל כי שלחתי אתמול את הכרטיס מסך שלי לבדיקה בחנות שממנה קניתי אותו ואמרו לי שהריצו את הכרטיס מסך יום שלם עם תוכנת בדיקה שמעמיסה על הכרטיס מסך ומעניין אותי לדעת איזו בדיקה בדיוק הם מבצעים ודרך איזו תוכנה.

עד כמה שידוע לי אפשר לעשות את זה רק תוך כדי משחק או הרצת כל מיני באנצ'ים או עם ATITool

פורסם

מה בדיוק הבעיות שהיו לך עם הכרטיס?

פורסם
  • מחבר

כשהייתי משחק במשחקים כבדים יחסית כמו Supreme Commander החדש שיצא הייתי מקבל רסטארט פתאומי ללא מסך כחול בצירוף קובץ דאמפ שמראה שהבעיה היא בכרטיס מסך שגורם לבעיות כתוצאה מהתחממות או בעיה מסוימת.

יש לציין שהכרטיס היה עם אובר קלוק במשך כל הזמן.

פורסם

אהה, אז אין לי ספק ש-ATITool היא התוכנה שאתה צריך.

התוכנה בודקת את התדר הגבוה ביותר של מעבד וזכרונות שאליו אתה יכול להגיע עד שמופיעים ארטיפקטים.

פורסם
  • מחבר

הבנתי אותך, אני יריץ בדיקה חדשה לכרטיס מסך עם התוכנה הזאת.

ד"א למשך כמה זמן היא אמורה לרוץ?

פורסם

אם אני לא טועה, התוכנה פשוט רצה עד שמתגלה ארטיפקט.

תריץ אותה חצי שעה-שעה.

אם עד אז לא יהיה בעיות - אני מאמין שזה מספיק.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, הרצתי את ATITool 0.26 האחרון שיצא, עשיתי את הבדיקה לליבה "Find Max Core" ואחרי לא יותר מ10 דקות בערך קיבלתי מסך כחול.

2 דברים מוזרים הם שבגרסא 0.24 של ATITool עד כמה שזכור לי ברגע שהתוכנה הייתה שמה לב לסימני ארטיפקטים היא הייתה מורידה לאט לאט את מהירות הליבה עד שהיתה מוצאת את הקלוק המתאים, בגרסא הזאת אני אמנם לא עקבתי אחרי הסריקה אבל הקלוק מגיע ל599 בלי לעצור (שזה יותר מידי) ואז אני מקבל מסך כחול.

הדבר הנוסף הוא שהבן אדם בחנות אמר לי שהוא בדק את הכרטיס יום שלם ולא נתקל בשום בעיה, איך יכול להית הדבר הזה?

פורסם

אני בעצם מריץ את התוכנה והיא בודקת את גבול יכולת האוברקלוק של הכרטיס שלי? כלומר, מבצעת אוברקלוק אוטומטי כזה ??

או שזאת סתם תוכנת מאמץ כגון [PRIME] שאני יכול להריץ גם על מהירויות סטוק כדי לבדוק יציבות?

תענו לי על השאלה הראשונה והשנייה בנפרד על אף הקשר שביניהן.

פורסם

לתוכנה יש את האפשרות למצוא את הקלוק המקסימלי (מבחינתה) בצורה אוטומטית לכרטיס ,כן. אבל יש אפשרות גם רק לערוך בדיקת יציבות שזה כנראה מה שעשו בחנות ולא חיפשו קלוקים מקסימליים

כן זו גם סתם תוכנת מאמץ כאשר אתה עושה scan for artifacts

פורסם

Metalhammer, נסה לחפש את גרסת 0.24, אני גם משתמש בה והיא לא עושה בעיות.

The Unknown, כן וכן.

אם יש לך כרטיס ATI אתה יכול להפעיל אותה והיא תעלה את מהירויות השעון של המעבד והזכרון של הכרטיס מסך עד שיתחילו להופיע ארטיקפקטים בחלון הדגמה, וככה תוכל לדעת את המהירויות הכי גבוהות שאליהן יגיע הכרטיס.

תוכל להריץ את התוכנה גם על מהירויות סטוק, אבל אני לא חושב שהיא תמצא משהו מיוחד כיוון שחלון הבדיקה מציג כל הזמן את אותה קטע גרפי, לכן זו לא בדיוק בדיקת מאמץ אלא בדיקת יציבות.

פורסם
  • מחבר

אוקיי התקנתי את 0.24 והרצתי אותו למשך שעה שיבדוק את ה Max Core ולא הייתה תקיעה, אבל מה שמוזר לי בזה שאני מקבל רסטארטים ללא מסך כחול בזמן משחקים ללא אוברקלוק בגלל הכרטיס מסך...

אני חושב שאני יריץ את גרסא 0.24 לכמה שעות אפילו בשביל לבדוק מה המקס' שוב פעם ויעדכן.

פורסם

שיהיה בהצלחה :)

פורסם

ניסית אולי דרייברים שונים ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים