עבור לתוכן

מחשב לא עולה יותר מ375 [bus speed] מדוע?

Featured Replies

פורסם

אחי, אני עם אותה בעיה בדיוק.

גם לי יש לוח של ג'יגה, רק עם P4. גם לי יש קירור מים, והטמ' אצלי עכשיו (חורף) 30 ~ מעלות. אני לא מבין מה מגביל אותי.

הצ'יפסט שלך מקורר טוב? (מים או אוויר?)

כשהוא כתב לנקות את המחשב, הכוונה למערכת קירור מים. פעם בשנה בערך (אצלי) צריך לנקז את המים, לנקות קצת את הבלוקים והמשאבות וכל השאר מביפנים.

אם תעלה על פיתרון תודיע, אני גם כן.

פורסם

אחי, אני עם אותה בעיה בדיוק.

גם לי יש לוח של ג'יגה, רק עם P4. גם לי יש קירור מים, והטמ' אצלי עכשיו (חורף) 30 ~ מעלות. אני לא מבין מה מגביל אותי.

הצ'יפסט שלך מקורר טוב? (מים או אוויר?)

כשהוא כתב לנקות את המחשב, הכוונה למערכת קירור מים. פעם בשנה בערך (אצלי) צריך לנקז את המים, לנקות קצת את הבלוקים והמשאבות וכל השאר מביפנים.

אם תעלה על פיתרון תודיע, אני גם כן.

מה הקשר בין שניכם?!

לוח אם ומעבד שונים, אז איך אתה יודע שיש לך אותה בעיה כמו שיש לו?!!

פורסם

לא אותו גורם, אותה בעיה. גם אני חסום בתדר הזה.

פתרון לשלו יתן לי קצה חוט.

פורסם

לי היתה פעם בעיה עם הקירור מים בגלל שחיברתי את הצינורות למשאבה הפוך - זה גורם למים לזרום לכיוון הלא נכון מהרדיאטור למעבד במקום להיפך מה שמעלה את הטמפרטורה של כל המערכת. זה דבר שכדאי לבדוק אם יש לך בעיות טמפרטורה בקירור מים.

פורסם
  • מחבר

אצלי זה מחובר כך:

משאבה>רדיאטור>בלוק>מיכל מים> וחוזר חלילה

אני סבור שכך צריך להיות, לא?

תודה מראש

פורסם

החיבורים שלך בסדר.

עשיתי קצת חיפוש בפורומים בחו"ל, בשביל למצוא תיעוד ל OC על הלוח שלי (ולמה הוא מסוגל פחות או יותר), ומצאתי שבאותה מערכת שנעצרת איפה ששנינו נעצרים ( 3.5~), יש בעיה של הספק של ספק הכח. מדובר שם על מערכת עם ספק די טוב, אבל הספיקה שלה ל 12V+ היא 15 אמפר, ובשביל להעלות יותר טענו שם שיש צורך להחליף את הספק לרמה היותר גבוהה (30 אמפר ל 12V). אצלי בכל אופן זה 15 אמפר, אז יכול להיות שזאת הסיבה.

עוד שבוע שבועיים אני מצ'פר את הצ'יפסט שלי בקירור יותר נורמלי, ואז אני אדע איפה הצוואר בקבוק.

אולי חברי הפורום היותר מנוסים יוכלו לתת דעה בנושא הספק. אגב, את הספיקה של ה 12V, ביחד עם השאר, אתה יכול לראות בטבלה שרשומה על הספק עצמו.

למי שתוהה על קירור הצ'יפסט, אני כרגע מנסה להקפיץ רק את המעבד. אז הרכיבים שמתחממים הם המעבד והצ'יפסט. המעבד מספיק קר, רק הצ'יפסט בעייתי. בנוגע למתחים, שני הרכיבים מצ'ופרים כמו שצריך.

פורסם
  • מחבר

הצלחתי להעלות את מהירות המעבד לכמעט 3.7 ושם נעצרתי ,הייתי עם 50 מעלות במנוחה ו62 מעלות במאמץ מלא,והמתח היה על 1.55 וולט,ומשם כבר היה קשה לי ,חששתי להעלות עוד מתח למעבד[נראה לי שאנסה].

תודה מראש

[attachment deleted by admin]

פורסם

אצלי זה מחובר כך:

משאבה>רדיאטור>בלוק>מיכל מים> וחוזר חלילה

אני סבור שכך צריך להיות, לא?

תודה מראש

מסתבר שאני התבלבלתי בסדר (בדקתי באינטרנט) כנראה שזה מחובר ככה גם אצלי(כמו שאמרת). פשוט חיברתי פעם את המשאבה הפוך ומאז שתיקנתי את זה אין לי בעיות .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים