עבור לתוכן

בעיה עם הגדרת IP קבוע בלפטופ של IBM:

Featured Replies

פורסם

יש לי לפטופ של IBM R50e - עם התוכנה המקוללת שלו של access IBM ששולטת על הכל במחשב.

בנוסף לזה, יש לי ראוטר של אדימקס דגםBR 6204WG. אלחוטי. וחיבור לנטוויז'ן בכבלים.

עכשיו: הכל טוב ויפה, ואני מצליח לגלוש איתו סבבה. אבל לאחרונה החלטתי לפתוח פורטים בשבילו כדי להפעיל כמו שצריך את האימיול. וכאן התחילה הבעיה:

מבחינת הראוטר - אין בעיה, אני מקצה כתובת IP, עם הפורטים הדרושים, והכל סבבה.

אבל כשאני מנסה להכניס בהגדרות של הWIRELESS בלפטופ כתובת IP קבועה, עם שרתי הDNS של נטוויז'ן, אני לא מצליח לעבור לשלב הבא של סיום ההגדרות, והוא דורש ממני לבחור בשרת DHCP אוטומאטי. כלומר במילים אחרות - הוא לא נותן לי לבחור כתובת סטאטית במחשב.

ניסיתי לעבור לתוכנת הWIRELESS של הווינדוס עצמו, אבל בלי הACCESS היא מסרבת להתחבר.

למישהו יש רעיון איך לעזאזל אני אמור לגרום למחשב הזה להתחבר עם כתובת סטאטית?

נ.ב. אפילו ניסיתי את המעבדה של IBM, אבל הם מסתבר לא מתעסקים עם תקשורת, אלא רק עם חומרה ככה שהם לא ממש הצליחו לעזור לי.

אודה לכל עזרה אפשרית - ואם לא הסברתי משהו מספיק ברור, אשמח לתת הבהרות למי שירצה.

תודה מראש!

יונתן.

פורסם

למה שלא תעיף את ה-access הזה ששולט לך באלחוטי, דרך msconfig או משהו כזה,

ותשתמש ב wireless zero configuration ? (התוכנה המובנית של הוינדוז לניהול רשתות אלחוטיות)

פורסם
  • מחבר

כי זה לא מחשב שלי, אלא של חברה שלי. ויש לה כן כמה פונקציות שהיא משתמשת בהן דרך הACCESS. אז מחיקת הACCESS לא באה בחשבון בשום אופן.

אני לא מבקש דרך להיפתר מהACCESS, אני שואל אם מישהו פעם עבד עם הACCESS ויודע איך להגדיר אותו נכון!

לא ייתכן שתוכנה ששמו במשך דורות על מחשבים ניידים מבין הטובים בעולם, תהיה כל כך קשה לשימוש שאף אחד (אפילו לא פה בפורום) לא יצליח להשתמש בה נכון!

למחוק הכל, לעשות פורמט ולהתקין ווינדוס רגיל - גם אני יכול זאת לא כזאת חוכמה. אני פונה לפורום שנתפס בעיני רבים כהכי טוב בארץ, כדי לקבל עזרה ספציפית לתוכנה שמותקנת. וזה לא שזה גם איזה לפטופ או תוכנה נדירה - אני בטוח שיש כאן לפחות כמה עשרות משתמשים עם IBM בבית.

אני מאוד אודה למי שיוכל לתת תשובה רלוונטית לשאלה שלי.

פורסם

טוב, לא צריך להתעצבן... נתתי לך אלטרנטיבה שחשבתי שלא ניסית

אם אתה אומר שזה לא בא בחשבון , סבבה (למרות שאני לא מצליח לחשוב על מה התוכנה הזאת נותנת לך שאי אפשר לעשות עם ה WZC)

אישית אין לי IBM, ואני לא כ"כ מכיר את הutility של IBM, אז אני פחות יכול לעזור

אין שום דבר ב HELP או ב MANUAL של הדבר הזה ?

אני מניח שתיאלץ לחכות למישהו שהתנסה קצת עם התוכנה הזו של IBM..

בנוסף, אמרת בעצמך (רק עכשיו אני שם לב)

שניסית לכבות את התוכנה וכן להשתמש ב WZC, וזה לא עבד

תוכל לפרט, איך בדיוק "כיבית" אותה (פשוט יציאה ?, או הסרה מלאה ? או דרך MSCONFIG והפעלה מחדש כמו שהצעתי ?)

ומה בדיוק לא עבד ? השירות עצמו היה מופעל, או שהוא רשם לך שוינדוז לא יכול לנהל רשתות אלחוטיות ?

פורסם

יש נתבים שמרשים לך להקצות כתובת IP קבועה (ע"י שרת הDHCP שלו) לכתובת MAC מסויימת.

בדרך זו אתה מגדיר כזאת כתובת ומפנה אליה את הפורטים, מביא לנתב את כתובת הMAC של הלפטופ.

אולי לא הפתרון האידיאלי, אבל הוא יעבוד.

ככה אני עובד עם הראוטר שלי - אפס הגדרות במחשב, הכל מהראוטר.

פורסם
  • מחבר

הבעיה היא שאני לא חושב שיש פונקציה כזאת באדימקס שלי - לפחות אני לא מצאתי אותה.

יש אולי בכל זאת מישהו שמכיר את הACCESS? שיכול להסביר לי למה הוא מתעקש על כתובת דינאמית? בייחוד שכן יש שם את כל ההגדרות שצריך לIP קבוע, וגם אפשר להכניס אותם (זה לא שזה אפור או משהו) אבל כשאני עושה NEXT בהגדרות - אז הוא נותן לי הודעה please select a DHCP server.

זה ממש מתחיל לתסכל - אין מצב שאף אחד לא יודע ממה זה נובע!

ושוב - אני לא רוצה לכבות שום דבר, אני לא רוצה לעשות פתרונות "פלסטר", אני רוצה שזה יעבוד עם התוכנה המקורית, בלי להתעסק עם msconfig או הגדרות MAC בראוטר... אלא דרך הACCESS של IBM. אל תשאלו למה - אני רוצה שזה יעבוד דרך שם. נגיד שנתון מצב - שאין כל אפשרות אחרת.

מי שיודע אני ממש אשמח אם תוכלו להגיד לי איך אפשר לעשות את זה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים