פורסם 2007 בפברואר 1418 שנים מילת המפתח כאן היא יעילות,ברור שאם תתאמן במכון ותמשיך לאכול כרגיל תגדל בסופו של דבר, אתה הרי מתאמן...אבל כל המטרה כאן היא לגדול בקצב האופטימלי האפשרי, למה לך לבזבז זמן כשאתה יכול להשיג את אותה התוצאה בפחות? למה לך לא להגיע ב4 חודשים לתוצאה שעם תזונה לא נכונה תגיע אליה בשנה וחצי? עוד פעם אתה מסיק כאילו כולם רוצים להראות כמו מפתחי גוף ויש לי חדשות רוב האנשים שאני הדרכתי פחדו שהם יראו כמו מפתחים רק אחד מהרבה אנשים ביקש להראות כמו מפתח אז אמרתי לו שזה לא התחום שלי מתאמן חובבן לא מנסה להגיע למסת שריר הגבוה ולאחוזי שומן הנמוכים של מפתח בתחרות אנשים בדרך כלל רוצים קצת שרירים גדולים קצת לרדת באחוזי שומן וזהו גם ככה לרוב האנשים אין תזמן ותסבלנות ליתאמן כמו מפתח ובעניין תזונה נכון זה חשוב מאוד אפילו יותר חשוב מפעילות גופנית ונכון תזונה נכונה מאוד תעזור אבל אולי תסכים איתי סוף סוף שחובבן לא צריך הרבה חלבונים? שבגלל זה הוויכוח התחיל מה שעושים מפתחים גם ככה מעניין לי תת.. שידפקו לעצמם תגוף כמה שהם רוצים הכרתי אפילו אחד שהרס לעצמו תברכים והמשיך ליתאמן
פורסם 2007 בפברואר 1418 שנים חבר שלי תזונאי ספורטאים (תואר מארה"ב אגב) והוא הבן-אדם שאני מתייעץ איתו בנושא תזונה.אני עובד שלוש פעמיים בשבוע בחדר כושר כשעה/שעה ורבע (כל חלקי הגוף) ושוחה שלוש פעמיים (2 ק"מ ביום) בימים שאני לא עושה חד"כ.אני שוקל 85 ק"ג ובגובה 1.94. למרות שאני לא בודיבילדר (רחוק מזה, זה לא יפה אסתית לטעמי) בכמות הזו של האימונים אני צריך לצרוך כ-2 גרם חלבון לכל ק"ג על מנת להשיג תפוקה מקסימלית מהאימונים - ומומלץ שזה יהיה מחולק על 5-6 ארוחות ביום כי הגוף לא מסוגל לספוג יותר מ-30 גרם חלבון בארוחה (שים לב שכדי לספוג 30 גרם חלבון צריך לצרוך יותר עד 50% ממה שבסוף יספג - תלוי באיכות החלבון ובגוף שלך).לפי מה שהבנתי ממנו, אין שום סכנה בריאותית בלצרוך חלק מהכמות הזאת בתור אבקת חלבון. פשוט מדובר באותו דבר ואפילו טוב מכך - החלבון באיכות גבוהה (נספג היטב בגוף עקב איזון טוב של חומצות אמינו), היחס חלבון/קלוריות מאוד גבוהה לכן יותר קל לא להפריז בצריכה הקלורית.אני לא משתמש באבקות חלבון כי אני מצליח (בקושי) להשיג את כמות החלבונים הזאת ממזונות אחרים - וגם חלבון ברמה גבוהה - וגם לא להפריז מבחינה קלורית (גם אם אתה צורך 3000 קלוריות ביום לפעמים קשה להכניס שם 170 גרם חלבון).כל האיזונים האלה מאוד לא פשוטים כשאתה צריך, במקרה שלי, לצרוך 170 גרם חלבון ביום.ומי שלא יכול כל הזמן לבשל לעמו ולתכנן את התזונה שלו - אבקות חלבון פשוט מקלות את החיים - וגם על הכיס אני מאמין.קירקין - אני לא בודיבילדר - אבל אני כן עובד בצורה מאוד רצינית - והתזונה שאני צורך עכשיו לא קרובה בכלל לתזונה לפני שעבדתי... כי שאתה צריך 50%-100% יותר חלבונים - התזונה שלך משתנה באופן מהותי ואתה צריך לבתחיל לבחור את סוגי המזונות שלך
פורסם 2007 בפברואר 1418 שנים קודם כל אני לא תזונאי אבל מהדברים שלמדתי לפחות חלק מהדברים שכתבתה נכונים אם לא כולם אבל הוויכוח לא על אם תזונה נכונה לא עוזרת אלה כמה חלבון יחסית לדברים אחרים צריך מתאמן חובבן ואני מדגיש חובבן זה שכתבתה שהגוף יכול לנצל עד 30 גרם בארוחה לדוגמה זה נכון אומנם זה לא לגמרי מדויק כי כל אחד שונה מהשני אבל לצורך הדיון הכללי אני למדתי אותו דבר אבל יש דברים נוספים לדוגמה תיקח אורז+עדשים שלבד זה לא חלבון אבל ביחד זה כן ועוד 100 אלף דברים שקשורים בתזונה אבל בסך הכל מתאמן חובבן לא צריך הרבה חלבון יותר מהכמות לפני יכולה מאוד לעזור בחלק מהמקרים לאכול פחות שומן גם יכול לעזור(בלהוריד אחוזי שומן לא במסת השריר) אבל צריך גם סיבים תזונתאים בלי ערך קלורי בכלל שעוזרים בדברים אחרים תזונה זה דבר מורכב בגלל זה צריך תזונאית יש הרבה מאוד דברים שצריך לקחת בחשבון רק תיראה- http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3095587,00.html אז נגיד תוסיף לזה 100% לחלבון זה עדיין רחוק מאוד מ40% כללי חלבון שA-V דיבר עליו וכן זה לא טבלה של ספורטים וצריך לשנות לספורטים אבל לחובבנים השינוים לא צריכים להיות גדולים
פורסם 2007 בפברואר 1418 שנים מחבר ואוו יום שלם לא הייתי והתווספו עוד שני דפים שתיהיו לי בריאים חחח.אני עדיין מנסה להבין מה אתה מנסים להוכיח אחד לשני.כל אחד מבין קצת בתחום הזה אז תשלבו הכל ויהיה בןן *****בעצם כל אחד יודע הרבה בתחום.בכל מקרהמה לגבי החלבון שלPROLABאיך הוא?2.3 ק"גאגב המטרה שלי לעלות בגודל שלי וגם בשריר.אז.. אני מקווה שצריכה של חלבון אמורה לעזור לי בזה.
פורסם 2007 בפברואר 1418 שנים אני עדיין מנסה להבין מה אתה מנסים להוכיח אחד לשני.אני מנסה להוכיח שמתאמן חובבן לא צריך הרבה חלבוןהוא הכניס תנושא של המפתחי גוף ויצר סבטוחה כי זה נושא אחר בעל יתיחסות שונה זה הכל ובינתים הוא לא החזיר לי תגובה על הפירמידה
פורסם 2007 בפברואר 1418 שנים מחבר ת'כלס בסופו של דבר כל אחד רוצה קצת שרירים.חובבן פשוט "מזלזל" טיפה יותר או יותר נכון להגיד שהמטרה שלוהיא לא מטרה כל כך גדולה כמו בודיבילדר.המטרה שלי היא לגדול עוד ולעלות במסה שלי.בקשר לאחרים... מה שיבוא יבוא חחהסיבה היחידה שאני רוצה חלבון זה בגלל שאני מפחד מלאכול יותר מידי טונה.ועכשיו גם אמרו לי שחלבון יכול להרוס את הכיבה :\
פורסם 2007 בפברואר 1418 שנים אף אחד לא מחייב אותך לאכול טונה בכלל תעשה לעצמך טובה ותיקח תפריט מתזונאית מוסמכת לקחת תפריט מאנשים ברשת זה טימטום כי לכל אחד יש תפריט שמתאים לו ולצרכים שלו
פורסם 2007 בפברואר 1418 שנים מחבר אין תקציב לתזונאית. ובקשר לטונה? זה הדבר הכי קרוב שאפשר למצוא לחיטוב הגוף משמע חלבון רק לא חלבון כמו אבקה. זה משיש.. אם יש עוד דברים אני אשמח לדעת.
פורסם 2007 בפברואר 1418 שנים מה זה אין תקציב? לך לקופת חולים ותבקש ליתיעץ אם תזונאית אני לא חושב שזה עולה הרבה
פורסם 2007 בפברואר 1518 שנים אין תקציב לתזונאית. ובקשר לטונה? זה הדבר הכי קרוב שאפשר למצוא לחיטוב הגוף משמע חלבון רק לא חלבון כמו אבקה. זה משיש.. אם יש עוד דברים אני אשמח לדעת. לא... זה לא החלבון "הכי" טוב. (למרות שהוא מצויין). החלבון הכי טוב הוא ביצה הוא כולל תרכובת מושלמת של חומצות אמינו ולכן נספג בגוף באפקטיביות הגבוהה ביותר. אח"כ עוף, טונה, בשר... אח"כ מוצרי חלב למינהם ובסוף חלבון מהצומח שבד"כ ברמה יותר נמוכה והוא לא "שלם" כמו חלבונים מהחיי - פרט לסויה שגם בו חלבון ברמה גבוהה. בכל מקרה - אתה יכול מאוד לגוון את התזונה שלך.
פורסם 2007 בפברואר 1518 שנים הבעיה אם חלבון מהביצים ובשר זה שבהרבה יש המון כולסטרול אפשר ליצור תרכובות טובות של חומצות אמינו ממאכלים אחרים אבל רק תזונאים יודעים מה צריך לשלב כדי לגרום לזה ואיזה מינונים גם צריך לדעת מה הגוף סופג טוב לדוגמה בניגוד לתרד בפופאי למי שזוכר למרות שבתרד יש ברזל הגוף לא סופג את רובו
פורסם 2007 בפברואר 1518 שנים מחבר אז זהו שבארוחה אחרי האימון שלי שילבתי.2 ביצים מטוגנות עם טונה ויחד עם הביצים אכלתי גם פסטה שהוספתי לביצה.אז ככה שהארוחה שלי הייתה מורכבת מחלבונים ופחמימות
פורסם 2007 בפברואר 1518 שנים הבעיה אם חלבון מהביצים ובשר זה שבהרבה יש המון כולסטרול אפשר ליצור תרכובות טובות של חומצות אמינו ממאכלים אחרים אבל רק תזונאים יודעים מה צריך לשלב כדי לגרום לזה ואיזה מינונים גם צריך לדעת מה הגוף סופג טוב לדוגמה בניגוד לתרד בפופאי למי שזוכר למרות שבתרד יש ברזל הגוף לא סופג את רובו וכאן בדיוק הסברת למה אבקות חלבון הינן יעילות יותר ממאכלים רגילים. חלבון מי גבינה יחד עם תרכובת מתאימה של חומצות אמינו הינו האיכותי ביותר שתמצא(הוא נקי, כלומר אין בו עודפים של כולסטרול וכדומה, והוא שני באיכות ספיגתו לחלבון מביצה). ואגב, מתאמן כן זקוק להרבה יותר חלבון(גם אם הוא חובבן רציני) מסתם אדם ממוצע. ברם, זה לא מתקרב לרמות של בודיבילדרים, וגם לא אומר שצריך לצרוך יחס 1:1 בין פחמימות לחלבון. שגרת האכילה היום יומית של אנשים היא נוראית ברוב המקרים. אם הגוף לא יעבור זעזוע ויתחיל לקבל את מה שהוא באמת צריך(ולא סתם זבל), איך הוא יתקדם כמו שצריך? אני לא מכיר אישית את החלבון של Prolab. אני יודע שלרוב ממליצים על Optimum Nutrition 100% Whey Gold, או על האבקות של צ'מפיון. עריכה: חוץ מזה לפופאי יש חוסר פרופורציה רציני בגוף. מישהו כבר צריך לטפל בזה
פורסם 2007 בפברואר 1518 שנים תיראה נכון שרצוי יותר חלבון גם לחובבן אבל לעלות במסת השריר ברמה חובבנית זה לא חובה מה הכי מומלץ? כן מומלץ להוסיף חלבון כי מה לעשות השריר ברובו בנוי מחומצות אמינו אבל עדיין חלבון לא יהיה העיקר בתזונה בכלל לא ואני יחזור אנחנו לא אריות - למרות שקראו לי קרנף כמה פעמים עריכה- טוב כתבתה אותו דבר רק במילים אחרות ואני כמו דביל לא הבנתי נכון -סורי
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.