עבור לתוכן

מה הקשר בין רזולוציה טבעית ל-כרטיס מסך וגודל מסך ?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם ,

ראיתי מס' תגובות כאן שציינו שלכרטיסים איכותיים עדיף "להצמיד" מסך איכותי וגדול עם רזולוציות גבוהות .

לא רציתי להתערב בדיונים אז אני פותח ת'רד בנושא .

לא הבנתי מה בדיוק הקשר בין גודל המסך והרזולוציה הטבעית שלו לבין איכות הכרטיס ? כלומר , למה ממליצים מסך גדול עם רזולוציה טבעית גבוהה עבור כרטיסי HIGH END ?

אני לא כל כך מבין במסכי LCD , אבל מה , לא ניתן לקחת מסך 19 אינץ' לדוגמא ולהגדיר לו רזולוציה גבוהה יותר שננצל את האיכויות של הכרטיס מסך ? או שבמקרה כזה של הגדלת הרזולציה , פשוט יהיו פסים שחורים בצידי המסך ...?

פורסם

כעיקרון אין קשר מיוחד בין הרזולוציות לבין הכרטיס מסך, רצוי לקנות מסך טוב למשחקים אם גם יש לך כרטיס מסך טוב למשחקים....

כעיקרון אנשים שיש להם מסך יותר גדול שמים רזולוצייה יותר גבוהה כדיי לא לראות יותר מדיי גדול (תואם לפי העין)

פורסם
  • מחבר

הבנתי . רק 2 שאלות נוספות אם אפשר :

1) רזולוציה טבעית - מה פירוש המונח ? זה הרזולוציה שהמסך בא איתה ב-DEFAULT ? או שברזולוציה זו הוא בעצם יציג תמונה יותר איכותית ..סליחה על הבורות בקטע ...אני כבר שנים על CRT ומתכנן להחליף ל-LCD .

2) קצת לא קשור ...מסכים רחבים . האם ניתן לתקן להם את העיוות של המתיחה כאשר רואים שולחן עבודה או דפי אינטרנט ? ראיתי בתצוגה וזה נראה זוועה כשזה מתוח במסך רחב . הבנתי כאן שלמשחקים זה טוב ...

פורסם

פורום מסכי LCD, מילון מושגים בנושא מסכי LCD גרסא 1.3, סעיף 2.8.

בקשר למתיחה, אפשר לקבוע יחס של 1:1 בדרייבר של כרטיס המסך.

לשלאתך הראשונה, רצוי מסכים בעלי רזולוציה גבוהה כדי "לנצל" את כרטיס המסך. ז"א, כרטיס מסך טוב יכול לרנדר (לצייר תמונה) על יותר פיקסלים ועדיין לאפשר משחקיות חלקה, ולכן אנשים מסויימים חושבים שזה בזבוז לקנות כרטיס מסך יקר, כדוגמת ה-8800GTX, למסך העובד ברזולוציה של 1024*1280, אשר מציגה פחות פרטים מ-לדוגמא, 1200*1600.

אגב, אם אפשר, בלי רווח לפני נקודות וסימני שאלה.

פורסם

1) רזולוצייה טבעית זה למעשה הרזולוזייה הכי מתאימה למסך

2) אלה מסכים 16:9 widescreen שהם יותר לתחום הסרטים, למשחקים זה לא מתאים כך LCD רגיל זמן תגובה 2MS

פורסם
  • מחבר

חב'רה,עזרתם לי מאוד להבין את הנושא .תודה רבה לכם על ההעשרה ! :xyxthumbs:

בקשר לרווחים,שמתי לב לזה עכשיו .מתוך הרגל..

המשך שבוע טוב .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים